Fókusz

Illés Fanni: Úgy voltam vele, nekem biztosan nem lesz férjem, hiszen gyűrűsujjaim sincsenek

Barva ÁdámBarva Ádám

2022. április 30. 19:19

Gyermeket vár a paralimpiai aranyérmes, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok úszó, Illés Fanni. A 29 éves sportoló sokáig titkolta várandósságát, csak terhessége 6. hónapján vállalta a nyilvánosságot.

Bár az edzésmódszereken sokat változtattak az elmúlt időszakban, az úszással azóta sem hagyott fel. Fanni azt mondja, sportolás közben és után érzi a legjobban magát, büszke magára, hogy ezt az igénybevételt is bírja a teste.

Én egy élsportolói testhez vagyok hozzászokva. Egyedül a párom örül annak, hogy mindenem kikerekedett, meg anyukám mondja, hogy milyen cuki vagyok, de azért én nehezen viselem, hogy mindenem így megnőtt.

Követőinek egy posztban számolt be várandósságáról, viccesen azt írta: „a válasz a szinte mindenkit mozgató kérdésre pedig számunkra mindig is egyértelmű volt, de azért elárulom: a kezeit és a lábait az Apukájától örökölte”.

Párja, Álmos – aki egyben az edzője is – novemberben kérte meg Fanni kezét, az úszó ekkor azt írta az közösségi oldalán: „Kislány korom óta úgy voltam ezzel a dologgal: ááá nekem biztos, hogy nem lesz férjem, hiszen gyűrűsujjaim sincsenek, gondoltam ez egy tuti jel…”

Szándékosan próbálok keveset mutatni a magánéletemből , de azt szeretném, hogyha látnák az emberek, hogy én egy életképes, teljes, aktív életet élő nő vagyok, aki ugyanúgy el tudja látni a gyermekét is, ahogyan saját magát és a párját.

A tokiói paralimpiai bajnoka azt mondja, gyermeke születése után minél hamarabb szeretne visszatérni az uszodába. A következő célja a jövő évi világbajnokság, és 2024-ben Párizsba is utazna – ez lenne az ötödik paralimpia lenne, amin elindul.

#Fókusz#Sport#illés fanni#terhesség#várandós#paralimpikon

Címlapról ajánljuk