Fókusz

Macskák, akik mindenkit elbűvölnek

Hollósi SzandraHollósi Szandra

2015. június 11. 15:12

Kinyitják az ajtót, gördeszkáznak, telefonálnak, vagy éppen szörföznek. Sokan nem is gondolnák, hogy a cicák is vannak olyan ügyesek és intelligensek, mint a kutyák. Akármennyire is öntörvényűek és lomhának tűnnek, bizony őket is rá lehet venni számos trükkre. Hollósi Szandra riportja.

Azonnal kiderül, hogyan is motiválhatóak a szőrmókok, ugyanis ha minden igaz, megtaláltuk Magyarország feltehetően legokosabb macskáit. Egy budapesti cicakávézóban járunk. Itt még a kandúr is kávézik. Na, jó azt azért nem. Viszont ennyi értelmes macsekot egy helyen még eddig nem igen láttunk. Aki pedig mind a tizenkét szőrgombócot megtanította a trükkökre, nem más, mint Ilycsin Zsuzsi, aki annak idején lovakkal kezdte a tanítást 2 és fél évvel ezelőtt tért át ezekre a cicákra, akik láthatóan nagyon is élvezik a foglalkozást, hiszen bökdösik őt a mancsával, hogy hadd dolgozhassanak végre.

A nyávogó szőrpamacsokhoz viszont rengeteg türelem kell, nem úgy, mint néhány kutyához, akik közül van olyan is, amelyiknek ha megmutat az ember egy feladatot, utána nem sokkal már sikeresen le is utánozza azt.

De lássuk, hogyan is működik ez a gyakorlatban. Ahhoz, hogy megnézzük, hogyan lehet például a pacsizást megtanítani az állatnak, benézünk Puskás Peti cicájához, Lucihoz.
#Fókusz#trükkös#macska#cica#puskás-dallos peti

Címlapról ajánljuk