Fókusz

Vigasztalhatatlan anyai szív

Hubai AntalHubai Antal

2014. november 17. 13:41

Egy év telt el fia, Szabolcs halála óta. Anna ennyi idő után érezte úgy, hogy képes beszélni élete nagy tragédiájáról. A férfi a 29. születésnapját ünnepelte, majd fényes nappal egy budapesti hotel ötödik emeleti apartmanjából meztelenül kizuhant az úttestre. Tavaly novemberben a Fókusz is beszámolt a tragédiáról.
 

Egy férfi megtörten mesélte el a Fókusznak, hogy éppen egy buszon utazott, amikor észrevette, mi történt. Rögtön leugrott a járműről. Sokáig egyedül ő próbálta megmenteni Szabolcs életét. Szabolcs 2012-ben vált el feleségétől, ez nagyon megviselte. Édesanyja tanácsára segítséget kért, ekkor találta meg a Feldmár Intézetet, amelyet a mentális problémákkal küzdők megsegítésére hoztak létre.

Büky Dorottya, a Feldmár Intézet igazgatója, a Kanadában élő Feldmár András pedig az alapítója. A pszichológus tevékenysége szemben áll a pszichiátria hagyományos útjaival. Nem kifogásolja az LSD szakértő felügyelettel történő, terápiás szempontból indokolt használatát. A tragédia után az Intézet egy közleményt jutatott el szerkesztőségünknek.

Megkerestük a Budapesti Rendőr Főkapitányság Sajtóosztályát, hogy hogyan áll Szabolcs ügyében a nyomozás. Még nem érkezett válasz. Szabolcs a halála előtt körülbelül fél évvel nem tartotta a kapcsolatot családjával, csak legkisebb húgával.

Anna azt mondta, nem kereste meg senki a Feldmár Intézettől sem akkor, sem pedig azóta. Büky Dorottyától csak egy levelet kapott, amelyben arra kérte az igazgató az édesanyát, hogy a köztük fennálló feszültséget csökkentsék. A Feldmár Intézet mostani közleményében azt írta, továbbra is nyitottak a személyes beszélgetésre.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
#Fókusz#katasztrófa#édesanya#gyász#intézet#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk