CinemaKlub

Zoolander 2 kritika: Derekék képtelenek kimenni a divatból

Juhász LucaJuhász Luca

2016. március 17. 13:40

Mindenki kedvenc férfi modelljei nélkül nem élhettük volna túl a szelfik és a közösségi média korát. Ben Stillerék pedig gondoskodtak róla, hogy ez ne is történjen meg. De még hogy, a Zoolander 2-től eldobod az agyad!

A Zoolander folytatása tizenöt évvel az első után játszódik. Szerencsére nem kell hosszasan elméláznunk mi is volt az első rész vége, a film ugyanis rögtön onnan veszi fel és fűzi is tovább a cselekményszálat, ahol abbahagytuk.

Természetesen a második rész nem jöhetett volna létre, a már megkedvelt karaktereink és az első rész színészei nélkül. A film főszereplője, kötőjel rendezője, Ben Stiller ismét az ostoba, de szeretnivaló Derek Zoolander bőrébe bújik, hogy újabb divatbűntényt göngyölíthessen fel akaratán kívül. Segítségére lesz régi jó barátja Owen Wilson, Hansel McDonaldot alakítva, valamint egy dögös ügynök képében csatlakozik hozzájuk Penélope Cruz is.



A történet részletesebben a következőkből áll:

Derek és Hansel visszavonultan élnek, mint a „remeterákok”, amíg mindketten meghívást nem kapnak egy nagyszabású divatbemutatóra Rómában, mely óriási visszatéréssel kecsegtet. Azonban a két „öregfiúnak” rá kell jönnie, hogy sok minden változott, azóta mióta utoljára kifutóra léptek. Miközben próbálnak kiigazodni az új öko, antidivatos, hipszter, blogger világon, nem úszhatják meg, hogy meg kelljen menteniük azokat, akiket szeretnek, illetve az egész divatipart is egy újabb merénylettől.



A filmben ugyanazokat a fogásokat használják, mint az előző részben:

Az ostoba modellek semmit sem értenek és ennek hangot is adnak, mi pedig mindeközben nagyon kínosan érezzük magunkat, de ugyanakkor nagyon jól szórakozunk is. Derekéknek szembesülniük kell azzal, hogy nem csak az idő járt el felettük, de a technikai fejlődésekkel sem tartották a lépést remeteségük alatt, valamint be kell látniuk nekik és nekünk is, hogy nemcsak az értelmi képességeik miatt gyűlik meg a bajuk a mai szlenggel. Szerencséjükre ezt még mindig ugyanolyan kedvesen teszik, mint ezelőtt, így nemcsak a környezetük, a nézők is megbocsátják nekik.

Nem mellesleg az egész film ugyanúgy egy hatalmas sztárkavalkád, ha nem nagyobb, mint elődje. Feltűnik a régi jó barát Billy Zane, de szert tesznek újakra is Sting személyében, akinek különleges szerep jut a filmben, és Justin Biebert is láthatjuk önmagaként. Több mellékszerepben is nagyneveket ismerhetünk fel, mint például Benedict Cumberbatch, Ariana Grande, Alex Skarsgard, hogy csak néhány nevet említsünk.

Tehát rengeteg az utalás a popkultúra neves előadóira és műveire, film és zenei téren egyaránt, amik még viccesebbé teszik, az amúgy is szórakoztató párbeszédeket. Sőt, a Zoolander 2 egész világa úgy van berendezve, hogy abból a fogyasztói társadalom egyetlen darabja sem hiányozhat.




A szereplők, az újakat és a régieket is beleértve, egyöntetűen jól teljesítenek, nincs rossz alakítás, ugyanakkor kiemelkedő sincs. Egységesen sokak, kicsit bugyuták és irtó-irtó viccesek. Bár Owen Wilsonon a film elején látszik, hogy megviselték az évek és egyesek soknak találhatják a sztárdömpinget is, a Zollander 2 hibátlan alkotás a maga nemében.



Összességében a film magával ragadja a nézőt, eléri, hogy egy percre se figyeljen másra. Kifordítja a gondolatainkat, aztán szépen, minden összekuszált szálat kiegyenget. Hangosan nevetjük végig mind a 100 percet és mikor vége, azt várjuk, mikor láthatjuk legközelebb.

A Zoolander 2 nem hogy méltó elődjéhez, egyenesen meghaladja azt, minden butaságával, modernségével és giccsességével együtt. Egyszerre nosztalgiázunk régi kedvencünk emlékével, miközben újakat is kapunk.



Ben Stillert lehet nem kedvelni, de az biztos, hogy nevettetni tud! Márpedig a Zoolander kettőn mi nagyon jól szórakoztunk és ajánljuk azoknak is, akik ugyanígy kívánnak "szórakozni jól"!

Képek: Tumblr
#CinemaKlub#kritika#ben stiller#modellek#owen wilson#Magnum#penelope cruz

Címlapról ajánljuk