Fókusz

Akkora a The Voice díszlete, hogy először nem fért be az RTL stúdiójába – lerántjuk a leplet a tehetségkutató kulisszáiról

Hubai AntalHubai Antal

2023. augusztus 30. 19:05

Több mint 70 országban, azaz a világ egyharmadában óriási sikerrel futott, szombat este pedig megérkezik az RTL-re a Voice tehetségkutató showműsor. Eljött az idő, hogy lerántsuk a leplet és megmutassuk, hogyan nézz majd ki a Voice stúdiója, amely az RTL történetének legnagyobb díszlete.

Májusban jelentette be az RTL, hogy a szabadszájú rapper Curtis, a Kossuth-díjas énekesnő, Miklósa Erika, a musical színésznő és tehetséges fotós, Trokán Nóra és az X-Faktor egyik legnagyobb felfedezettje, Manuel alkotják majd a zsűrit, akiket nem mentoroknak, hanem coachoknak hívnak majd.  

A coachok háttal ülnek a színpadnak, így csak az énekhang alapján döntik el, hogy melyik énekest választják, mindezt egy hatalmas piros gomb megnyomásával jelzik. Ha egyszerre többen vagy mind a négy coach átfordul, akkor a versenyző választhat közülük.  

A piros gomb mellett vannak ilyen kis gombocskák is, a másik három coachnak a neve szerepel, mert hogy lehet blokkolni is a másik coachot, egyetlen egyszer a válogatók alatt. De hogy ennek mi pontosan a szabálya, azt majd megtudjátok, ha nézitek a Voice-t

  – árult el egy kulisszatitkot Istenes Bence, a The Voice műsorvezetője.

Gigantikus díszletet kapott az RTL székházában a The Voice

Az RTL showműsorainak díszlettervezője, Rajcsányi Balázs és a műsor senior kreatív producere, Verebély Marcell januárban kezdett el dolgozni a látványterveken.

„A két ledfal szárny olyan nagy, hogy az RTL legnagyobb stúdiójába nem fért be, úgyhogy kitoltuk a stúdió falig. Meg kellett egyezni a tűzoltókkal, hogy ez szabályszerű legyen. Teljesen új eljárásban csináltuk meg, hogy hogyan mozognak az emberek a stúdióban” – mondta Rajcsányi Balázs a Fókusznak.

Száz ember három hét alatt építette fel az RTL hármas stúdiójában a díszletet, amelyhez Kínából és Milánóból is érkeztek különleges anyagok és elemek.

„Nehéz feladat volt megtervezni ezt a díszletet, ugyanis az egyéb showműsorainkkal és tehetségkutató műsorainkkal ellentétben minden epizód ebben a stúdióban és ezen a színpadon történik. A színpadot úgy kellett megtervezni, hogy alkalmas legyen az összes fordulóra, a válogatótól az élő showkig” – magyarázta Verebély Marcell, a műsor senior kreatív producere.

A műsornak négy kötelező eleme van; a különleges átforduló székek, a mikrofont tartó kezek, a különleges V betű és a piros szín. Ezen kívül nagyjából szabad kezet kezdtek a díszlettervezők, így teljesen egyedi lett a magyar változat. A műsor másik védjegye a különleges formájú átforduló fotelek, amelyek egy szegedi műhelyben készültek.

Nem csak gigantikus lett a díszlet, de soha ennyi kamerát, egészen pontosan tizennyolcat egyszerre nem használtak még egyetlen RTL-es showműsorban sem. 

A díszletátadásra Magyarországra érkezett a formátumot birtokló cég nemzetközi producere is. Jeff nagyon elégedett volt a magyar stúdióval, amelynek a színpada kiemelkedik középen.

A hatalmas stúdió mellett hat másik helyszínt is felépítettek, amelyekben a The Voice műsorvezetője, Istenes Bence vezette körbe a Fókusz a stábját, aki a The Voice serleget is megmutatta, valamint a videóból az is kiderül, hogy a helyszínek közül melyik a műsorvezető szentélye és miért tart Bence Hörcher Lászlótól, az X-Faktor híres gitár törőjétől.

A coach-ok 14-14 versenyzőt választhatnak majd a csapatukba, annyit pedig már előre elárulhatunk, hogy operaénekestől kezdve a rapperekig minden műfajban lépnek majd színpadra az énekesek. Már csak hármat kell aludni, azaz 72 óra múlva kezdődik a The Voice első válogatója, szombat este a Fókusz Plusz után.  

#Fókusz#Videó#The Voice#trokán nóra#curtis#manuel#miklósa erika#tehetségkutató

Címlapról ajánljuk