Fókusz

Manuel új albumán dolgozik, fellép az idei Szigeten és élete legnagyobb elismerését is megkapta

Hubai AntalHubai Antal

2022. április 30. 20:00

Korábban hívták Arany Zsiráfnak, becézték a magyar Grammynek, amelyet már közel 30 éve osztanak ki a legkiemelkedőbb sikerű magyar daloknak és albumoknak. Korábban egy aranyozott mikrofon volt a díj, 2 éve pedig már egy színes üvegplakett. A Fonogram-díjat 19 kategóriában osztják ki, idén az év hangfelvétele pedig Manuel és VALMAR két énekesének közös dala lett, az Éget a nap.

Manuel karrierje igazán mesébe illő. Három évvel ezelőtt indult el a Havanna lakótelepről, ahol alkalmi munkákból élt, autót mosott, mosogatott vagy éppen szemetet szedett. A Fókusz kamerája előtt kért bocsánatot a Noé Állatotthontól, mivel korábban két társával ellopták az adománygyűjtő dobozukban levő 30 ezer forintot. A gyerekkori balhék egyik oka a nem megfelelő családi körülmények voltak.

Az X-Faktorral Manuel élete azonban teljesen megváltozott. Egymás után írta az újabb és újabb dalokat, amelyek néhány nap alatt váltak slágerekké. Nemcsak a tehetségkutatóban, de a legnagyobb videó- és zenemegosztó oldalakon is tarolt.  

A dalszövegeiben az életéről, a lelki állapotáról, a félelmeiről és örömeiről énekelt hétről hétre a tehetségkutatóban, ezzel pedig hatalmas rajongótábort gyűjtött maga köré a fiatalokból.

Bár rengetegen meglepődtek, amikor végül az X-Faktor fináléjába nem jutott be, karrierje a tehetségkutató után is ívelt felfelé. Dalai összesen már 100 millió feletti megtekintésnél járnak, egy valami azonban nagyon hiányzik még az életéből.  

Alapvetően ez az elmúlt két és fél év egy eléggé megpróbáltató időszak volt. Hónapokig nem tudtunk járni fellépni, így a fő bevételei forrásunktól elestünk mi előadók. Úgyhogy mindenképp nehéz volt, ezért is csúsztam az albummal.

Bár a csúcson van, idén februárban egy Instagram bejegyzésben vallott arról, hogy depressziós, emiatt kedélyjavítóként rendszeresen alkohol fogyasztott a fellépésein. Akkor így nyilatkozott a Fókusznak.

 

Manuel most gőzerővel dolgozik az új albumán és várja az új X-Faktort. Ha nem is vallja be nyíltan, azért nagy büszkeség neki, hogy az előző, 2021-es széria győztesét, Alee-t is az ő sikerei inspirálták az elinduláshoz.

#Fókusz#manuel#byealex#fonogram#éget a nap#valmar

Címlapról ajánljuk