KERESÉS search-close

zseni

29 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "zseni"

Minden egészséges gyerekből lehet zseni?

Eszter másfél évesen olvasott és a szavakat angolra fordította. Édesanyja egy napos korától különleges módszerrel tanította. Most tizenkét éves és négy nyelven tanul. Csodagyerek lenne? Vagy mindenki képes lehetne hasonlóra?

Harc Stephen Hawking agyáért

Stephen Hawking még csak 5 napja hunyt el, de agyáért máris tudósok szálltak harcba: a legtöbben, azért tartanak igényt a zseni szürkeállományára, hogy különböző vizsgálatokkal kiderítsék, hogyan tudott életben maradni több, mint 50 éven át degeneratív idegrendszeri betegségével.

Mit hoz a magánűrkorszak?

Elon Musk, egy Dél-Afrikából indult, immár amerikai migráns, aki: meg akarja állítani a globális felmelegedést, a Marson keres új helyet az emberiségnek és közben közlekedési forradalmat tervez a földön. A világ jelenleg legerősebb és arányosan legolcsóbb rakétáját indította sikeresen a világürbe. A távlati cél a Mars. A magáncégek és a világűr.

Bartók, a csendes lázadó

Magyarországon mindig számít, ki melyik párthoz tartozik, aszerint osztották azt, ami egyébként is járna. Aki hivatalt kap, az úrnak gondolja magát, kicsit többnek, mint a többiek, és beilleszkedik az uram-bátyám-világba. Csak a legnagyobbak maradnak kívül a körön: Bartók Béla ilyen volt.

A tehetség ára – Mi lett a csodagyerekből?

Egy évvel ezelőtt a Fókusz stábja felkereste Szász Marcit, akit már néhány évesen zseninek kiáltotta ki. A fiú tavaly, huszonnyolc éves fejjel azt mondta, ellenségének sem kívánja, amin átment onnantól kezdve, hogy néhány évesen zseninek kiáltották ki. Idővel a tehetsége mérhetetlen súllyal nehezedett rá. Ráadásul miután tizenöt évesen egyetemista lett, szinte minden nap azzal kellett szembesülnie, hogy nem arra kíváncsiak mit tud, hanem azt kérik rajta számon, amit nem.

Óvodás kora óta világhíres festőművész

Ma már nyolc éves az a magyar kislány, akit óvodás kora óta világhíres festőművészek sorában jegyeznek. Barabás Lujzi mindössze hat éves volt ugyanis, amikor festményét a párizsi Louvre-ban állították ki. A szervezők nem akarták elhinni, hogy a kiválasztott kép egy kisgyerek alkotása. Lujzi azt mondja, ő egyszerűen csak imádja a színeket.

Alföldi Róberttel töltöttünk egy napot

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon:

„Szinte lehetetlen követni. Nem számoltuk, hogy Alföldi Róbert hány kávét ivott meg, amíg vele forgattunk, de mi beleszédültünk egy teljesen átlagos hétköznapjába is. A színész-rendező háromnegyed évre elutazik, soha ennyi időt nem töltött távol az országtól. Miután úgy tűnik otthona lett az egész világ, szerződési feltételei között mindenütt szerepel, hogy kutyája vele utazik és dolgozik. Felsorolni is nehéz, gondolatai egyszerre hány országban és színházban vannak jelen, rendhagyó riport a nagy utazás előtti készülődésben itt a Fókusz Pluszban.”

Felejthetetlen pillanatot szereztek a Heti Hetes tagjai!

Kettő évvel ezelőtt történt, hogy a nyári vakáció után újra induló Heti Hetes már soha többé nem lehetett ugyanaz a formáció, mint a szabadság előtti időkben. Elment Bajor Imre, amit családja, barátai, kollégái és rajongói nem igazán tudtak feldolgozni. A vasárnap esti műsor eddig sosem látott adással várta a nézőket. A Heti Hetes Bajor Imrére emlékezett. Megható pillanatoknak lehettünk tanúi.

Egy újabb tragédia! Az egész világ gyászolja az énekesnőt

Az énekesnő öt éve ment el, 2011. július 23-án vetett véget életének. Az egész világot mélyen érintette halálhíre. A 27 éves Amy őstehetség volt, akinek hangját és varázslatos személyiségét sosem fogjuk felfelejteni. Négy évvel ezelőtt a szomorú pillanatokról készült felvételen jól látszik, a család képtelen felfogni, hogy gyermekük nincs többé.

Megdöbbent a világ Prince halálhírén

Az 57 éves énekes úgy halt meg, ahogy élt, rejtélyesen. Mostanra viszont egyre több minden derül ki arról, hogy hol és kik találtak rá. Prince negyvenéves pályafutása példátlan. 100 millió lemezt adott el, 7 Grammy-díjat nyert, a Rock And Roll hírességek csarnokának tagja, már életében minden idők egyik legnagyszerűbb előadójának választotta a Rolling Stone magazin.

SZIKORA RÓBERT:

Prince ösztönös, kivételes tehetségű zenész volt. Tucatnyi hangszeren játszott, csak úgy ontotta magából a dalokat, többszáz kiadatlan felvételt hagyott maga után. Legnagyobb titka az volt, hogy szinte minden populáris stílusban maradandót alkotott. Szikora Róbert arról is beszél, hogy miként hatott zenei stílusára a művész, és miben rejlett igazi zsenialitása.

Mi lett a csodagyerekből?

Szász Marci huszonnyolc éves fejjel azt mondja ellenségének sem kívánja, amin átment onnantól kezdve, hogy néhány évesen zseninek kiáltották ki. Idővel tehetsége mérhetetlen súllyal nehezedett rá. Ráadásul miután tizenöt évesen egyetemista lett, szinte nap mint nap azzal kellett szembesülnie, hogy nem arra kíváncsiak mit tud, hanem azt kérik rajta számon, amit nem.

Ha belefáradt a melóba, ITT egy okos malacka, aki puzzle bajnok!

Az International Journal of Comparative Psychology (nemzetközi összehasonlító pszichológiai lap) vizsgálatai bizonyították, hogy a disznók az eddig gondoltakhoz képest jóval intelligensebbek.

Gyerekek, akik már most többet tettek a világért, mint a legtöbb felnőtt

Ön mit ért el 12 éves korára? Vannak olyan kis zsenik, akik már gyermekkorukban csinálnak valami briliáns dolgot, hogy reményt adjanak a jövő generációnak. Íme, néhány emberpalánta, akik letettek már valamit az asztalra.

Az autisták teljesen máshogy látják a világot

Minden szülő tart attól, hogy egészségesen született gyermekének fejlődése egy napon megtorpan, majd kiderül, hogy autizmus áll a háttérben. Lesznek köztük, akik egész életükben állandó segítségre szorulnak, akik elképesztő képességeket hordoznak magukban, és olyanok is, aki azzal a tudattal élnek majd, hogy mások, mint a többiek. Bármelyik legyen is, a mi dolgunk, hogy elfogadjuk, szeressük, és támogassuk őket.

Fontos, hogy elfogadjuk az autistákat

Minden szülő tart attól, hogy egészségesen született gyermekének fejlődése egy napon megtorpan, majd kiderül, hogy autizmus áll a háttérben. Lesznek köztük, akik egész életükben állandó segítségre szorulnak, akik elképesztő képességeket hordoznak magukban, és olyanok is, aki azzal a tudattal élnek majd, hogy mások, mint a többiek. Bármelyik legyen is, a mi dolgunk, hogy elfogadjuk, szeressük, és támogassuk őket. Ezen a számlaszámon adakozhatnak: Autisták Országos Szövetsége (FHB Bank) 18203332-06014620-40010044, a megjegyzésbe oda kell írni: Sorsfordító.
 

Íme a 21 éves lány, aki 12 nyelven beszél!

Spanyol, eszperantó, norvég, finn, orosz, francia, angol, német, olasz, dán, holland és svéd. A 21 éves Czeglédi Nagy Zsófia mindegyik nyelvet érti és beszéli.

HUNGARY'S GOT TALENT: Pataki bácsi 105 éves koráig szeretne élni!

Ki ne emlékezne a Hungary's Got Talent legidősebb versenyzőjére? Pataki Ferenc, a 95 éves fejszámolóművész otthonában fogadta a Fókusz stábját, és azt is elárulta, milyen baleset történt vele színpadra lépése előtt.

Meghalt a csodálatos elme


szerző:
2015.05.25. 19:00
Meghalt a csodálatos elme

John Nash, Nobel-díjas tudós, akinek az életéről készült az Egy csodálatos elme című többszörös Oscar-díjas film, autóbalesetet szenvedett. A 86 éves tudós mellett ült felesége is, ő is meghalt. A filmben Russel Crowe alakította a skizofréniával diagnosztizált zsenit, a színész az egyik közösségi oldalon fejezte ki részvétét.

Kálloy Molnár Péter kisfia hiperaktív

A híres magyar színész, Kálloy Molnár Péter gyerkőce már kiskorában kitűnt társai közül különös tehetségével, ami túlmozgással párosult. Szakértőnk segítségével definiáltuk a hiperaktivitást, mint betegséget, és arra is fény derült, hogy a hiperaktív gyerekek gyakran okosabbak kortársaiknál.

Fókusz 13-08-23


szerző:
2013.08.23. 19:50
Fókusz 13-08-23

Fókusz: A víz ördögei - Lélegzetelállító trükkökkel sokkolnak a lebegő szék mesterei. Teszteltük az X-Faktor műsorvezetőjét. Zseni vagy ufó? - Szenzációs találmányaival megfelezné az áramszámlánkat. De Pál idegen lényekkel is elbeszélgetne már. Átalakulás - Szinte rá sem lehet ismerni az Éjjel-Nappal Budapest szereplőire. De mitől és hogyan fogytak ekkorát?

Varga Viktor könnyedén ledobta a textilt

Varga Viktor és fotós párja, Cynthia a szerelemben és művészileg is tökéletesen egymásra találtak. A lány mellett az énekes nemcsak a gátlásait vetkőzte le, de a ruháitól is könnyedén megszabadult, így a Reflektor riportja több pikáns felvételt is tartalmaz.

Oviba jár, de már koncertezik


szerző:
2011.10.16. 16:39
Oviba jár, de már koncertezik

A 7 éves Wesser Patrik két éves kora óta püföli a dobokat, és már túl van az 50. koncertjén is.

Portré 11-02-06


szerző:
2011.02.07. 01:30
Portré 11-02-06

Portré: Zenészként is, festőként is zseninek tartották, a filmek miatt mégis menekült, maga sem tudta, hová. A szerelem első vérig Bery Arija eltűnt, helyette Berencsi Attila lépett elő. Londoni életéről, hajléktalanságról, elismerésről és megbékélésről is mesélt a Portréban.

“Vakon” zongorázott a hatéves tajvani zseni

Hatalmas sikert aratott Kínában egy hatéves tajvani kisfiú, aki bekötött szemmel zongorázott egy klasszikus művet.

Fél Kettő 10-07-19


szerző:
2010.07.19. 14:25
Fél Kettő 10-07-19

Fél Kettő: Barátság vagy eltávolodás - Hogyan alakul anya és lánya kapcsolata a tinédzserévekben? Nyári bajok - Hasmenés és szalmonella. Mely ételeket és italokat kerüljük a kánikulában? Furcsa zseni - Egy férfi visszafelé is képes beszélni. Hogyan fejleszthető a beszéd, a gondolkodás képessége?

Reggeli 10-05-12


szerző:
2010.05.12. 08:39
Reggeli 10-05-12

Vendégünk volt a gyönyörű topmodell, Ebergényi Réka, aki a Királynő egyik zsűritagja lesz, Détár Enikő és Kolovratnik Krisztián közös munkájukról mesélt.

Sakktörténelmet írt a magyar tinédzser

Minden idők legfiatalabb magyar nagymestere lett a 14 éves Rapport Richard.

Csontváry - zseni vagy őrült volt?

A festő képeit rokonai kocsivédő ponyvának akarták eladni, most milliókat érnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való