Cápák között

Háborgott a tenger – Cápák csaptak össze

rtl.hurtl.hu

2020. május 26. 8:00

A Cápák között ötödik adásában nem csak összeszólalkoztak, de össze is csaptak a Cápák. Ezúttal is kíméletlen döntések születtek!

Győrfi András, fiatal vállalkozó azzal az ötlettel állt a Cápák elé, hogy létrehoz egy kifejezetten “plus size” társkereső platformot, ahol a ducibb, molettebb felhasználók is megtalálhatják párjukat. Nem kevesebb, mint 100 millió forintért 35%-ot ajánlott fel üzletéből. A pitch közben kifejtette, hogy már van egy befektetője, aki szoftvert fejleszt, 35%-ért körülbelül 50 millió forint értékben. Ezen a ponton nem véletlen, hogy a Cápákban is felmerült a kérdés: az ő 35%-unk miért kerül 50 millió forinttal többe? A Cápákra nem csak a pénzügyi háttér hatott, maga az ötlet is hangulatot keltett. Moldován András szerint egyenesen diszkriminatív egy ilyen jellegű szolgáltatás. Balogh Levente erre rácáfolt, véleménye szerint a XXI. században ennyire nem kell szenzitívnek lenni. A Ducitárs hullámokat keltett, de befektetést nem hozott!
 

 

Ostorházi Márton, a Kruzbike Company tulajdonosa egyedi kerékpárflottákat értékesít cégeknek. A fiatal vállalkozó a cégek telephelyei közti mozgást, illetve az alkalmazottak munkába járását kívánja egyedi, emblémázott, egységes színű kerékpárokkal megoldani. A cég kifejezetten ügyel a zöld megoldásokra, minden eladott bicikli után egy fát ültetnek. 8 millió forintért cserébe Ostorházi Márton 8%-os üzletrészt kínált cégéből, amely nem csak legyártja és kezeli a bickli-flottákat, de szervízeli, karbantartja azokat. A vállalkozás több Cápát is megmozgatott! Fehér Gyula eredeti, újszerű ajánlatára Balogh Péter is rátett egy lapáttal. A Cápák között második évadában először hangzott el opciós ajánlat, visszavásárlási lehetőséggel. A vállalkozót a Cápák marakodása nem zökkentette ki, ellenajánlatot ellenajánlat követett, míg végül közös,befektetés, megállapodás született: Balogh Péter és Fehér Gyula nehezen ugyan, de üzlettársak lettek! 4-4 millió forintért 10-10%-ot kaptak, melyet 2 éven belül a tulajdonos visszafizethet, így a befektetők 6-6%-kal maradnak a cégben. Balogh Levente pedig nem lett befektető, de megrendelő igen: egy 10 bicikliből álló flottát rendelt az adásban!
 

 

Vágner Adrienn, az ingatlankereskedő, aki rengeteg lakást látott belülről, egy kisállatokkal kapcsolatos bútorötlettel, egyedi szabadalommal érkezett a Cápák elé. 30 millió forintot kért 10% tulajdonért cserébe. Azonban a ragadozók hamar szétszedték a luxusnak nem mondható alapanyagokból készült terméket, így pár jótanácson kívül – Moldován András például konkrét termékre adott ötletet - az exkluzív, beltéri kutyafekhelyek Cápák nélkül készülnek tovább.
 

 

Az ötödik adás utolsó pitch-ét egy kedves pár, kedves története zárta. A kisvállalkozás, amely vidéken immár 7 éve üzemel, gyógynövényekből és bio-alapanyagokból készít kivonatokat, egészséget megörző termékeket. A vállalkozást átjárja a családi hangulat és a meseszerű történetek: az Ezerjófű tulajdonosai, Járányi Orsolya és Fülöp Zoltán 3 óra különbséggel születtek ugyanabban a kórházban, később szomszédok lettek, innen a kapcsolatuk. Történetük még egy olyan kemény üzletasszonyt is meghatott, mint Tomán Szabina! De az üzlet az üzlet. A Cápák pedig ezúttal is saját pénzüket fektetik be a vállalkozásokba, a füvesemberek vállalkozásában pedig Balogh Péter szerint “sokkal több szív van, mint amit egy befektető szívesen lát”, így egy jó tapasztalattal, de befektető nélkül távoztak a stúdióból.
 

#Cápák között#2. évad#5. rész#sajtóközlemény#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk