Fókusz

Van-e élet a halál után?

Gál PetraGál Petra

2015. július 9. 18:30

Korotkov Konstantin orosz kutató állítása szerint sikerült lefényképeznie egy bioelektrografikus fényképezőgéppel a halál pillanatát, egy bizonyos gáz vizualizációjára épülő módszerrel. Ezáltal látszik, amikor a lélek, vagyis az életerő fokozatosan elhagyja a testet. De vajon mi történik azzal, aki halálközeli élményről számol be? Gál Petra riportja.

Egyes parapszichológiai feltételezések szerint nem a tudat helyezkedik el a test terében, hanem a test a tudat terében, és így lehetséges, hogy valaki kívülről lássa saját magát.

Dobronay László filmrendező 22 éve éppen a munkahelyére tartott autóval, amikor egy előzés után 140-nel egy fának ütközött. Ezután olyan élményben volt része, ami teljesen megváltoztatta az életét. Éva, aki tanárnőként dolgozik, nyolc éve élt át hihetetlen élményeket, nőgyógyászati műtéte után átszakadtak a varratok, amivel sürgősen kórházba kellett kerülnie. De mire odaért, már beszélni sem tudott annyira legyengült, nem sokkal később elájult. Ám ő ezt nem így érzékelte, egy gyönyörű helyen járt, ahol nem volt egyedül. Míg Évánál nem volt erős fényjelenség, Lászlónál igen, ő még arra is emlékszik, hogy minden furcsa színűvé vált körülötte. László azt mondta, ott, akkor átélte 25 éve minden egyes pillanatát. A csodaszép mezőn pedig olyan szeretetet és nyugalmat érzett, amit szavakkal lehetetlen leírni. A lelke boldog volt, a teste romokban hevert.

A legtöbb orvos szerint a halálközeli élményeket az agy oxigénhiányos állapota és annak tápanyaghiánya okozza. Parapszichológusok szerint azonban az is elképzelhető, hogy a testi lét csak egy átmenet a magasabb tudati létállapotok között. Az viszont nem megkérdőjelezhető, hogy azok az emberek, akiknek halálközeli élményben volt részük máshogy, más értékek szerint élik az életüket, mint előtte.


#Fókusz#újjászületés#orvostudomány

Címlapról ajánljuk