Fókusz

„Minden benzinkútnál és minden pihenőhelyen meg kellett állnom” – így derült ki, hogy prosztatarákja van Reviczky Gábornak

Török ÁdámTörök Ádám

2023. március 10. 18:30

Mint derült égből villámcsapás: tavaly év végén meglepetésként érte Reviczky Gábort a hír, hogy rákos daganata van. A színész a Fókusznak elmondta: egész életében egészséges volt, 73 év alatt szinte sosem kellett orvoshoz fordulnia.

Egy jótékonysági vadászaton tűnt fel Reviczky Gábornak, hogy egyre többször kell félrevonulnia a fa tövébe. Akkor már hetek óta érezte, hogy valami nincs rendben, de ez a decemberi nap jelentette a fordulópontot.

Hazafelé minden benzinkútnál és minden pihenőhelyen meg kellett állnom, mert iszonyatos vizelési ingerem volt

– mesélte a Fókusznak.

Még aznap orvoshoz fordult, a diagnózis pedig rövidesen kimutatta: prosztatarákja van, és azonnali műtétre van szüksége. Ez szerencsére jól sikerült, de még hosszú út áll előtte a teljes gyógyulásig. Esetében ez valószínűleg a sugárkezelést jelenti majd. 

A Jászai Mari- és Kossuth-díjas színész mindenben hallgat majd orvosaira. Szerencsére korábbi vizsgálatokból eddig az derült ki, hogy nincs áttét a szervezetében. Családja nagyon aggódott érte, de a színész egy pillanatra sem engedett teret a borús gondolatoknak. Azt mondta, ebben az is segített, hogy rövid kihagyás után újra színpadra állhatott.

Most is például betegen játszottam egy dupla Dzsungelt. A színpadon az ember teljesen átalakul és megváltozik, makkegészségesnek éreztem magam

– mesélte.

A leckét mindenesetre megtanulta: a rák súlyos betegség, amit nagyon is komolyan kell venni, erre pedig a lehető legtöbb férfitársának szeretné felhívni figyelmét.

Minden 45 év körüli férfinek, de inkább már 40 éves kortól ajánlom, hogy minimum egyszer egy évben menjen el, és vizsgáltassa meg magát. Nem tudják, de a 45 év feletti férfiak 72 százaléka prosztatagyulladásos. Ha nem kezelik kellőképpen, akkor ez lesz a vége!

#Fókusz#Videó#reviczky gábor#színész#prosztatarák#műtét#A mi kis falunk

Címlapról ajánljuk