Fókusz

Két hónapja láthatták utoljára a nézők Barabás Évit a Fókuszban, ő maga mesélte el, milyen baleset érte

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2023. augusztus 17. 17:59

Rengetegen hiányolják a Barabás Évit az RTL képernyőjéről. A műsorvezetőt június 23-án munkahelyi baleset érte néhány perccel a Fókusz adása előtt, ennek ellenére rezzenéstelen arccal vezette végig a műsort. Hogy mi történt vele azóta, hogyan segítették kollégái a baleset után és mikor tér vissza a képernyőre, arról ő maga mesélt.

Marics Peti június 22-én akkorát esett a Budapest Park színpadán, hogy kifordult a bokája. A baleset másnapját Barabás Évi is megszenvedte, amikor adás előtt öt perccel Marics Peti nagy esését felkonferálva a műsorvezetőt is baleset érte.

„Délután fél kettőkor hirtelen kitaláltuk, hogy mindenképpen legyen benne az adásunkban a Marics Peti nagy esése, amit ahogy konferálok, becsúszok és beesek a kamera elé. Erre megcsináltam a stúdió előtt, adás előtt öt perccel” – emlékezett vissza Barabás Évi a baleset napjára.

„Olyan hihetetlenül fura leszúrt Rittbergert produkáltam, mint hogyha egy ilyen fél spárgába vagy gátülésbe zuhantam volna bele azzal, hogy a cipőim sarka kicsúszott két irányba. Rázuhantam az ülőgumóra, a fenekemre és ott aztán szakadt minden” – idézte fel.  

Barabás Évi esése után hősiesen végigcsinálta az adást, amit már csak sántikálva tudott elkezdeni.

Amikor felálltam és azt éreztem, hogy a jobb lábam nem mozdul, és meg kellett fognom, tartanom a combomat, éreztem, hogy valami nem kerek. Így sántikáltam a stúdióba.

A kollégák azonnal a segítségére siettek:

„A rendezőnk azonnal ugrott, hogy egy szék legyen bent biztonságból a stúdióban, hogy minden felkonferáló szöveg között le tudjak ülni” – mondta. Az egyik kolléga pedig rögtön hozott jeget.

A nézők egy pillanatra láthatták a berakott széket, de Évi fájdalmából semmit sem érzékeltek, aki száz százalékosan az adásra koncentrált.

Az evidens, hogyha nem ájulsz el, föl tudsz állni, ha nincsen nagyobb baj, akkor az adás kezdődik. Élő adás van, csináljuk, gyerünk

 – mesélte Évi, akin mindenki látta a stúdióban, hogy valami nem stimmel.

Utólag – az események tükrében is – csak egyetlen jelzést vehetünk észre, amikor felkonferálta a színpadi esésekről szóló összeállítást.

Egy előadó számára szerintem ez az igazi rémálom

 – mondta Évi az adásban, akinek az volt az igazi rémálom, ami ezután következett.

A műsorvezető adás után jeget tett a lábára, majd azonnal sürgősségire ment, ahol egyértelművé vált, hogy nagy a baj.

Az első diagnózis azt volt, hogy megrepedt a keresztcsontja, de ezt később cáfolták. Szerencsére műteni nem kellett, ideg nem sérült, de az izomsérülés alapján így is egyértelmű volt, a helyzet súlyos.

Nemcsak fizikailag, de lelkileg is megviselték a történtek 

Barabás Évi, aki a júniusi baleset előtt minden nap egy órát sétált a kutyájával és rendszeresen futott, most mások segítségére szorult, azt is meg kellett szerveznie, hogyan jut el a kórházba, ahol végül szerencsére műtétre már nem került sor. 

 „A jobb combhajlító izomcsoport szakadt el, ami három izomból áll” – mondta a Fókusznak Dr. Lejkó Dezső az Országos Sportegészségügyi Intézet főorvosa.

Minden megváltozott, akkora stopot kaptam, hogy nem tudtam belőle felállni

– mesélte Évi, akinek teljesen megváltozott korábbi életritmusa, a korábban energikus műsorvezető a vécéig is alig tudott elbicegni. A legnagyobb júliusi melegben kompressziós harisnyát kellett hordania, aztán elkezdődött a rehablitáció. 

„Sokat gondolkodtam rajta, mi történt velem. Hogy kicsúszott a lábam alól a talaj? Vagy nem tudtam lépést tartani valamivel, valakivel, vagy saját magammal? A lelkem jobban összetört, az első két hétben sokkos állapotban voltam, nem tudtam, hogy ki vagyok, hol vagyok, hova tartok. Van-e még visszaút, egyáltalán az életemet tudom-e úgy folytatni, ahogyan haladt, megszokott medrében?”

Minden megváltozott. A fizioterápiás, lézeres és gyógyszeres kezelést mellett sokat segített a kompressziós harisnyanadrág is. Az orvosok teljes nyugalmat írtak elő, de Évi úgy érezte, elmegy mellette a világ és minden nélküle működik.

„Azon túl, hogy nagyon mélyre kerültem, jöttek folyamatosan a telefonok. A főnököm, a távolabbi főnököm, mindenki az RTL-től egy emberként próbált segíteni, és ez azzal a virágcsokorral együtt, amit aztán kaptam pár hét múlva, nagyon-nagyon jólesett. Az a virágcsokor nagyon sokáig tartott” – mondta meghatódva Évi, aki rengeteg lelki támogatást kapott. De hiányzik neki a munka és a Fókusz csapata. 

Barabás Évi fokozatosan tér vissza a Fókuszba

A műsorvezető combhajlító sérülésének gyógyulását jelenleg is egy gyógytornász segíti:

Sajnos ez egy tipikus sportsérülés, főként focistáknál és atlétáknál szokott előfordulni. Évi nagyon jól halad a rehabilitációjával

– mondta a műsorvezető állapotáról Jánkné Bacskai Katalin, az Országos Sportegészségügyi Intézet  vezető gyógytornásza. Évi jelenleg úgy érzi, hogy az egész testéből elment az erő. A gyógytornász szerint természetes, hogy ilyenkor az állóképesség is csökken, de a rehabilitáció során az egész testtel foglalkoznak, így Évi egyre jobban van. 

A rehabilitációban sokat segít Évi sportos múltja, hiszen így sokkal gyorsabban reagálnak az izmai. Most hetente 2-3-szor jár gyógytornászhoz, otthon pedig naponta végzi az ott kapott feladatokat. A gyakorlatokat még akkor is csinálnia kell, amikor már visszaállt a munkába.

 „Ott, ahol az izomszakadás volt, értelemszerűen a gyógyulás következtében hegesebb izomrostok fognak kialakulni, illetve már ki is alakultak, amiknek a rugalmassága nem olyan, mint a normál izomrostoké” – magyarázta a sérülés következményeiről Dr. Lejkó Dezső.

Barabás Évi csaknem nyolc hetet hagyott ki a sérülése miatt, ezalatt szinte a nyár is elrepült. A Balatonban is csak most, néhány napja tudott először fürdeni. 

„Izomhúzódás esetén 3-6 hétig is tarthat a rehabilitáció, de súlyosabb esetben 6 hónap is lehet rehabilitáció időtartama. Évi jól van és egyre jobban van” –  mondta a gyógytornász.

Sokan hiányolták már, és elindultak a találgatások, vajon mi történt vele, miért tűnt el a képernyőről.

„Nagyon szépen gyógyulok. Hálisten a szuper segítségnek, az orvosoknak, gyógytornászoknak, a családnak és tényleg nagyon köszönöm, hogy Gál Petra és Kecsmár Szandi ilyen hihetetlen módon állta a sarat. Eleinte még sírva írtam nekik üzenetet, hogy biztos, hogy jól bírjátok, hogy menni fog… Vérprofik voltak. És a kollégák is, úgyhogy én tényleg nagyon köszönöm mindenkinek. Annak is örülök, hogy ha a nézők visszavárnak, mert valóban ott volt velem a kérdőjel, hogy egyáltalán visszavárnak és én vissza tudok-e menni.”

Ezen már nem kell gondolkodnia, hiszen nemsokára ismét ő vezeti a műsort. Fokozatosan tér vissza, de az biztos, hogy nem magassarkú cipőben.

#Fókusz#Videó#barabás évi#barabás évi#Bulvár#műsorvezető#esés#ma

Címlapról ajánljuk