Fókusz

Rush kétszer is újjászületett

Fürge AnettFürge Anett

2015. február 19. 14:39

Valószínűleg mentő, vagy rendőrkutya lehetett, de a kétszer is újjászületett németjuhász történetét csak onnan ismerjük, amikor egy aknából szedték ki, ahol napokon át étlen szomjan csaholt segítséget remélve. Rush az első magyarországi németjuhász, aki műlábat kapott. Előttünk találkozott azzal a férfival aki annak idején először mentette meg az életét.

Egy magyar fizioterapeuta, aki mozgásszervi megbetegedésű kutyákkal foglalkozik, felajánlotta Violettának, hogy csinál Rushnak műlábat. Hydroterápia segítségével fokozatosan szoktatják a kutyust új végtagjához. Hosszú idő óta először indul kedvenc sétájára. Rush-t 11 évvel ezelőtt az akkor még tűzoltóként dolgozó László több napos szenvedés után mentette ki egy gödörből. A 13 éves németjuhász néhány hétig Lászlónál vendégeskedett, majd jelenlegi gazdájához, Violettához került. A kutyus lába egyre rosszabbodott az évek során, a csont teljesen elszivacsosodott. Végül egy rosszindulatú szarkóma miatt könyök alatt levágták a lábát. Gazdái mindent meg akartak tenni érte, hogy megmeneküljön az altatástól. Itthon nem találtak olyan helyet, ahol állatprotézisekkel foglalkoznak, így Amerikában próbálkoztak.

 

Rush nem is tudja, milyen fontos szerepe van abban, hogy a Kutató-Mentő Szolgálat az ő esete után rengeteg állatok mentésére alkalmas szerkezetet szerzett be külföldről.
 
#Fókusz#megmentő#protézis

Címlapról ajánljuk