Fókusz

Ő itt a kismalac, akinek szaga az egyetlen bűne

Süle LászlóSüle László

2015. augusztus 17. 18:30

A legendás Roncsfilmre emlékeztető jelenet játszódik le minden nap Debrecen belvárosában. Szomjas György filmjében még disznót is vágnak egy VIII. kerületi bérház udvarán, szerencsére ez a debreceni négylábú egyelőre még biztonságban van. Füge, a csüngő hasú kismalac nem tehet róla, de büdös – a lakók egy része pedig képtelen ezt elviselni.

Seres Judit köti az ebet a karóhoz: Fügének mennie kell, a szagával együtt. Egy másik helyi lakos, Tünde máshogy látja a dolgot. Az indulatok elszabadulnak. A legszebb az egészben, hogy a disznó igazi tulajdonosa nincs is otthon, Tünde helyette gondozza a jószágot. Ráadásul a malacot még azok is szeretik, akik a távozását sürgetik.

Fügéhez hasonló malaca volt a híres színésznek, George Clooney-nak is. Az Oscar-díjas sztárt még a sokat látott Hollywoodban is furcsa szemmel nézték „Max” miatt. Arról nincs információnk, a malac hol élt, és hogy a szaga zavarta-e a szomszédokat.

Az állatok városban tartásának szabályait egyébként 2012. október elsején lazította a szakminisztérium, azóta kis tehénkét és disznót is nevelgethet otthon a magyar, és még a szagok miatt sem nagyon reklamálhatnak a szomszédok. Persze mindjárt más a helyzet, ha ez egy társasház udvarán történik – ehhez elvileg kell a társasház lakóinak hozzájárulása is. Az ÁNTSZ és az állatvédők szerint Fügét egyébként jól tartják, más alapon kell hát igazságot tenni az egyébként nagyon cuki kismalac ügyében.

 

#Fókusz#állattartás#kismalac#debrecen#george clooney

Címlapról ajánljuk