Fókusz

Hagyományos, tematikus, trendi? Utánajártunk, mi a menő esküvő fronton!

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2015. június 27. 19:10

A legtöbb lány azt tervezgeti már gyermekkorában, milyen lesz élete legszebb napja. Amikor úgy fog kinézni, mint egy mesebeli hercegnő, és eljön érte a királyfi. Évente több mint 30 ezer házasságot kötnek Magyarországon, ezek nagy része a májustól szeptemberig tartó szezonban történik. Vajon mennyire ragaszkodnak a hagyományhoz a fiatalok, mennyire számítanak a trendek, illetve az, hogy mindenki azt szeretné, az ő esküvője legyen a legemlékezetesebb és legromantikusabb? Dörmer Csaba riportja.

István és Xénia 13 év után határoztak úgy, hogy összeházasodnak. A hagyományos esküvő mellett döntöttek, ennek megfelelően a család és a barátok jelenlétében nyilvánították ki a szerelmüket, ahogy mindenki. Vagy legalábbis majdnem mindenki.

Zita és párja, Krisztián elhatározták, nem kérnek a hagyományos esküvőből. Elutaztak egy Karib-tengeri szigetre, és ott a tengerparton mondták ki a boldogító igeneket. De, hogy a barátok és a rokonok se maradjanak ki az ünnepből, az ifjú pár lagzi helyett afterpartyt rendezett, ahol a vendégek fényképeken nézhették meg, miről is maradtak le.

Néhány fénykép készül a fiatalokról a hotel halljában. Más a milliő, mint a tengerparton, de a halk zongoraszó és a pezsgő meghozzák a romantikus hangulatot. Közben az esküvőszervezővel arról beszélgetünk, hogy mennyire számít extrémnek ez a fajta házasságkötés. Kiderül, hogy a házasulandók általában hagyománytisztelők, mégis egyre több extra kérés érkezik.

Egyre népszerűbb trend az ún. tematikus esküvők megjelenése. Ez azt jelenti, hogy az első meghívótól az utolsó köszönet ajándékig minden egy téma köré csoportosul. Beliczay András és párja is ilyen mellett döntöttek.
 
#Fókusz#trend#esküvő#lakodalom#hagyomány#fókusz plusz

Címlapról ajánljuk