Fókusz

„Nincs a halállal kapcsolatban semmifajta félelmem, az odavezető utat kéne tűrhetően megúszni” – a 60 éves Varnus Xavérnak három végrendelete is van

Fehér IstvánFehér István

2024. május 2. 19:59

Varnus Xavér 60 éves lett. A világhírű orgonaművészt, bár hiúnak tartja magát, a kerek születésnap mégsem zavarta, az idő múlásával már megbarátkozott. Most megmutatjuk, hogyan és kikkel ünnepelte a hatodik évtizedet, és eláruljuk azt is, milyen tervekkel vág neki a következő éveknek.

A világhírű orgonaművész ezúttal nem egy elegáns hangversenyteremben vagy egy hatalmas templomban ünnepelt, hanem baráti körben Kőbányán, ott, ahol gyerekeskedett.

A buliba sorra érkeztek a régi barátok, fiatal zenészek pedig egy meglepetés koncerttel készültek a tiszteletére, amitől el is érzékenyült az ünnepelt. A nagy napon legtöbbet azokra gondolt, akik már nem lehettek vele.

Ez a 60 azért furcsa, mert amikor néhány hete anyukám meghalt és a testét kivették az ágyból, ott álltunk szomorkásan, akkor belém villant, hogy anyum csak 21 évvel volt idősebb nálam

– mondta a zenész a Fókusznak. Anyukája, apukája és testvére halála után már ő az egyik utolsó Varnus, aki őrzi és ápolja a családi hagyatékot.

Xavér azt mondta, sejtette, hogy édesanyja nem ünnepelheti már vele a 60. születésnapját, erre felkészült, de van, amit nem tud megbocsájtani a sorsnak. „Az öcsém elvesztése nagyon övön aluli rúgás volt, ráadásul ilyen elképesztő banális módon, hogy valaki megfulladjon az ebédjétől, én is nehezen emésztettem meg, de azt hiszem, anyám ebből sosem gyógyult ki” – fogalmazott.

„Nincs a halállal kapcsolatban semmifajta félelmem, az odavezető utat kéne tűrhetően megúszni” – a 60 éves Varnus Xavérnak három végrendelete is van
Varnus Xavér 60 éves lett.


Mindig is szeretett temetőkbe járni, a családi sírjuk a Fiumei úton van. Az, hogy őt hova temessék, nem kötötte ki a végrendeleteiben, amelyekből három is készült, három különböző országban.

  • Miért van egyszerre három végrendelete is az orgonaművésznek? 
  • Mit gondol egykori általános iskolai tanára Xavérról?
  • Milyen a kapcsolata volt feleségével?
  • Milyen kapcsolata van fiainak a zenével?

Kiderül a fenti videóra kattintva.

#Fókusz#Videó#Bulvár#varnus xavér#60 éves#születésnap#orgonaművész

Címlapról ajánljuk