Fókusz

Hamarosan lejár az ügy titkosítása, megtudhatjuk, hogyan halt meg Zámbó Jimmy

Czakó JózsefCzakó József

2024. január 2. 19:26

Zámbó Jimmy 2001. január 2-án hunyt el. A halálával kapcsolatos aktákat 25 évre titkosították, így legkorábban 2026-ban derülhet ki, pontosan milyen körülmények között halt meg a Király. Most két legközelebbi zenésztársával Túri Luival és Jankai Bélával emlékezünk a tragikus napra, Jimmy utolsó heteire, és próbáljuk megfejteni, hogy most, 23 évvel később, miért él még mindig a Király legendája.

Jimmy a rendszerváltás utáni Magyarország első szupersztárja volt, aki széles rétegeket szólított meg, az első híresség, akit a bulvár felkapott és mindent tudtunk róla. És még ma, halála után 23 évvel is mindenki ismeri a nevét.

Jimmy és Túri Lui együtt töltötték az énekes utolsó szilveszter estéjét. A tragédia január 2-án hajnalban történt. Jimmy a feleségével és a családi baráttal, Hulé Évával együtt ünnepelte az újévet csepeli házukban. Hajnalban a pisztolyával két lövést adott le, kiürítette a tárat, majd, hogy megmutassa feleségének, nincs több golyó a fegyverben, a saját halántékára célozva újból elsütötte. Egy töltény azonban a tanúvallomások és a rendőrségi vizsgálat eredménye szerint véletlenül a pisztolyban maradt. 

Túri Lui telefonja reggel 6-kor csörgött, hogy azonnal menjen a kórházba. Elmesélte a Fókusznak, hogy mit élt át akkor, és egy olyan történetet is elmesélt Jimmyről és a fegyverekről, amelyet még soha, senkinek nem mondott el.

Volt, amikor hordta magával az önvédelmi fegyverét, de soha nem használta

– ezt Jankai Béla mondta, aki Jimmy zenei producere volt. Néhány éve a Toplista című műsorban mutatta meg azt a bőröndöt, amelyben Jimmy kiadatlan zenei próbálkozásai voltak. Ő is elsők között, hajnalban értesült arról, hogy barátja súlyos sérülésekkel kórházba került. A riportból kiderül, hogy miért a stúdióba rohant először, és nem Jimmyhez a kórházba. És egy különleges élményt is megoszt, nehezen magyarázható dolgok történtek, amikor Jimmy halála után zenei hagyatékát válogatták át.

Hozzászólna? 

#Fókusz#Videó#zámbó jimmy#színes#celeb#halála#túri lajos#Jankai Béla

Címlapról ajánljuk