Fókusz

Sztárnyugdíjak: "Ennyiből nem lehet megélni"

Polyák AlexandraPolyák Alexandra

2017. április 13. 18:00

Több olyan, egykori nagyon sikeres magyar zenész van, aki mára nyugdíjas lett, és az államtól mindössze 40-50 ezer forint nyugdíjat kap. Nagy és ismert nevek, akik arcpirítóan kevés összeget kapnak.

Ezek a művészek méltatlannak tartják az alacsony nyugdíjukat. Több, mint 40 éves pályafutás után az állam szerint pár tízezer forintból kellene gazdálkodniuk.

 

 

 

Som Lajos azt mondja, ha nem kapna szerzői jogdíjakat, éhen halna. Így havi nagyjából százezer forintból él, ami még mindig nagyon kevés, ám szerinte néhány művésztársához képest még így sem panaszkodhat.

 

 

Nagy Feró sem tudna valószínűleg a nyugdíjából megélni, de nem is kell neki. Ő 71 évesen is járja még az országot a Beatricével, szinte minden nagyobb fesztiválon ott vannak.  Emellett a tévés és reklám szereplések hoznak még neki a konyhára.

Az Omega tagjai is szerencsések. Jó fizikai állapotban vannak, és a közönség a mai napig kíváncsi rájuk. Ők sem pihenhetnek, hiszen hiába nagypapa korúak, csak a nyugdíjukból ők sem tudnának megélni.

 

 

 

Egykor az egyik legnépszerűbb színész énekes volt. Munkássága elismeréseként még Jászai Mari díjat is kapott. Paudits Béla ma mégis így él. Szegényesen aprócska lakásában, amit csak akkor hagy el, ha orvoshoz viszik őt.

#Fókusz#nyugdíj#zenészek#som lajos#nagy feró#celebhír

Címlapról ajánljuk