Fókusz

Húsz évig nem szóba sem álltak egymással, most újra szent a béke

Jász ZoltánJász Zoltán

2015. október 10. 20:00

Nemrég még utálták egymást, most meg puszipajtások. Ellenségből baráttá lett művészek vallanak arról, hogyan tudtak a pokolba kívánt kollégákkal teljesen kibékülni. A régi sebeket feltépve derítjük ki, hogy miért érdemes békességben élni másokkal, még akkor is, ha a múlt vitáktól és veszekedésektől volt hangos.

A Bonanza Banzai együttes két tagját, Ákost és Hauber Zsoltot ültettük egymás mellé, hogy a kameránk előtt beszéljék meg miért is balhéztak össze, majd békültek ki egymással. A Bonanza volt minden idők talán legnépszerűbb magyar popzenekara. Ez a siker lett végül a fő oka annak, hogy a köztük lévő barátság megszakadt.

1994-ben feloszlott a zenekar. 20 évig nem is beszélt egymással a két tag. Másfél éve vetettek véget a viszálynak egy cikk után, melyben Zsolt jó szívvel emlékezet Ákosra és az együtt töltött időkre. Akkor tudták meg egymásról, hogy gyermekeik vannak. Ákosnak négy, Zsoltnak egy. Gyorsan meg is beszélték, hogy meglátogatják egymást. Végül a gyerekeik között kialakult bensőséges viszony hozta őket újra össze. Annyira, hogy ma már újra együtt zenélnek.

A L’art pour L’art társulatra is mindenki úgy gondolt, hogy a tagok között állandó a kacagás és a móka. Hát nem. Laár András és Galla Miklós 20 évig nem is beszéltek egymással. Ez nemrég még elképzelhetetlen volna, hogy egymás mellé üljön a két előadóművész. Pedig ők egykor országos cimborák voltak. 10 évig játszottak együtt szinte éjjel-nappal. A közöttük kirobbant balhét egy betegség okozta. Galla Miklósnál 1996-ban daganatos megbetegedést diagnosztizáltak és a kezelések mellékhatásaként rendkívül levertté és kompromisszumra képtelenné vált. Ez óriási feszültséget okozott, ki is lépett a társulatból. Erről tavaly beszélt nekünk egy interjúban. Idén nyáron elásták a csatabárdot. Ebben talán Laár András mély buddhista világlátása és Galla Miklós abszurd humora is segített.


 
#Fókusz#laár andrás#galla miklós#béke#kibékülés#jász zoltán#ákos#hauber zsolt

Címlapról ajánljuk