Fókusz

Gyerekek, akik több ezer kilométert gyalogolnak a szebb jövőért

Fürge AnettFürge Anett

2015. július 14. 15:51

A kis Vahab új sapkájában új biciklijét próbálgatja. Mellette nővére, Nastassar tele pocakkal üldögél. Hosszú út áll mögöttük, Afganisztánból Ausztriába tartanak. Sajnos édesanyjuk nem viselte olyan jól a megpróbáltatásokat, mint a két pici. Fürge Anett riportja.

Önkéntes gyerekek pakolnak egy budapesti raktárban. Babaápolási cikkeket, krémeket, bébipapit és minden mást, ami a kimerült, fáradt kicsiknek kell, akik szüleikkel együtt országokon át menekülnek. Tóth Ákos, az önkéntesek vezetője néhány hete megdöbbentő fotókat tett ki honlapjukra, mit tapasztalt, amikor segélycsomagot vitt a határrendészetre. A fotók publikálása miatt azóta be már ő sem mehet. Ez pedig már a szegedi vasútállomás, ahol a pár hete önkéntesekből alakult Migszol nevű csoport segíti a menekülteket élelemmel, ruhával, ha kell, egészségügyi ellátással. A szemközti hajléktalanszállón egyre gyűlnek a civilek adományai, ahogyan a menekültekkel együttérző helyiek könnyei is.

A gyerekek nyugodtan majszolnak, észre sem veszik a nagy sürgést-forgást. Ők már a nehezén túl vannak, de hasonló kis társaik még szüleikkel róják a súlyos és egy erős embernek is kegyetlen kilométereket.
 

#Fókusz#sorsok#menekült#gyerekek#emberség

Címlapról ajánljuk