Fókusz

„Zámbó Jimmy már nem tud sajnos színpadra állni. Bár tudna, én esküszöm, nem énekelnék tőle egy dalt se”

Barva ÁdámBarva Ádám

2024. május 30. 20:11

A libabőr garantált volt Péter Srámek koncertjén, a szlovákiai Nagymegyeren. A Fókuszban Zámbó Jimmy csaknem 30 évvel ezelőtti ritkán látott felvételét is megmutattuk, amiben arról mesél, mi köti őt Nagymegyerhez és, hogy szerinte miért nem lett belőle világsztár. 

Zámbó Jimmy 1995-ben, a szlovákiai Nagymegyeren már sokadszorra adott teltházas koncertet. Csaknem 30 év után visszatértek a városba a legendás dalok: a kultikus helyszínen Peter Sramek idézte meg a Király szellemét és hozta vissza a Jimmy koncertek hangulatát.

A Fókusz stábja azt a meglepő kordokumentumot is megtalálta, amit Zámbó Jimmy adott 1995-ben a nagymegyeri Studio Plus TV-nek. Hosszan beszélt ugyanis az Amerikában töltött évekről és arról is, miért nem lett világsztár.

„Ahhoz, hogy akár Nyugat-Európát, akár Amerikát valamilyen szinten be tudd venni, ahhoz ott kell élni. Tehát olyan szerződéseket kínáltak, amik kötöttek volna ahhoz, hogy a családomhoz menjek ki. Három évig éltem Amerikában, nem sok kedvem van elmenni Magyarországról. El ne kiabáljam.” – mondta Jimmy az interjúban, csakhogy az azóta eltelt évtizedek alatt kiderült: a néhány éves amerikai kaland valószínűleg csak Jimmy álmaiban létezett. Ezzel is foglalkozik az RTL+-on most is elérhető, A Király című sorozat.

Az útlevelében nem volt amerikai vízum, főleg nem többéves

 – mondta az eset kapcsán Kovács Dániel Richárd, A Király c. sorozat főrendezője, aki Edit asszony révén hozzájutott Jimmy személyes okmányaihoz. 

Peter Sramek viszont tavaly megvalósíthatta Jimmy álmát és eljutott Amerikába; ahol koncertezett is az ott élő magyaroknak.

„Én próbálok visszaadni az embereknek azt az érzést, amit már a Zámbó rajongók nem tudják átélni, mivel a Zámbó Jimmy már nem tud sajnos színpadra állni. Bár tudna, én esüszöm, nem énekelnék tőle egy dalt se, csináljon csak ő és inkább maradnék itt Szlovákiában és próbáltam volna szerencsét. Valahogy az élet így hozta, hogy népszerű lettem a Zámbó Jimmy dallal és a rajongók, az emberek mai napig imádják tőlem ezeket a dalokat hallani, én meg tiszta szívemből megteszem és elénekelek, hát miért ne tenném meg?” – mondta Sramek a Fókusznak, aki hangsúlyozza: bár sokan Jimmy utódjaként tekintenek rá, ő nem akar a helyébe lépni és Peter Sramek marad; viszont örül, hogy a közönség elfogadja tőle a néhai legenda dalait.

A különleges nagymegyeri koncertet és Peter Sramek rajongóit a fenti videóban nézhetik meg.

#Fókusz#Videó#Bulvár#peter sramek#nagymegyer#zámbó jimmy

Címlapról ajánljuk