Fókusz

Előnyére fordította hátrányát

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2016. május 27. 17:40

Senki sem csodálkozna, ha riportunk főhőse csatár lenne, vagy hátvéd, de az, hogy a kaput bérelte ki magának tényleg makacs bátorságra és bizonyítási vágyra utal. Csaba előnyére fordította hátrányát, pedig volt idő, hogy annyira szégyellte, hogy ő más mint a többi gyerek, akik ráadásul csúfolták is ezért, hogy az iskolát is kerülte.

 

 

Oláh Csaba 17 éves, és imádja a focit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrád U19-es csapatának kapuját védi és sorra szállítja a kapott gólok nélküli meccseket. Mindezt úgy, hogy egy születési rendellenesség miatt hiányzik a jobb kézfeje. A fiú azonban nemcsak megtanult együtt élni fogyatékosságával, de úgy döntött, hogy előnyére fordítja a hátrányát. Ebben szülei is maximálisan az érzékeny lelkű fiú mellette álltak, pedig sokszor nem is tudták, mit él át. Senkinek sem mesélt az érzéseiről.

A szülőknek kellett meggyőzniük fiukat, hogy ne legyen magántanuló, végül a döntés jónak bizonyult. Csaba barátokat szerzett, beleszeretett az informatikába, és a sport is az élete részévé vált. Hetente kétszer van edzés, kedden és pénteken rúgja a bőrt a csapat. Csabi egyetlen alkalomról sem hiányzik, a pályáig vezető utat mindig biciklivel teszi meg. Hogy a kétségek valaha elmúlnak-e, azt Csabi sem tudja, de ma már sziklaszilárdan állja a furcsálló pillantásokat.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#kapus#akarat#makacs#foci#sérült

Címlapról ajánljuk