Fókusz

Bodnár Attila alig hall, veszélyben a megélhetésük Pap Ritával

Czakó JózsefCzakó József

2024. február 13. 18:56

Bodnár Attilának folyamatosan zúg a feje és szinte semmit sem hall. Az első tünetek akkor jelentkeztek nála, miután felépült a koronavírus-fertőzésből. Orvosai szerint idegi hallásvesztése van. A zenész kétségbeesetten küzd azért, hogy visszaszerezze a hallását, ha ugyanis teljesen megsüketül, koncertezni sem tud Pap Ritával, amire viszont nagyon nagy szükségük van, a nyugdíjukból ugyanis nem élnének meg. 

Folyamatosan zúg a feje, sziszeg és szinte alig hall valamit. Bodnár Attila problémája egy hónappal ezelőtt jelentkezett, miután felépült a koronavírus-fertőzésből. Az orvosi diagnózis: idegi hallásvesztés. Cseng és bong, visszhangzik a feje, és egy folyamatosan magas hangot hall.

Most aztán, hogy tök süket, vagy hall valamit, az nem mindegy azért, de mint zenész-énekesnek az nem lehet, hogy nem hallom, mit csinálok

– panaszkodott Bodnár Attila.

Attila feleségével, Pap Ritával lassan két évtizede költözött vidékre. Bükön élnek, de kétlakiak, ugyanis Bük mellett Ausztriában, Unterwartban is van lakásuk.

Közelben a fürdő, úgyhogy ilyen szempontból ez egy tökéletes választás. Itt meg lehet nyugodni, nincs nagy zaj, amúgy sem hallanám, ha meg nagyon tombolni akar a fiatal, bemegy Szombathelyre, itt van egy köpésre

– mesélte.

Bodnár Attila idén lesz 73 éves, de még mindig járják az országot Pap Ritával. 37 éve alkotnak egy párt, és nem csak a magánéletben töltik együtt szinte minden percüket, hanem a munkában is, hiszen évtizedek óta közösen dolgoznak, együtt lépnek fel, együtt utaznak.

A zenész megállás nélkül az orvosokat járja. Szeretné visszaszerezni hallását és szeretné, ha megszűnne az őrjítő fül- és fejzúgás, de eddig nem jutott közelebb a megoldáshoz. Így fellépni sem tud, pedig a színpad nem csak passzió, hanem megélhetési kényszer is számukra.

Tudod, mennyi nyugdíja van a Pap Ritának? Vagy 60 ezer forint vagy mennyi? Nekem meg…ugye mindig változtatgatják, a fene tudja pontosan 120-130 körül van, hát abból nem lehet megélni

– magyarázzák.

Hogy milyen zenei tervei vannak még és mi miatt döntöttek úgy húsz évvel ezelőtt, hogy Ausztriába költöznek, kiderül a fenti videóból.

 

#Fókusz#Videó#Bulvár#bodnár attila#Pap Rita#zene#koncert#hallásvesztés#nyugdíj

Címlapról ajánljuk