Fókusz

Ufóészlelésekről, rejtélyes légi jelenségekről tartottak meghallgatást az USA-ban

Barva ÁdámBarva Ádám

2022. május 18. 19:19

Több mint fél évszázad után először tartott meghallgatást UFO-észlelésekről, vagy hivatalosan rejtélyes légi jelenségekről, és ezek lehetséges nemzetbiztonsági kockázatairól az Egyesült Államok Kongresszusának hírszerzési bizottsága.

A bizottság képviselői szerint nem csak azért láttak több rejtélyes tárgyat, mert megsokszorozódott ezek száma, az elmúlt két évtizedben egyre több eszköz – például drónok és pilóta nélküli repülők – jelentek meg az égbolton, amelyek képesek ezeket észlelni. Többségük könnyen megmagyarázható, akad azonban néhány felvétel, amelyről nem tudják megmondani, hogy mi látható rajtuk.

 

A Pentagon tavaly közel 150 olyan eseményről számolt be, amikor beazonosíthatatlan mozgású és meghajtású tárgyakat észleltek. Ugyan a jelenségek esetében semmilyen bizonyíték nincs földön kívüli eredetre, közölték: minden eshetőséget kivizsgálnak. Főleg úgy, hogy majdnem 20 alkalommal láttak olyat, amely ellentmond a repülés jelenleg ismert feltételeinek.

A Védelmi Minisztérium szerint a rejtélyes objektumok lehetnek akár madarak, időjárási jelenségek, amelyek összezavarják az érzékelőket, vagy éppen egyes államok titkos, fejlesztés alatt álló technológiái is. Többeket azonban ez nem győz meg.
Csillagászok és bolygókutatók azonban szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy létezhet-e az emberi civilizációhoz hasonló, fejlett élet a Földön kívül.

Ugyan nem vonjuk kétségbe a szemtanúk állításait, de konkrét bizonyítékot egyelőre nem találtak arra, hogy földönkívüliek látogattak bolygónkra.

#Fókusz#ufo#földönkívüli#égi jelenség#pentagon#usa#kongresszus#felvétel

Címlapról ajánljuk