Fókusz

„Az Aranyembernek aranyszívű fia volt" – így emlékeznek szerettei a 34 évesen elhunyt Klapka Dennisre

Garay AnnamáriaGaray Annamária

2022. augusztus 8. 21:52

Egy milliárdos üzletember és egy híres énekesnő gyermekének lenni egyáltalán nem jelent garanciát a könnyű és felhőtlen életre, sőt. Klapka Dennis már egészen fiatalon alkohol- és drogproblémákkal küzdött, de többször is felállt már a gödörből. Most is új életet akart kezdeni barátnője halála után.

Mary Zsuzsi és Klapka György középső fia péntek éjjel egy barátjánál váratlanul epilepsziás rohamot kapott, és a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Fejjel fel! Az legyen a fő szempont, hogy miért küzdünk, és akkor a küzdelem eredménye majd megadja azt, hogy boldogságban és biztonságban lehetünk! 

– ez volt Klapka Dennis utolsó bejegyzése, és a 34 éves férfi ismerősei szerint valóban küzdeni akart.

„Őt érte egy trauma, hogy meghalt a barátnője, és most elkezdte fölújítani a lakást, mondta, hogy új életet akar kezdeni. Próbálkozott ebből kitörni, ami rá lett ragasztva, ez a rossz bélyeg, és ő ezt szerette volna levetkőzni. És sajnos pont ilyenkor történt ez a tragédia” – mondta a férfi egyik közeli barátja, aki szerint Dennis nagyon jólelkű férfi volt, mind anyagilag, mind pedig lelkileg támogatta őket, ha szükség volt rá.

Klapka Dennisnek nem volt egyszerű élete annak ellenére, hogy egy milliárdos üzletember és egy országszerte ismert énekesnő gyermekeként született. 

Zárkózott személyiség volt, a bulvárlapok mégis sokat cikkeztek róla, élete szinte nyitott könyv volt. Édesapja abban reménykedett, hogy gyermeke végérvényesen megszabadul káros szenvedélyétől.

Édesapja, Klapka György halála előtt azt nyilatkozta a Fókusznak, hogy fia Németországban szokott rá a tiltott szerekre, ahol rossz baráti társaságba keveredett. Ők már csak akkor jöttek rá fiuk függőségére, amikor kórházba került.

Dennis célja volt, hogy példát mutasson azoknak a fiataloknak, akik hasonló helyzetbe kerültek,

 ezért is adott interjút több mint tíz éve a Fókusznak. Akkor úgy fogalmazott:

„Nekem ott főleg a thc-val, amfetaminnal volt bajom, az volt a rendszeres fogyasztás. Az egyik rossz fajta amfetamint használtam, és akkor jött rám egy epilepsziás roham, akkor kezdődtek a bajok, kórház meg ilyenek.”

Miután hazaköltözött, kezdett egyenesbe jönni az élete. Édesanyjával élt, akit rajongásig szeretett, és több fellépésére elkísért.

Az Aranyembernek aranyszívű fia volt – így emlékeznek szerettei Klapka Dennisre
Mary Zsuzsi és fia, Dennis

Aztán 2011-ben Mary Zsuzsi halála miatt mélypontra került, 2017-ben pedig másik támaszát, édesapját is elvesztette. A hagyaték körüli viták miatt a testvérek között megromlott a viszony, a híres zálogházat végül eladták. 

Dennis apja özvegyével napi szinten tartotta a kapcsolatot, ő maradt az egyetlen támasza a családból. A tragédia letaglózta Marikát.

Nem tudtam aludni éjjel, semmit nem aludtam, járkáltam, vizet ittam. Másnap reggel szóltak a barátai, hogy Marika néni, tetszik ülni? Mondom igen, mi van, Denivel van valami probléma? És akkor mondták a gyerekek

– mondta Klapka György özvegye a Fókusznak.

Marika szerint a fiú épp összeszedte magát, szeretett volna új életet kezdeni. A búcsúztatást testvérei szervezik.

„Azt hiszem, úgy beszéltük meg, hogy az anyukája sírjába temetik. Neki az is volt a kívánsága mindig, hogy oda kerüljön, anyukáját nagyon szerette”– mondta Klapka György özvegye a Fókusznak a temetés körülményeiről.

Barátai szerint Dennis élete az elmúlt hónapokban gyökeres fordulatot vett, ezért is szeretnék, ha szerető és önzetlen emberként emlékeznének rá az emberek.

Átlendült abba, hogy igenis ő megmutatja, hogy ő egy Klapka. Az ország tudja meg: az Aranyembernek aranyszívű fia volt

– nyilatkozta a Fókusznak meghatódva a férfi egy barátja, aki szeretné, ha az emberek mindig így emlékeznének Dennisre.

 

#Fókusz#Bulvár#klapka dennis#Videó

Címlapról ajánljuk