Fókusz

„Az én fiam a legnagyobb sztár” – hat ujjal született VV Roli kisfia

Forgó ViktorForgó Viktor

2022. május 24. 20:20

Nagy volt a meglepődés, amikor Nyéki Roland, vagy ahogy a legtöbben ismerik, VV Roli és párja, Dominika a szülőszobán nem álltak meg ötnél, amikor kisbabájuk ujjacskáit számolták. A kis Noel különleges adottsággal jött a világra, mindkét kezén hat ujja van.

Polidaktilia. A tudomány így ismeri a fejlődési rendellenességet, amely örökletes is lehet, a népi hiedelem pedig táltosnak nevezi az ujjtöbblettel rendelkező újszülötteket.

Jött az orvosnő vagy rezidens, hogy lefotózhatja-e, na ott nálam teljes sötétség, én azóta is para apa vagyok, én akkor is nagyon megijedtem. Aztán utána megnyugtattak. Ilyenkor egyből a Google a barátod, uh Ady, István király, úristen, hát akkor az én fiam a legnagyobb sztár. Úgyhogy utána ez, hála Istennek, átcsapott egy másik élménybe.

– mesélte Roli a Fókusznak.

Roliék el is kezdtek kutakodni, hogy a családban volt-e már hasonló eset, de a még élő rokonok közül nem tudnak olyanról, aki hat ujjal született volna. A rokonok először nem is hittek a szemüknek, a szülőknek több fotót is küldeniük kellett Noelről. A pici plusz ujjait egyéves korában eltávolítják majd, mert nem fejlődtek ki teljesen.  

 

#Fókusz#Bulvár#vv roli#hat ujjal született#polidaktilia

Címlapról ajánljuk