Fókusz

A rendőrséghez fordul Opitz Barbi a volt barátja által megosztott bosszúpornó miatt

Forgó ViktorForgó Viktor

2022. július 8. 19:45

Opitz Barbi bántalmazás áldozata lett. Egykori szerelme egy intim videót tett közzé róla az interneten, amit az énekesnő korábban csak neki készített és küldött el privát üzenetben.

Barbit nagyon megviselte az eset, ezért úgy döntött, hogy bár interjúban nem, egy közleményben megosztja gondolatai a történtekkel kapcsolatban. Azt írta, sem a kapcsolatuk alatt, sem a szakítás után nem gondolta volna, hogy volt barátja visszaél azzal a felvétellel, ami csak kettőjükre tartozott.

Ezt kizárólag vele osztottam meg, mert szerettem. Értetlenül állok azelőtt, hogy bele sem gondolt mennyi fájdalmat okozott ezzel nekem.


Az énekesnőnek megrendült a hite az emberekben, ezért úgy döntött, hogy szeretné felhívni mások figyelmét is arra, hogy legyenek óvatosak, hogy kinek szavaznak bizalmat.

Ha sajnos mégis hasonló eset történne veletek is, azt tanácsolom nektek, bátran forduljatok a rendőrséghez, hogy velük együtt megtehessétek a megfelelő jogi lépéseket. Én is eszerint cselekszem most. Számomra felfoghatatlan egy ilyen cselekedet, hiszen én senkivel nem tenném meg ugyanezt.


A bosszúpornó ma már világméretű jelenség, egy olyan erotikus videót vagy fotót takar, amit az egyik fél a másik hozzájárulása nélkül, bosszúból tesz közzé az interneten. A jogalkotás főleg a kiskorúakat védi megfelelően, a felnőtt áldozatok esetében a bosszúpornó még nem tartozik a komolyabban vett bűncselekmények közé. Az elkövetők így komoly retorziók nélkül szórhatják tele az internetet az expárjuk intim felvételeivel.

A párkapcsolati erőszaknak ez a modern formája sok fiatal nő érint, egyre gyakoribb eszköze a bántalmazásnak.

Néhány hónappal ezelőtt a szintén az X-Faktorból ismert Ferenczi Kamilláról terjedt egy 5 évvel ezelőtt készült erotikus videó az internetet, amelyet az akkori barátja készített róla titokban, a beleegyezése nélkül. Amikor Kamilla már nem bírta tovább a megaláztatást és a támadásokat, úgy döntött, megelőzi a találgatásokat és a Fókuszban mesél a felvételről.

Opitz Barbinak nem először éltek vissza egy videójával. A hatalmas fürtjeiről is ismert énekesnő legtöbbször éneklős, táncolós tartalmakat tesz közzé TikTokon, egyik ilyen bikinis videóját pedig photoshoppal átszerkesztették, hogy meztelennek tűnjön rajta.

Egyszer pedig egy rajongója kezdte el zaklatni. De nem zaklatásnak indult.

Úgy gondoltam, hogy ebből még lehet egy szép barátság is, aztán az lett a végpontja ennek az egésznek, hogy nem engedtem be késő este a házba. Akkor azzal próbált engem zsarolni, hogy ő le fog ugrani a 3. emeletről 

– idézte fel a történeteket Barbi.

Amennyiben ön is bántalmazás – akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak – áldozata lett, joga van a segítségre. Forduljon a rendőrséghez vagy tárcsázza valamelyik segélyvonalat.

#Fókusz#Bulvár#opitz barbi#bosszú#pornó#Videó#felvétel#rendőrség#ma

Címlapról ajánljuk