fókusz

17 évesen egyedül költözik Belgiumba Magyarország harmadik legdrágábban eladott focistája

Forgó ViktorForgó Viktor

2022. május 26. 19:05

Vancsa Zalánt a Manchester City egyik fiókcsapatába, a Lommelbe hívták játszani.

16 évesen és 180 naposan debütált a magyar élvonalban, első találatával pedig ő lett a hatodik legfiatalabb gólszerző az NB1 történetében. 

Vancsa Zalán hamar Európa topcsapatainak célkeresztjébe került, végül a Manchester Cityt üzemeltető City Group szerződtette le. Ezek után nem is csoda, hogy a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi meghívót küldött neki.

Így a még mindig csak 17 éves focista annyi idősen léphet először pályára a nemzeti csapatban – akárcsak a magyar labdarúgás két legendája, Puskás Ferenc és az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián.

Ez volt a legnagyobb álmom, hogy egyszer bekerüljek „A” válogatottba, és tudjak is játszani, ezért dolgoztam kiskorom óta.

Zalán édesapja, a szintén focista Vancsa Miklós azt mondta, potyogtak a könnyei, amikor megtudta, fiát kiválasztották: „A földöntúli boldogság talán nem jó szó. Ezt el sem lehet mondani, hogy mit éreztem. Megöleltük egymást, bevallom őszintén, nekem potyogtak a könnyeim.”

Vancsáék a családi fészekben látták vendégül a Fókusz stábját, ahonnan Zalán, a legkisebb fiú hamarosan kirepül, ugyanis nyáron Belgiumba költözik, ahol a Manchester City egyik fiókcsapatában, a Lommelben fog játszani.

A sajtóhírek szerinti 3 millió eurós üzlettel Vancsa Zalán minden idők harmadik legdrágábban eladott játékosa lett Magyarországon. A szerződésben foglalt pontos vételár azonban nem nyilvános. 

 

#fókusz#sport#foci#focista#vancsa zalán#vancsa miklós

Címlapról ajánljuk