KERESÉS search-close

balesetek

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "balesetek"

Elaludhatott a volánnál, és árokba hajtott autójával

Elaludhatott a volánnál, és árokba hajtott autójával egy szerb vendégmunkás kora reggel Kiskunfélegyházánál az M5-ös autópályán. Az arra járó autósok szabadították ki a bent rekedt sofőrt, aki zúzódásokkal megúszta a balesetet. Két napja egy nyírlugosi férfi már nem volt ennyire szerencsés. Őt a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott kocsijából, amivel villanypóznának rohant Nyíradonyban. Életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopter vitte kórházba.

Minden évben történik olyan tragédia, amikor útkarbantartók halnak meg

Figyelmetlen sofőröknek is köszönhető, hogy szinte minden évben történik olyan tragédia, amikor útkarbantartók halnak meg. A Magyar Közút megrázó videókkal kezdett új kampányba. A felvételeken az áldozatok családjai, barátai és a közút munkatársai mesélnek a tragédiákról. Így akarják felhívni a sofőrök figyelmét, hogy vigyázzanak az úton dolgozókra.

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban a MÁV szerint. A vasúttársaság balesetmegelőzési videójából kiderül, hogy autósok, kerékpárosok, és gyalogosok egyaránt figyelmen kívül hagyják a jelzőlámpa tilos jelzését. Pedig a MÁV szerint átlagosan alig másfél percet kell várni arra, hogy elmenjen a szerelvény. Tavaly négyen haltak meg, mert a tiltás ellenére a sínekre mentek.

 Halálutak: Az ország legveszélyesebb útszakaszain autóztunk

Az már nem okoz meglepetés, hogy a 4-es út az egyik legveszélyesebb, de az már inkább, hogy utána autópályák jönnek, Budapesten pedig pont az Andrássy út számít nagyon veszélyesnek. A rendőrség nem tartotta fontosnak, hogy rajtunk keresztül tájékoztassa Önöket a halálutakról, de találtunk profikat, akik megmutatták, hol mi lehet a rengeteg baleset oka.

Kisfilmmel üzennek a rendőrök

Pörgős zene és egy több száz fős élőkép a rendőrség új balesetmegelőzési kisfilmjében. A Zala megyei rendőrök azt üzenik a rövidfilmmel, hogy ismerni kell és be is kell tartani a szabályokat, hogy kevesebb baleset történjen. A statisztikák szerint ugyanis évek óta egyre több balesetet okoznak szabálytalan gyalogosok és kerékpárosok.
A kisfilmet teljes hosszában ide kattintva nézheti meg.

Utazási skála – a legveszélyesebbtől a legbiztonságosabbig

Lezuhant repülőgépek, kisiklott vonatok, elsüllyedt hajók - több száz halálos áldozat különböző balesetekben világszerte. Megoszlanak a vélemények, hogy melyik közlekedési eszköz a legveszélyesebb. A legtöbben az egyik legbiztonságosabbnak ítélt repüléstől félnek. Szakértőket kérdeztünk a közlekedésbiztonságról.

Szétvágta az eke a busz elejét

Óriási szerencséje volt annak a sofőrnek, aki kisbuszával egy ekét húzó traktorral ütközött a Komárom-Esztergom megyei Kisigmándnál. A kisbusz elejét több méter hosszan szétvágta az eke. A sofőr viszont karcolások nélkül megúszta a balesetet. A Bács Kiskun megyei Solt mellett pedig egy kisteherautót szállító teherautó borult az árokba, a sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsból.

 

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében – hajnal óta havazott, a csúszós utakon több mint 20 baleset történt. Szeged közelében megpördült egy autós, majd az út közepén állt meg: ezután egy másik belerohant. Négyen sérültek meg. Az ország nyugati és északi részére még nem érkezett meg a hó, de Híradónk meteorológus szerint erre sem kell sokat várni: kedden éjszaka országszerte havazhat.

 

Ketten sérültek meg súlyosan Letenyénél

Ketten súlyosan megsérültek egy frontális balestben kora reggel a 7-es úton Letenyénél. Egy kocsi frontálisan ütközött egy kisteherautóval. A személyautó sofőrje feltehetően elaludt a volánnál. Marcaliban hatan – köztük négy gyerek – sérült meg egy péntek esti karambolban, amit az egyik sofőr figyelmetlensége okozhatott. Szintén figyelmetlenség miatt tört össze 3 autó pénteken este Szombathelyen.

Vadnyugati viszonyok a magyar utakon

Gyorshajtók, leállósávban közlekedők, agresszív autósok, rengeteg halálos baleset az utakon. A rendőrök most azt ígérik, bekeményítenek. Nézzük, mire juthatnak a nagyobb szigorral.

Fekete hétvége az utakon

9-en haltak meg balesetekben. Motorosok és autósok is vannak az áldozatok között. Vas megyében délelőtt egy BMW ütközött egy disznókat szállító kamionnal, majd beléjük csapódott egy másik autó is. A BMW mindkét utasa meghalt. A mögöttük érkező kocsiban ülő család tagjait kórházba vitték, egy kisgyerek is megsérült.

Két motoros halt meg Heves megyében

Két motoros is meghalt nem egészen egy nap alatt Heves megyében, mindketten frontálisan rohantak a szemből jövő autónak, esélyük sem volt a túlélésre. Egyikük csütörtökön egy kanyarban sodródott át a másik sávba, a másik pénteken délelőtt őzek miatt lassító kocsit előzött, ez után karambolozott. Éjjel Vácnál volt halálos karambol, ott két személykocsi ütközött frontálisan.

Rosszul lett a sofőr és fának hajtott

Az 56 éves férfit újra kellett éleszteni hétfőn reggel Esztergomban. Győr-Moson-Sopron megyében szintén fának csapódott egy autós. Ő valószínűleg elaludt, azért történt a baleset. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Vasárnap este óta sok baleset történt országszerte.

Nem adott elsőbbséget, felborult

Fékezés nélkül hajtott ki a mellékutcából, hatan megsérültek a Bács-Kiskun megyei Érsekcsanádon. A főúton haladó autós már nem tudott megállni, felborította a szabálytalanul közlekedő kocsit. Kunszentmárton közelében egy autós betonoszlopnak ütközött. Egy terhes nő is a kocsiban volt, őt megfigyelésre kórházba szállították.

 

Fejjel csapódott a furgonnak

Fejjel csapódott egy kisteherautónak egy motoros a Heves megyei Halmajugrán. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek a mentők, de már nem tudták megmenteni. A motoros egy kanyarban megcsúszott egy hirtelen fékezés miatt, ezután történt a baleset. A vizsgálat szerint nem hajtottak gyorsabban a megengedettnél.

 

Tragikus balesetek országszerte

Gyorshajtás miatt halhatott meg a vétlen sofőr Békés megyében. Tarhos közelében ütközött frontálisan két autó. Az egyik sofőr túl gyorsan vette be a kanyart, ezért sodródhatott a szemből érkező kocsi elé. Az M7-es autópályán pulykát szállító kamionnak ütközött egy autó. A benne ülő egyik nő életét már nem lehetett megmenteni. És hiába küzdöttek a mentők egy motoros életéért is Ásotthalomnál. Ott egy autó pördült a motor elé, amin utazott.

Súlyos baleset miatt volt teljes útzár az 55-ös főúton

Előzte a sort, belecsapódott egy balra kanyarodó autósba Baja közelében. A baleset az 55-ös úton történt délelőtt. Az kanyarodó autó az árokba csapódott, ennek a sofőrje karcolásokkal megúszta a balesetet. A hátulról érkező BMW-t vezető férfit viszont kórházba szállították a mentők, de ő is csak könnyebben sérült. Az utat órákra lezárták.

Frontális ütközés Szentes közelében

Valószínűleg rosszul lett a sofőr, aki kocsijával szerdán délután áttért a szemközti sávba, majd ott egy másik autónak vágódott. Az idős férfit újra kellett éleszteni, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Ezzel a balesettel szinte egy időben az M5-ösön Lajosmizse közelében is súlyos baleset történt, egy 4 tagú család kocsija ütközött egy álló kamionnak. Onnan két gyereket is kórházba kellett szállítani.

 

Tűzoltók vágták ki a sérülteket

Több frontális ütközés is történt az utakon. Sokan megsérültek, de halálos áldozata egyik balesetnek sem volt. Vas megyében egy szabálytalan előzés miatt karambolózott két autó. Az egyik sofőr súlyosan megsérült, őt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Szintén előzés közben történt baleset, az egyik autó a fák közé csapódott, ott még fákat is kivágtak a mentés miatt.

Még a motorja is kiszakadt, akkora erővel csapódott fának

Még a motorja is kiszakadt, akkora erővel csapódott fának egy fiatalember autójával a Bács-Kiskun megyei Szank közelében. Úgy tudjuk egy fesztiválról tartott hazafelé, és ivott a baleset előtt. Pénteken délután pedig két autó karambolozott a Vas megyében. Úgy tudjuk az egyik sofőr rosszul lett vezetés közben. A vétlen sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

 

Több súlyos baleset is történt országszerte

Budapesten hatan sérültek meg, amikor rosszul lett egy sofőr és kocsijával a szemből érkezőknek csapódott. Szarvasnál rendőröket ért baleset, amikor egy autós átment a szemközti sávba és kocsijukba hajtott. Békéscsabánál négy embert vittek kórházba a mentők. Ott egy elhibázott előzés okozta a bajt.

Halálutakon jártunk


szerző:
2018.06.01. 19:35
Halálutakon jártunk

Csak tavaly 503 ember halt meg Magyarországon autóbalesetben. Megkerestük azokat az úgynevezett „halálutakat”, amelyekre sokan szó szerint rettegve hajtanak fel.

Lengyelországba már visszatért a tél

A hó miatt teljesen megbénult a közlekedés. Rengeteg autó elakadt, és sok a baleset is. Főként az ország déli részén súlyos a helyzet, ahová ráadásul újabb havazást várnak.

 

Országszerte szakad a hó


szerző:
2018.02.20. 18:06
Országszerte szakad a hó

Kedd reggel óta szakad a hó az ország nagy részén. Jó ideig nem is áll el - a meteorológus előrejelzése szerint. A csúszós utakon több autó is árokba borult vagy frontálisan ütközött, mert sofőrje elvesztette az irányítást a jármű felett. A havat a hét végén mínusz 10 fokos hideg váltja, ami jövő héten is kitart. (kép: Bali Balázs nézőnk felvétele)

Egyre több gyalogost ütnek el

Egyre több gyalogost ütnek el, legtöbbször a zebrán. Csak Pest megyében januárban 5-en haltak meg gázolás miatt. Sok autós nem adja meg az elsőbbséget, a gyalogosok pedig sokszor figyelmetlenül lépnek az úttestre. A rendőrök most egy sokkoló gázolást szimuláltak.

 

Fókusz Plusz 2018-01-27


szerző:
2018.01.27. 18:50
Egymást érték a balesetek a hó miatt

Sokfelé havazott az országban, csúsztak az utak, egymást érték emiatt a balesetek. Dunaföldvárnál egy új autókat szállító kamion borult fel, több millió forintos kár keletkezett az árokba borult autókban. Súlyos balesetek nem történtek, de harmadával többször riasztották a tűzoltókat, mint szokták.

 

Sok volt a baleset az utakon

Hármas karambolt okozott egy autós Szentesnél, kedden este. Soltvadkertnél egy luxusautó lökött árokba egy kisteherautót, amelynek nem adta meg az elsőbbséget. Esztergomnál pedig halálra gázoltak egy gyalogost.

 

Stábunk mellett előztek a leállósávban

Hiába tudja mindenki, hogy tilos és veszélyes, mégis nagyon sokan használják előzésre a leállósávot. Stábunk az M5-ös autópályán vette föl, ahogy az autósok sorra húznak el a dugó miatt araszoló kocsisor mellett.

 

3 gyalogost is halálra gázoltak

Két nap alatt három gyalogost gázoltak halálra. Gyöngyösnél egy busz ütött el egy úton sétáló férfit. Pécsen egy idős embert gázolt el egy kocsi, amikor megpróbált átmenni a négysávos úton. Jászberénynél pénteken hajnalban ütöttek el egy gyalogost.

 

Komoly fennakadásokat okozott országszerte a hózápor

A latyakos, havas úton megcsúszott majd a szántóföldön állt meg egy kamion az M1-es autópályán Nagyszentjánosnál. Több tonnás betontömbök zuhantak le róla. Senki sem sérült meg. Nógrád megyében viszont két embert is kórházba kellett vinni, miután frontálisan karamboloztak.

 

SOKKOLÓ KÉPEK: balesetek az utakon

Családi tragédia az autópályán: egy férfi meghalt, 12 éves fia súlyosan megsérült, amikor hátulról belerohant egy kamion az autójukba, amivel a leállósávban álltak. Az elmúlt egy napban több közúti baleset is történt. Miskolcon egy kőszállító teherautóval ütközött egy személykocsi a Bükkszentlászlóra vezető úton kedden este. A személykocsi vezetője szörnyethalt. Pécs határában az autópályán egy cukorrépát szállító kamion borult az oldalára.

Több halálos baleset is történt az utakon az elmúlt egy napban

Péntek este egy ittas sofőr hajtott bele egy kerékpárosba Nádudvar közelében. A biciklin ülő férfi azonnal meghalt. A sofőrről kiderült, hogy ittas volt és a megengedettnél többel hajtott.

Nagyon sok a vízbefulladás

Tíz éve nem fulladtak annyian a Balatonba, mint idén. Ezen a hétvégén ketten haltak meg a tóban. A Blikknek szemtanúk azt mesélték, a 30 év körüli fiatalok részegen mentek vízibiciklizni Siófokon. Egyikük a parttól 300 méterre belefordult a vízbe és elmerült. Barátja utána ugrott, hogy kimentse, de ő is odaveszett. A strandolók láncot alkotva kutattak utánuk.

 

Nem figyelt az autókra, halálra gázolták

Halálos baleset Püspökladányban. Nem figyelt az autókra és le sem szállt kerékpárjáról az a férfi, aki egy zebrán akart átgurulni egy kereszteződésben. Egy szabályosan közlekedő autós már nem tudta elkerülni az ütközést és halálra gázolta. Hétfőn délután Hódmezővásárhely mellett történt súlyos baleset. Ott egy figyelmetlen autós rohant bele két kocsiba. Egy 9 éves kislányt és édesanyját kórházba vittek a mentők, könnyebb sérülésekkel.

A közlekedőkre is hat a kánikula

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitt el egy sérültet a Gödöllőről Budapestre tartó elkerülőútról. Nyaralásra indult a család, amikor autójuk felborult. Nem csak az országutakon volt nehéz elviselni a hőséget. Van olyan fővárosi buszsofőr, aki egy óránál is többet ül az átforrósodott buszban a végállomáson. Szakszervezetük azt állítja, hogy a buszok felében még mindig nincs, vagy nem működik a klíma. A vonatok közül is sok jár hűtés nélkül.

Balesetet okozhatnak a frontok

Egymásba tolt kocsioszlop, árokba hajtott autósok, motoros és kerékpáros balesetek. Tompította a közlekedők figyelmét a hirtelen jött lehűlés és csapadék Vas megyében. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy míg az elmúlt napokban a hidegfront, most a hirtelen ránk törő meleg teheti figyelmetlenné a sofőröket.

Több halálos baleset is történt az utakon

Hétfőn reggel Kiskunhalas közelében egy szerb autós egy enyhe jobbos kanyarban áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Forddal. A szerb autó 69 éves sofőrje a kórházba szállítást követően meghalt. Martonvásár közelében pedig vasárnap este motorosok elé kanyarodott ki egy autós: az egyikük el tudta kerülni az ütközést, a másik viszont az autóba csapódott és szörnyethalt.

A sofőrök fáradtabbak lehetnek és lassabban reagálnak

A megszokottnál több baleset történt a napok óta tartó hőségben. Egy négytagú család, köztük két kislány is megsérült, amikor frontálisan ütköztek a 86-os úton Vas megyében. A balesetet okozó sofőr elaludhatott a volánnál. A 84-esen egy figyelmetlen sofőr miatt három autó ütközött össze. A háziorvos szerint a hőség mindenki szervezetét megviseli. A sofőrök fáradtabbak lehetnek és lassabban reagálnak.

 

Sztárok kampányolnak az ittas vezetés ellen

Naponta 3500, évente 1 millió 250 ezer ember hal meg közúti balesetekben a világon. A rendőrség szerint Magyarországon évente 1500 ittas baleset történik. Ha valaki balesetet okoz ittasan és abban sérülés történik akár három év börtönbüntetést is kaphat. Ez akár 8 vagy 10 évre is növelhető, ha egy vagy több ember meghal a baleset következtében.

Havazás: Káosz a hegyvidéki utakon

A hegyvidéki területeket szinte megbénította a rendkívüli havazás, és sok a baleset országszerte. Budapesten nagyon lelassult a közlekedés, voltak olyan utak, ahol órákig állt a forgalom. 120 helyre hívták a tűzoltókat éjfél óta. 

Egymást érték a balesetek a Dél-Dunántúlon

Egymást érték a karambolok péntek délután a Dél-Dunántúlon. A Somogy megyei Berzencén az egyik autó vezetője meghalt, amikor egy másik kocsinak ütközött. A Baranya megyei Szigetváron egy hármas balesetben hárman sérültek meg súlyosan. A Duna túloldalán, Sükösdnél este négy autó ütközött, a balesetet feltehetően egy ötödik okozta – annak sofőrjét még keresik a rendőrök.

Életveszélyes helyzetek videón

Életveszélyes helyzeteket rögzített az autóba szerelt kamera. Egy budapesti sofőr vette videóra, amint több autós is figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, és a tilos jelzés ellenére hajtott a kereszteződésbe. Az egyik felvételen például a gyalogosok már lelépnek az útra, mivel nekik zöldet mutat a lámpa, egy autós mégis átszáguld előttük. Ez az egyik legveszélyesebb szabálysértés, amit elkövethet egy autós.

Egymást érték a balesetek


szerző:
2017.02.19. 18:06
Egymást érték a balesetek

Árokba csapódott egy autó, néhány perccel később pedig két kocsi frontálisan ütközött. Egymást érték a balesetek a 8-as főúton Várpalota közelében. Amikor mindez történt nagy volt a köd a térségben és az utak is csúsztak.

Gyorshajtás, ittas vezetés, figyelmetlenség

Szokásos baleseti riportnak indult, de aztán véletlenül megtaláltuk azt a férfit, aki kocsijával vasárnap este letarolta egy ház kőkerítését Dunakeszin. Elmondta mi történt, azaz, hogy mire emlékszik. Az ott élők is megszólaltak, szerintük száguldozott. Nem ez volt az első eset, hogy egy sofőrt egy ház kerítése, kapuja, vagy éppen a fala állított meg miután elszabadult alatta az autó.

Egymást érték a balesetek


szerző:
2017.01.31. 18:02
Egymást érték a balesetek

Csúszkáló autók és gyalogosok. Egymást érték a balesetek az ónos eső miatt csúszóssá vált utakon. Budakeszin tűzcsapot döntött ki egy autó, aki lesodródott az útról, máshol oszlopnak ment neki egy teherautó. A mentőknek is jóval több dolguk volt, sokan estek el a járdákon. A meteorológiai szolgálat a legmagasabb szintű, vörös figyelmeztetést adott ki az ország középső részére az ónos eső miatt.

EZÉRT NE MOZDULJON KI: Jég az utakon

Az autó hátsó kerekei a magasban, a kocsi alól ömlik a víz. Budakeszin készültek a felvételek. A sofőr megcsúszott a jegyes úton, nem tudott befordulni a kereszteződésben, ezután ment neki a tűzcsapnak. A kocsi fennakadt, a víz pedig megállíthatatlanul ömleni kezdett. - A kerék pörög, de a kocsi alig halad előre, össze-vissza csúszkál a jégen. A meredek, macskaköves budai utcán esélye sincs elindulni a sofőrnek. Hosszú percek teltek el, mire az autósnak sikerül kijutnia a jeges utcából. - Kamerát szereltünk a stábautó kereke fölé. Hallatszik: nem kellett nagy gázzal elindulni, máris kipörgött a kerék a jégen. A java még várhatóan csak ez után jön. A meteorológiai szolgálat legmagasabb, vörös figyelmeztetést adott ki az ónos eső miatt az ország középső részére.

Gyerek kezében robbant a petárda

Balesetek szilveszterkor: szétroncsolta egy 6 éves váci kisfiú kezét a petárda, a gyereket súlyos sérüléssel vitték kórházba. A mentőket 17-szer riasztották tűzijátékokkal vagy petárdázással kapcsolatos esetekhez, rendszerint arc- és kézsérülések miatt.

Súlyos balesetek az utakon

Súlyos balesetek is történtek csütörtökön az utakon, egy asszony meghalt Veszprém megyében, amikor kocsijuk átment a szemközti sávba, és kamionnal ütközött. Négyen megsérültek. Hasonló baleset volt Debrecennél is, egy autós megcsúszott, átkerült a szemközti sávba és nekiütközött egy teherautónak. Az autó sofőrje súlyosan megsérült, a tűzoltók vágták ki a roncsok közül.

Felnyársalta a mozdony az autót

Felnyársalta a vonat az autót, a sofőrnek esélye sem volt. Péntek éjjel a Tolna megyei Keszőhidegkúton hajtott a sínekre a kocsi. Az érkező tehervonat fél kilométeren át tolta maga előtt a kocsit, vezetője a helyszínen meghalt. Közben eljárást indított a rendőrség a kamionos ellen, aki pénteken Csongrádon okozott balesetet egy vasúti átjáróban.

Öröm és bosszúság is a havazás

Megérkezett az első igazi havazás! 15 centi hó hullott Kőszeg térségében, de a Nyugat-Dunántúlon másutt is havazott. Arra felé a csúszós utakon sok baleset történt az elmúlt órákban. A vezetéstechnikai szakértő arra figyelmeztet, havas utakon egészen másként kell vezetni, a téli gumi önmagában nem elég, hogy elkerüljék a baleseteket. Az óvatosságra ezután is nagy szükség lesz, mert éjszaka is többfelé várható havazás.

Halálútként emlegetik


szerző:
2016.11.11. 18:11
Halálútként emlegetik

Halálútként emlegetik – idén eddig csaknem száz baleset történt a 83-as főúton Győrszemere közelében. A rendőrség szerint az elmúlt két hónapban drasztikusan nőtt a halálos balesetek száma. Beszámoltunk arról, hogy szeptemberben egy ikreket váró terhes nő vesztette életét, miután egy katona elütötte. Három nappal ezelőtt is meghalt egy autós a főúton. A rendőrök szerint a balesetek oka legtöbbször az, hogy az autósok túl gyorsan hajtanak. A polgármester szerint egy gyorsforgalmi út megépítése lehetne a megoldás.

Emléktáblához ment, elgázolták

Ittas sofőr okozott halálos balesetet Győr-Moson-Sopron megyében. Egy kanyarban nekiment a padkának, majd a szemközti sávba sodródott, ahol nekicsapódott a szemből jövő kocsinak. A vétkes sofőr utasa a helyszínen meghalt. Baranya megyében gyalogost gázolt halálra egy autós. Az áldozat egy út menti emléktáblát akart rendbe tenni. Pár kanyarral odébb pedig motoros csapódott autóba. A motoros a helyszínen meghalt.

Óvatosan a hosszú hétvégén!

Tömegbaleset az M3-ason. Hét autó ütközött az autópályán szombat délelőtt, ketten megsérültek. Az egyik autó lassított, a mögötte lévők pedig már nem tudtak megállni és egymásba rohantak. A Híradónak nyilatkozó vezetéstechnikai oktató arra hívta fel a figyelmet, hogy a hosszú hétvégén a szokottnál többen indulnak útra, ehhez pedig alkalmazkodniuk kellene a sofőröknek.

Rendőrök és polgárőrök az iskoláknál

Csütörtöktől a forgalmasabb helyeken rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekek közlekedését az iskolák környékén. Az autósok elszoknak nyáron attól, hogy az iskolák környékén sok a gyerek, ezért kell őket figyelmeztetni. Ezt mondta Híradónknak az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke. Évente nagyjából 130 közlekedési baleset történik ősszel az iskolák környékén.

Kátyukat kerülgető sofőr okozott balesetet

Több baleset is történt az utakon. Somlóvásárhely közelében az ütközéstől kirepült egy sofőr és szörnyethalt, egy másik balesetben, Vas megyében egy utas nem élte túl a karambolt. Bács-Kiskun megyében pedig egy nő autójával kátyúkat kerülgetett, eközben viszont két autónak nekihajtott, többen meg is sérültek.

Több halálos baleset is volt országszerte

Egymást követték a súlyos balesetek országszerte. Kiskunmajsánál fának csapódott egy autó szombat este, a sofőr szörnyethalt. Békéscsabán egy motoros halt meg, amikor előzni kezdett és belecsapódott a szemből jövőbe. Pest megyében hárman sérültek meg, amikor két autó ütközött az M2-es autóúton. A sérülteket mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Durrdefekt miatt halhatott meg

Durrdefekt miatt halhatott meg egy autós csütörtökön Tatabánya közelében. Miután kidurrant a kerék, az autó valószínű irányíthatatlanná vált és olyan szerencsétlenül csapódott az út menti villanyoszlopnak, hogy a sofőr nem élte túl a balesetet. Győr mellett pedig hatan sérültek meg, miután két autó összeütközött, az egyikről leszakadó kerék pedig egy másik kocsinak, majd egy motorosnak vágódott.

Tényleg tragédiát is okozhatnak a drónok?

Nem először foglalkozunk a drónokkal, de jó okunk van rá. Úgy tűnik, hogy ezek a szerkezetek amellett, hogy szórakoztatóak, és remek képeket lehet velük csinálni a levegőből, bizony komoly veszélyt is jelenthetnek. Ezúttal egy ilyen ütközhetett össze London felett egy utasszállító repülővel. Bár most nem lett nagyobb baj, de tényleg tragédiát is okozhatnak a drónok?

Húsvét hétvége: egyre több a baleset az utakon

Az utakon egymást érik a balesetek, hiába figyelmeztettek a rendőrök. A szabálytalan sofőr meghalt a Bács megyei Hajós közelében egy frontális karambolban. Győrnél 4 autó ütközött össze. Veszprém megyében, Zirc közelében pedig lovaskocsinak csapódott egy kocsi. A rendőrök szerint húsvétkor akár háromszorosára is nőhet a forgalom az utakon.

Sószóró ütközött Porschéval


szerző:
2016.01.25. 18:15
Sószóró ütközött Porschéval

Egy sószóró autó is karambolozott annyira csúsztak hétfőn az utak. A tükörjégen kicsúszott a kanyarban és egy álló Porschénak ütközött Mosonmagyaróváron. Veszprémben tűzcsapnak hajtott egy autós, hiába fékezett. A kórházak tömve voltak. Volt, aki a bokáját, más a karját törte el. A mentőket percenként riasztották a balesetekhez. Pécs közelében pedig oldalára borult egy autó, a sofőrt és utasát kórházba kellett vinni.

Az újévvel az első igazi havazás is megérkezett hazánkba

Kitartóan esik Budapesten és a Dunántúl területén is. Egy mediterrán ciklon hozta felénk a hótömeget, ami kedd délutánig kitarthat majd.

Alkoholmérgezés és súlyos petárdabaleset

Hiába a figyelmeztetések, a szilveszter most sem múlt el tragédiák nélkül. A mentőket országszerte több mint 3 ezerszer riasztották. Egy Heves megyei férfi több ujját amputálni kellett, mert felrobbant a kezében egy petárda. Egy 16 éves lányt pedig életveszélyes állapotban vitték kórházba a fővárosban, miután egy egész üveg vodkát megivott, és alkoholmérgezést szenvedett.

Egymást érték a balesetek


szerző:
2015.12.12. 18:07
Egymást érték a balesetek

Az M1-esen például több kocsi karambolozott, az autópályát teljesen le kellett zárni, többen megsérültek a balesetben. Nógrád megyében a tűzzel is küzdöttek, egy autó porig égett az út szélén, a sofőr és utasai is túlélték.

Razzia az utakon


szerző:
2015.11.23. 08:25
Razzia az utakon

Idén is nagyszabású akciót hirdetett a rendőrség. A karácsonyi illetve az azt megelőző időszakban az országos szinten sorozatos közúti ellenőrzésekre kell számítania az autósoknak. Az ősz beköszöntével ugyanis a közlekedési feltételek romlanak, a gépjármű balesetek veszélye megnő. Nemcsak járműveinket kell felkészíteni az őszi téli üzemmódra, hanem a járművezető látását is évente ellenőrizni kell. Ezekről Dr. Tóth István, közlekedési szakjogásszal beszélgettünk.
 

Halálos baleset is történt a nagy ködben

A helyszínen életét vesztette az a 34 éves férfi, aki autójával egy vonattal ütközött péntek éjjel Debrecenben. A városban nagy volt a köd, ezért a vonatok is lassabban közlekedtek. A rendőrség nyomozást, a MÁV pedig vizsgálatot  rendelt el az ügyben, azt ugyanis még nem tudják, hogy a fényjelzés működött-e a vasúti átkelőnél. Máshol is problémákat okozott a köd. Az M 43-as autópályán a rendőrök megállítottak minden kamiont és teherautót. Így próbálták megelőzni a további baleseteket.

BALESETEK: Törtek az autók a csúszós utakon

A borús, esős őszi időben az átlagoshoz képest több karambolhoz hívták a rendőröket. Dunavasránynál oszlopnak csapódott egy kocsi, Debrecennél mikrobusszal ütközött egy családi autó, Szombathelynél pedig árokban landolt egy autó, mert a sofőr túl gyorsan ment, ezért nem tudta bevenni a kanyart.
 

Sok karambol volt a csúszós utakon

Beteget szállító mentőbe csúszott egy autó Szombathelyen, utasokat szállító busznak csapódott egy autó Pécsett és frontális karambolban sérült meg súlyosan egy férfi Győrszemerénél. Országszerte sok baleset történt az eső miatt.

Előzetes: 16 borjú elpusztult, amikor az őket szállító kamion felborult

A teherautó 176 állatot szállított, és a vizes úton csúszott meg. Órákig tartott, amíg a megriadt állatokat másik kamionra terelték. Szombathelyen beteget szállító mentő karambolozott, Pécsen pedig utasokat szállító busznak csapódott egy autó. Nagyon sok baleset történt a vizes-csúszós utakon - az összetört autókat és a riadt állatokat megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Mentősök borultak fel


szerző:
2015.08.31. 18:10
Mentősök borultak fel

Alig másfél óra alatt két súlyos baleset is történt Budapesten. Hétfő kora délelőtt egy mentőautó karambolozott Soroksáron, miután nem adott nekik elsőbbséget egy másik kocsi. Egy órával később a tűzoltóság doktorszolgálata borult fel a Rákóczi úton, nekik egy luxusterepjáró nem adott elsőbbséget.

Fókusz 15-08-28


szerző:
2015.08.28. 19:25
Fókusz 15-08-28

Fókusz: A tragédia nyomában - A magyar teherautóban elhunyt menekültekről beszél a világ. Találtunk egy hasonló járművet, rekonstruáltuk az eseményeket. Szexi, de veszélyes! - A magyar modell, aki fellökte 50 Centet. Lilla riporterünkön is megmutatta a világhírű dobást. Bevállalták - Világsztárok, akik utcai koncerttel lepték meg a járókelőket. Az érzést a Spoon is kipróbálta.

Újabb áldozatok a

Két ember meghalt, ketten pedig megsérültek egy pénteki balesetben a Tolna megyei Szedresnél. Két hónapja ugyanitt, ugyancsak ketten haltak meg egy balesetben.

Előzetes: Már eddig is sok halottja van a hétvégi baleseteknek

Sárospatak közelében egy háromgyerekes anyuka és 21 éves fia halt meg, miután kocsijuk kamionnal ütközött. Ugyancsak kamionba rohant, méghozzá frontálisan, Akasztó közelében egy férfi autójával, esélye sem volt a túlélésre.

Felborult a kocsija, meghalt a 19 éves sofőr

Kórházba szállítás közben halt meg egy 19 éves sofőr az éjjel Budapesten. A lány kocsija előzés közben nekiütközött a járdaszegélynek és a megpördülő autó a villamossínekre esett. A tűzoltók szabadították ki a nőt. Ekkor még élt, de mire a kórházhoz értek vele a mentők, meghalt.

A kiszáradás olyan, mint a részegség

Szinte egymás után történtek a balesetek a hőségben. A hármas úton öt autó szaladt egymásba, Szeged mellett az autópályán egy román furgon borult fel, miután a sofőr elaludt. Az M7-es autópályát órákra le kellett zárni, mert 25 tonna friss aszfalt ömlött egy felborult nyergesvontatóból az útra.

Egymást érik a balesetek az utakon

Villanyoszlopra csavarodott fel egy autó csütörtök késő éjszaka, nem sokkal 11 óra után a Budapesten, a Nagykőrösi úton. Mind a hárman súlyosan megsérültek. Csongrádon egy 60 éves asszony meghalt, miután elektromos biciklijével figyelmetlenül hajtott egy kamion elé.

Rossz időben figyelmetlenebbek a sofőrök

Álló kamion hátuljába hajtott kocsijával egy férfi péntek délelőtt Törökszentmiklós külterületén és azonnal meghalt. Veszprém közelében pedig frontálisan ütközött két autó. A balesetben összesen hatan sérültek meg, egyiküket súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Lezárt utak, árokba csúszott autók

Árokba borult autókhoz, megcsúszott buszokhoz és kamionokhoz hívták a tűzoltókat - csütörtökön összesen 30 helyszínre. Főleg Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye csúszós útjain történtek kisebb balesetetek.

Előzetes: Balesetek és forgalmi dugók az utakon

Péntek reggelig átlagosan 10 centiméternyi hó esett, de szombatra akár 30 centimétert is elérheti a hóréteg vastagsága a Bakony egyes részein. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Lezárt utak, árokba csúszott kocsik

A Dunántúl északi részein komoly gondot okozott a hó. Több megyében is árokba borult autók, hóátfúvások és lezárt utak nehezítették a közlekedést. Volt, ahol a hókotró is elakadt.

Előzetes: Lezárt utak, árokba csúszott autók, balesetek, elakadt hókotró

Beborította a hó a Dunántúl északi részét. Egész nap viharos szél is fújt, ami nehezítette az utak takarítását. Részletek 6-kor az RTL Híradóban.

Elakadt autók, járhatatlan utak, folytatódik a havazás

Alig lehetett szombaton látni a sűrű havazástól az ország északnyugati részében. Veszprémvarsánynál egy kamionos akadt el az úton. Meg kellett állnia és elveszítette a lendületét, így nem tudott továbbhajtani az emelkedőn. Veszprémben pedig egy autó csúszott le az útról, és az árokban kötött ki. Eközben az ország másik felében semmit sem lehetett érezni a télből. A havazás vasárnap is folytatódik, igaz már kevesebb hó fog esni, mint szombaton.

GYŐR: Így szakadt a hó


szerző:
2015.01.24. 17:01
GYŐR: Így szakadt a hó

Győr-Moson-Sopron megyében éjszakától folyamatosan esett a hó, csak araszolva lehetett közlekedni az utakon.

Gyerek is sérült a balesetben


szerző:
2015.01.19. 18:05
Gyerek is sérült a balesetben

Két halott és hat sérült, köztük gyermek is. Három olyan baleset is történt vasárnap, melyekben - az első vizsgálat szerint - megcsúsztak az autók és ezután ütköztek frontálisan, vagy csapódtak árokba. Tihanyban egy betonoszlop és fa közé szorult be egy kocsi, melyben szörnyethalt a sofőr.

HALÁLOS: Egy éjjel három baleset, négy áldozat

Szinte leszakadt a kamion fülkéje. A teherautó személyautóval ütközött, ezután csapódott a szalagkorlátnak Ajaknál. A legsúlyosabb baleset a Pest megyei Alsónémedinél történt az 5-ös úton. Két-két autó ütközött frontálisan. Egy 21 éves nő a helyszínen meghalt, a mellette ülő 25 éves sofőrt még élve ki tudták emelni a roncsból, újraélesztették, de a kórházban életét vesztette. Nagykátán két embert gázolt el egy autó szombat éjjel. Az autó ezután átment az út menti árkon és egy közeli ház kerítésének csapódott.

Teherautókat borított fel a szél

Több baleset is történt vasárnap Vas megyében a viharos szél miatt. Nemesbődnél az M86-os úton egy autószállító borult fel. Répcelaknál egy mandarint szállító hűtőkamiont lökött az árokba a szél. Csákánydoroszlónál pedig hókotró szenvedett balesetet a jeges úton.
 

Súlyos balesetek több sérülttel

Tűzoltók szabadították ki két autó sofőrjét is a roncsok közül. Délelőtt a fővárosban csapódott oszlopnak egy autó. Délután pedig Nyíradony közelében ütközött két autó frontálisan. Hárman sérültek meg.

Halálra gázoltak egy fiatal nőt


szerző:
2014.12.24. 18:35
Halálra gázoltak egy fiatal nőt

Egy 45 éves asszony volt a gázoló, aki néhány órával később a balesetben összetört autóval ment a rendőrségre és feladta magát. Több baleset is volt az utakon. Hódmezővásárhelynél negyed órán belül három autó csúszott ki ugyanabban a kanyarban.
 

Fókusz 14-11-03


szerző:
2014.11.03. 18:00
Fókusz 14-11-03

Fókusz: Drámai végjáték - Little G két mentoráltja harcolt a továbbjutásért. Végigkövettük az X-Faktor eseményeit a színfalak mögött. Pákó menni Afrika - Ott voltunk, amikor vízumát és válási papírjait intézte, Pákót mi raktuk fel a repülőgépre.Botrány a dzsungelben - Eltűnt, majd végre megérkezett Dél-Afrikába. Hogyan fogadták Pákót a többiek?

Halálos áldozata is van a baleseteknek

Sárospatak közelében a sofőr a helyszínen meghalt, miután egy fának csapódott. Az M0-áson két kamion és egy teherautó ütközött. Bács-Kiskun megyében négy kamion rohant egymásba.

A fekete hétvége után újabb balesetek az utakon

Szombaton egy nap alatt 74 karambol volt, amelyekben ketten haltak meg. Hétfőn egy román busz Rómából hazafelé tartott, amikor Makónál árokba hajtott. Kiégett egy vonat és a hidegfront is visszatért.

A fekete hétvége után újabb balesetek az utakon

Szombaton egy nap alatt 74 karambol volt, amelyekben ketten haltak meg. Hétfőn egy román busz Rómából hazafelé tartott, amikor Makónál árokba hajtott. Kiégett egy vonat és a hidegfront is visszatért.

Melegfront: egymás után történtek a balesetek

Szinte egymás után történtek a balesetek országszerte. Az M0-ás autóúton kettő is: az egyikben meghalt egy sofőr, a másikban hárman sérültek meg.Két vasúti átjáróban is karambol történt.

Fókusz 14-08-12


szerző:
2014.08.12. 19:30
Fókusz 14-08-12

Fókusz: Elment a nagy nevettető - Robin Williams halála megrendítette a világot. Miért nem kapott segítséget a depresszióval küzdő színész? Sztárbaba érkezik - Sebestyén Balázséknál jön a kistesó. A műsorvezető először beszél a Fókuszban arról, hogyan készülnek az érkezésére. Balatoni dugó - Miért áll a sor mindig az autópályán és hogyan kerülhetnénk el a hétvégi baleseteket?

Yvette kíméletlenül csapott le


szerző:
2014.05.15. 17:00
Yvette kíméletlenül csapott le

Több mint 120 km-es csúcssebességgel jött Yvette, és vitte, amit tudott. A leglátványosabb felvételek a Balatonon készültek, a nagy kiterjedésű víztömeg felett ugyanis semmi sem állja a tomboló szél útját.

Megrázó balesetek a cirkusz világában

A hétfői cirkusztragédia megrázta a világot. Egy magyar artista kísértetiesen hasonló zuhanást élt túl.

Fókusz Plusz 14-01-18


szerző:
2014.01.18. 19:30
Fókusz Plusz 14-01-18

Fókusz Plusz: A fejvadász nyomában - Egy éjszaka a VIII. kerület legendás seriffjével. Döbbenetes felvételek a bűnös városrészben. Sivatagi show - Eltévedtünk az aknamezőn, szilveszter a kősivatagban, száguldás és balesetek. Útinapló az Africa Race-ről.

Bekeményítenek a vétkes sofőrök ellen

Törvényi szigorítás Nagy-Britanniában a súlyos közlekedési balesetek okozóinak.

Schumit vizsgáztattuk, Buttont felöltöztettük, Buemit megetettük

Megnéztük, hogyan készülnek a nagy menetre a Forma 1 nagyágyúi. Ott voltunk, amikor Schumi leszállt helikopterével, Hamilton felfedezte Budapestet, Buemi megkóstolta a kenyérautót. A Fókusz Plusz 2 napot töltött a világsztárok nyomában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való