Fókusz

„Ilyen lehet az űrben lebegni” – egyedi produkciót mutatott be a Recirquel újcirkusz társulat

Fehér IstvánFehér István

2022. április 8. 19:30

Az egyszemélyes színházi előadásoknak mindig van egy különleges hangulata: a Recirquel újcirkusz társulat artistája szinte egyfolytában a levegőben van előadás közben, aminek látványa, zenéje és hangulata élőben teljesen beszippantja a nézőt.

Fénycsíkok között lebegő artista – különleges látványvilággal mutatta be legújabb produkcióját a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Recirquel újcirkusz társulat. Az egyedi színházi élményt adó produkciót a Müpa Sátorban adják elő, amiben az előadó és a nézők együtt indulnak belső utazásra egy csillagos égboltot idéző térben.

Az előadás próbafolyamata is újszerű volt, mert a rendező négyszemközt dolgozott az artistával és közösen hozták létre a mozdulatsorokat. „Iszonyatosan felszabadító érzés, hogy egyedül vagyok a színpadon. Ahhoz tudom hasonlítani, hogy ilyen lehet szerintem az űrben lebegni. Gyakorlatilag egy végtelen tér van körülötted, alattad nem érzékeled a földet, a teret” – mesélte Illés Renátó artista.

Az elmélyülést Szirtes Edina Mókus zenéje is segíti, a fényjáték az artista mellett a másik főszereplője az előadásnak. Az egyszemélyes produkciót négy artista játssza felváltva, így mindegyik előadás kicsit más, mert a saját személyiségükre formálják a koncepciót.

Vági Bence művészeti vezető célja az volt, hogy a nézők megtalálják önmagunkban a fényt, ami különösen fontos szerinte egy ilyen – a lelkeket különösen megviselő – világban. A legújabb produkció április 15-ig látható a Bartók Tavasz Művészeti Hetek programjában.

#Fókusz#Kultúra#artista#cirkusz#társulat#előadás

Címlapról ajánljuk