Műsorújság
RTL Most

Celebklub

A magyar költészet napja: Jelen, mult, jövő (József Attila)

Berencsy Martin, Csőre Gábor, Józan László, Kardos Eszter, Kardos Kíra, Kenderes Csaba, Miller Dávid, Nagy Alexandra, Pataki Ferenc, Szabados Ági, Szabó Zsófi és Tokár Tomi a magyar költészet napjának 56. évfordulója alkalmából József Attila 1921-ben megjelent versét szavalták el - közösen.

#együttsikerül

Tovább olvasom
#együttsikerül

Azok előtt tiszteleg az RTL Magyarország kampánya, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet !

Tovább olvasom
Nyilvánosságra hozták az Érdi Kézilabda Klub távozó edzőjének munkaszerződését

Nyilvánosságra hozta az Érdi Kézilabda Klub távozó edzőjének munkaszerződését a város polgármestere. Csőzik László szerint a havi bruttó 2,4 millió forintos fizetés azt bizonyítja, hogy az előző, fideszes városvezetésnek csak a sport számított. A volt polgármester szerint viszont ez a bér reális egy élvonalbeli csapatnál, ami Érd nevét világszerte ismertté tette. Az edző jogi lépéseket tett.

Tovább olvasom
KORTÁRS: „Az emberek válaszokat várnak arra a valóságra, amibe kerültünk”

A sajátos festményeiről ismert DrMáriás képei is láthatóak az egyik budapesti galéria rendhagyó tárlatában. Az alkotó azt mondta, művészetével megpróbál kommunikálni az emberekkel, másrészt alkotásai egyfajta napló arról a korról, amiben élünk. A festő szerint, a mostani kornak is vannak ikonikus szereplői, például Müller Cecília vagy Győrfi Pál.

Tovább olvasom
Szobabiciklin „tekerte körbe” a Balatont

Szobabiciklin annyit tekert, mintha a Balatont kerülte volna meg az a pécsi férfi, aki legutóbb maratont futott az anyósa kertjében. A helyszín egyébként most is ugyanaz volt. A kétszáz kilométeres távot öt és fél óra alatt tekerte le. Az akcióval a pécsi egyetem legalább ennyire szokatlan kezdeményezéséhez csatlakozott.

Tovább olvasom
Anyósa kertjében teljesítette a maratont egy pécsi futó

Cselik Bence egy 80 méteres pályán összesen 527 kört tett meg, mire teljesítette a 42 kilométeres távot. Azt mondta, azokért a sorstársaiért is futott, akik felkészültek valamelyik versenyre, de a járvány miatt nem tudtak rajthoz állni.

Tovább olvasom
Koncert világsztárokkal - otthon

Szerelmes levél a koronavírus ellen harcolóknak. Így nevezte azt a több órás jótékonysági koncertet az esemény szervezője, Lady Gaga, amelyen átszámítva 41 milliárd forint gyűlt össze. A pénzből az egészségügyi dolgozókat támogatják majd világszerte. A legnagyobb sztárok zenéltek mégpedig otthonukból, Billie Eilishtól a Rolling Stones-ig.

Tovább olvasom
Panel-koncertturnéra indult a Csokonai Színház énekkara

Panel-koncertturnéra indult a debreceni Csokonai Színház énekkara. Mivel a színházak zárva vannak, úgy döntöttek, ők mennek a közönséghez. A lakótelepek játszóterein, parkjaiban szerenádoznak. A lakók pedig hálásak. Sokan - főleg az idősek - alig mozdulnak ki otthonról, így ez nekik igazi felüdülést jelent.

Tovább olvasom
A karanténból jelentkezett Banksy

A titokzatos graffitiművész ezúttal saját fürdőszobáját festette tele randalírozó patkányokkal. A rágcsálók egyike úgy tűnik, mintha a függönyzsinórón hintázna, egy másik fogkrémet nyom a falra, egy harmadik mintha épp összepiszkítaná a vécédeszkát, negyedik pedig egy tekercs vécépapíron egyensúlyozik. Banksy az instagram oldalára feltett alkotása mellé annyit írt: a feleségem utálja, ha otthonról dolgozom.

Tovább olvasom
Hagymával boxolnak, könyvvel erősítenek

Kreatív karantén-edzéseket tart online egy dorogi tréner. Szenczi Zsuzsa férjét is rávette a közös tornázásra. Mindent felhasználnak, amit otthon találnak. A Pécsi Vasutas Sportkör ifi focistája is alternatív megoldást talált az edzésre, WC papír gurigával dekázgat.

Tovább olvasom
KARANTÉN: Neked mihez kell több türelem?

Sokan elvesztették a munkájukat, a hétköznapi rutint, sokan nem tudják, hogy mit hoz a holnap. Vagy csak önmagában a megváltozott hétköznapok, az összezártság okoz néha feloldhatatlan feszültséget. És ehhez kell a türelem. A gyógyszerész, az orvos, az olasz rendőr, a kutató, a klinika igazgató, a Dániában élő magyar anyuka mind-mind ugyanazzal a szorongással küzd, mert itt vagy ott éljünk - mindannyian egyformák vagyunk. A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagjai arra kérnek mindenkit, hogy legyen türelmes, és elmondják, nekik mihez kell most sokkal több türelem.

Tovább olvasom
LÁTVÁNYOS: Ezért kell távolságot tartani

Az Ohio-i egészségügyi hivatal látványos videót készített egércsapdákkal és pingponglabdákkal arról, mi értelme van távolságot tartani másoktól.  #maradjotthon, hogy minél lassabban terjedjen a fertőzés, azért, hogy ne terheljük le túlságosan az egészségügyi ellátó rendszert

Tovább olvasom
Karanténkoncert a panelek között

Panelházak között és egy idősotthon udvarán is karanténkoncertet adott a Győri Filharmonikus zenekar rézfúvós kvintettje szerda este. Az élményt profi hangosítás és egy kivetítő is fokozta. A koncerteket több ezren nézték az ablakokbók, erkélyekből. A vírus miatt munka nélkül maradt zenekar azt reméli: sikerült maradandó élményt nyújtani a hetek óta négy fal között élőknek.

Tovább olvasom
ÜTŐS KIHÍVÁS: Azon zenélnek, ami otthon a kezük ügyébe akad

Ütős kihívás indult az interneten. Az ütőhangszeresek egyetemi órák és koncertek híján, ami a kezük ügyébe akad, azon zenélnek otthon. A szabály annyi, hogy ugyanazt a dallamot játszák el, lehetőleg minél egyszerűbb háztartási holmikon.


 

Tovább olvasom
Győrfi Pál: inkább a mémek terjedjenek, mint a vírus

Közönségkedvenc lett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Erről tanúskodnak az internetes oldalakra feltöltött képek és videók. A maradjotthon! kampányt hirdető mémekkel pedig buszokon és liftekben is lehet találkozni. Nézőink videóüzenetben válaszoltak körkérdésünkre, szerintük mennyire hatásosak. Győrfi Pál azt mondja, inkább ezek terjedjenek, mint a vírus. 

Tovább olvasom
Minden este karanténkoncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar

A veszélyhelyzet kihirdetése óta minden este karanténkoncerttel várják a hallgatókat. De nem csak ezzel, iskolásoknak szánt hangszerbemutatóval is készül a Budapesti Fesztiválzenekar, hogy megkönnyítse a kicsiknek a tanulást a koronavírus idején. Fischer Iván zeneigazgató, karmester szerint most, hogy a kormány és a főváros megállapodott a támogatásukat illetően azokra a programokra is lesz újra pénz, amit jótékony célból vállalt a zenekar.

Tovább olvasom
Nádai Anikó: ˝Bízom benne, hogy minél hamarabb túl fogunk ezen jutni˝

Nádai Anikó, az RTL műsorvezetője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Karácsony: A közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont több az autós

A közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont az elmúlt hetekhez képest érdemben nőtt a közúti forgalom – ezt állítja Budapest főpolgármestere. Karácsony Gergely szerint ez annak a következménye, hogy a kormány ingyenessé tette a közterületi parkolást. Közben Tihany kormánypárti polgármestere úgy döntött, mától ideiglenesen lezáratja a központi parkolókat, mert a balatoni települést az elmúlt napokban ellepték az autós turisták. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a parkolás ugyan ingyenes, de csak alapos indokkal lehet igénybe venni.

Tovább olvasom
Pataki Ferenc: ˝Borzongató belegondolni, hogy az egész világ egy dologért küzd˝

Pataki Feri, a Bátrak földje szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Gombos Krisztián: ˝Édesanyám az egészségügyben dolgozik, és ezzel szerintem mindent elmondtam˝

Gombos Krisztián, a Barátok közt szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
MARADJ OTTHON: A diósgyőri várból is üzentek

A diósgyőri vár is üzen a rendkívüli helyzetben. A várfalat éjszaka látványos fényfestéssel világították meg annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az elkövetkezendő időszak talán legfontosabb üzenetére: maradj otthon. A fényfestéssel és az ég felé mutató fénysugarakkal a reményt és a kitartást is szimbolizálták, amire a műemlék dolgozói szerint nagy szükség van ebben az időszakban. Borítókép: Tóth György

Tovább olvasom
Kardos Kíra: ˝Ami nagyon fontos, beszélgessetek - figyeljünk egymásra!˝

Kardos Kíra, a Bátrak földje szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország
 

Tovább olvasom
Berencsy Martin: ˝Embert próbáló helyzetben vagytok˝

Berencsy Martin, a Bátrak földje szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország
 

Tovább olvasom
Támogatást kér cserébe koncertet ad Weszely Ernő

Segítséget kért a Facebookon az ismert vak harmonika- és zongoraművész, Weszely Ernő. A koronavírus miatt elmaradtak az előadások, amelyekben játszott, és koncertezni sem tud. Így most csak a 43 ezer forintos nyugdíja maradt. Sokan azonnal a segítségére siettek, ő pedig cserébe online koncertet ad.

Tovább olvasom
Pesák Ádám és Janza Kata: ˝Segítsetek az idősebb szeretteiteknek!˝

Pesák Ádám és Janza Kata is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Litauszky Lilla: ˝Egyetek nagyok jókat, az fontos!˝

Litauszky Lill, a Bátrak földje és az Oltári csajok szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Bátyai Éva: ˝Ez kizárólag együtt sikerülhet!˝

Bátyai Éva, a Barátok közt szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Kenderes Csaba: ˝Önkéntes szobafogságunkat próbáljuk a saját javunkra hajtani˝

Kenderes Csaba, a Bátrak földje szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Dés: Felemelő érzés így viszonthallani a dalt

A Valahol Európában musical nagy sikerű slágerével lepte meg a Soproni Petőfi Színház a közönséget. A zene című számból 61 művész és színházi dolgozó közreműködésével készítettek klipet. A videóban szerepel Mikó István Jászai-díjas színművész, aki a társulat darabjában is előadja a számot. A zeneszerző Dés László az RTL Híradónak azt mondta, felemelő érzés, így viszont hallani szerzeményét.

Tovább olvasom
Lilu: ˝Tudunk olyan dolgokról beszélgetni, amikre korábban nem volt idő˝

Lilu, a Cápák között műsorvezetője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Robot: ˝Ne csak az online, hanem az offline világgal is törődjünk!˝

Az Álarcos énekes Robotja is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Papp Gergő: ˝Együtt van a család, olyan dolgok jönnek elő, amik eddig nem nagyon tudtak˝

Papp Gergő, a Reggeli műsorvezetője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország
 

Tovább olvasom
Krokodil: ˝Az nem elég, hogy egészséges vagy, annak is kell maradnod!˝

Az Álarcos énekes Krokodilja is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Humorral a karantén idején is!

Humorral minden könnyebb: sokan így próbálják átvészelni az utóbbi hetek nehézségeit. Egymás után töltenek fel az emberek az internetre poénos karanténvideókat és fotókat. A híradónknak nyilatkozó pszichológus szerint a nevetés bizonyos helyzetekben valóban gyógyír lehet, de tekintettel kell lenni azokra is, akik másképp gondolják.

Tovább olvasom
Peller Mariann: ˝Tartsatok ki!˝

Peller Mariann, a Reggeli műsorvezetője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Michl Juli: ˝Olyan dolgokat csinálok, amikre egyébként a hétköznapokban nem lenne időm˝

Michl Juli, az Oltári csajok, A Tanár és az Apatigris szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország
 

Tovább olvasom
Kutya: ˝Nem sokára újra együtt játszhatunk, addig is legyünk türelmesek!˝

Az Álarcos énekes Kutyája is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Mintha egy katasztrófafilm díszletei között készítenék a képeket az RTL operatőrei

Mintha egy katasztrófafilm díszletei között készítenék a képeket – így látják az üres magyar városokat az RTL hírműsorait készítő operatőrök. Ők azok, akik riporter kollégáinkkal együtt folyamatosan járják az utcákat, hogy minden lényeges információ eljuthasson a nézőkhöz a járvány idején is. A néptelen utcák, üres terek látványa sokkolta őket. Annak mégis örülnek, hogy sokan komolyan vették a járványt, és otthon maradtak!

Tovább olvasom
Ripli Zsuzsi: ˝Ha odafigyelünk egymásra, akkor együtt sikerül!˝

Ripli Zsuzsi, A mi kis falunk szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Pásztor Virág: ˝Most azokra kell vigyáznunk, akik eddig ránk vigyáztak!˝

Pásztor Virág, a Barátok közt szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 

#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Várkonyi András: ˝A szellemi sportoknak hódolunk és nem megyünk ki az utcára˝

Várkonyi András, a Barátok közt szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Kardos Eszter: ˝Miket is szoktunk mi csinálni itthon a karanténban...˝

Kardos Eszter, a Barátok közt színésznője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Nyuszi: ˝Köszönjük az igazi szuperhősöknek a maszk mögött!˝

Az Álarcos énekes Nyuszija is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Peller Anna és Lukács Miki: ˝Fontos, hogy legyen napirendünk!˝

Peller Anna, a Reggeli műsorvezetője is csatlakozott férjével, Lukács Mikikével az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Németh Kristóf: ˝Vidáman viseljük ezt a karantént!˝

Németh Kristóf, a Drága örökösök szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Szabó Zsófi: ˝Találjatok ki a gyereknek közös játékot˝

Szabó Zsófi, az RTL műsorvezetője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Fagyi: ˝Segítsetek, hogy újra együtt fagyizhassunk a nagymamánkkal˝

Az Álarcos énekes Fagyija is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Csőre Gábor: ˝A legfontosabb, hogy megállítsuk a járványt!˝

Csőre Gábor, a Bátrak földje szereplője is csatlakozott az RTL Magyarország kampányához, melynek keretében azok előtt tisztelgünk, akik azon dolgoznak, hogy ne álljon le az élet.

Ezúton is köszönjük odaadásukat! 
#együttsikerül #maradjotthon #rtlmagyarország

Tovább olvasom
Így kötik le a gyerekeket a szülők a koronavírus idején

Bőröndből és WC papírból épített akadálypálya, a felhalmozott tészta ki-és bepakolása, farönk dobálás és lufi kergetés. Csak néhány az unaloműző otthoni programok közül, amit a szülők találnak ki gyereküknek. Az általunk kérdezett gyermekpszichológus az állandó programszervezést nem ajánlja.

Tovább olvasom
Ilyen az élete a kijárási tilalom idején a külföldön élő magyaroknak

Több európai országban már korábban bevezették a kijárási tilalmat - kint élő magyarok mesélnek arról, hogyan élik azóta mindennapjaikat. Romániában szerda dél óta csak engedéllyel lehet járkálni az utcákon, és ezt szigorúan ellenőrzik is. Olaszországban pedig már dolgozni is csak az mehet, aki létfontosságú munkát végez. Egy hete már sétálni is tilos.

Tovább olvasom