Fókusz

Az 50 éves budaörsi lőtér fennmaradásért küzd Igaly Diána fia

Czakó JózsefCzakó József

2022. február 3. 18:26

A koronavírus-fertőzés miatt tavaly meghalt olimpiai bajnok, Igaly Diána fiával, a nagypapájáról, Igaly Józsefről elnevezett lőtéren találkoztunk. Budaörs határában ez a lőtér már több mint 50 éves. Néhány világcsúcskísérlet és világcsúcs is született itt az elmúlt évtizedekben. Diána fia édesanyja halála után több hónapig nem tudott ide kijönni, most viszont becsületbeli ügynek, nem csak családi küldetésnek érezte, hogy itt találkozzon velünk.

Diana családját és az egész magyar közvéleményt sokkolta a 2004-es athéni olimpiai aranyérmesének váratlan halála tavaly áprilisban. A sportos, egészséges és csupán 56 éves sportlövő covid-fertőzésbe halt bele.  

Igaly Diána fiával, Tamással azon a lőtéren találkozott a Fókusz stábja, ahol a sportolónő a fél életét töltötte. Édesanyja elvesztése után a férfi sokáig képtelen volt kijönni a lőtérre, amelynek minden sarka rá emlékeztette.

A családunknak kötődése van ehhez a lőtérhez. Nagymamám ugyanitt edzett és versenyzett, nagypapám itt edzett, versenyzett, édesanyámat itt tanította lőni a nagypapám.

 

A lőtérnek azonban bizonytalan a helyzete. Egyáltalán nem biztos, hogy fennmaradhat. Tamás erre a kérdésre szeretne békés megoldást találni.

 

#Fókusz#igaly diána#sportlövő#rtl#budaörsi lőtér#czirják tamás

Címlapról ajánljuk