Fókusz

István, a király iskolába megy – gyerekszereplők adták elő a legismertebb magyar rockoperát

Fehér IstvánFehér István

2022. július 5. 19:30

Az István, a király rockopera közel 40 éves, most olyan színészek adták elő a darabot, akik még gondolatban sem léteztek akkor. Az István, a király iskolába megy című előadáshoz online készített, zseniális videókkal pályáztak az elképesztően tehetséges gyerekek, hat országból ezer lurkó összesen 150 versenyművel jelentkezett. A rendező, Feke Pál felismerte saját magát bennük. Ők lesznek a jövő musicalsztárjai?

Rosta Mária producer és a szerzők ötlete nyomán két éve indult el az István, a király iskolába megy program, amit gyerekek között hirdettek meg, határon innen és túl. A koronavírus miatt a válogatást online tartották. Sokan házilag készített jelmezekben énekelték István, Koppány, vagy Táltos jól ismert sorait.

De iskolai közösségek is indultak. Összesen hat  országból ezer gyerek 150 versenyművel jelentkezett.

A jelentkezők közül kiválasztották a legjobbakat és Feke Pál rendező velük állította színpadra a program záró előadását, amire egy nyári táborban készült fel a csapat. A színész saját magát látta viszont, aki gyerekként már színházasat játszott otthon és énekelte ezeket a dalokat. 

Amikor beléptem a próbaterembe és találkoztam a gyerekekkel összerezzent a szívem, magamat láttam, a kis Palikát, aki alufóliából gyúrt magának mikrofont és énekelt. Tele vagyok érzéssel, érzelemmel. Nagyon megindító ez az egész.

– emlékezett vissza Feke Pál, aki szerint a gyerekek között sok olyan van, akik a jövő musicalsztárjai lehetnek majd.

#Fókusz#Kultúra#istván a király#rockopera#szörényi levente#feke pál

Címlapról ajánljuk