Bulvár

Videó: másfél hétig nyávogott panaszosan a panelfalak fogságába esett cica, mire sikerült falat bontva kimenteni

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 31. 9:40

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat mentette ki azt a macskát, ami egy panelház szerelőjáratban indult el világot látni.

Másfél hét után sikerült kiszabadítani egy cicát egy panelház falainak fogságából, számolt be a nem mindnenapi mentőakcióról a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat a facebookon.

A cica a panelház emeleteit függőlegesen összekötő szerelőjáratban indult el világot látni, de alaposan eltévedt. Ez a járat ugyanis kapcsolatban volt különböző átjárókon keresztül mind a hat emelet mellékhelységével, konyhájával és fürdőszobájával a lakások falai mögött, írták a mentésről közzétett videóhoz.

A macska gazdája minden nap bekéredzkedett a ház lakásaiba, hogy kiderítse hol járhat az eltévedt cica. Végül egy vízóra leolvasó nyíláson keresztül sikerült neki egy partvisnyélre ragasztott telefonnal felvételt készíteni a kalandban elfáradt macskáról.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat ekkor kapcsolódott be a mentőakcióba: egy speciális kamerával lokalizálták a cicát: egy szellőző szerelvény mögött találták meg, és egy konyhafal megbontásával nyitottak neki menekülési utat a labirintusból. 


Aki szeretné adománnyal támogatni a mentőcsapatot, hogy a jövőben is megmenekülhessenek a kalandor panelmacskák, az alábbiak szerint megteheti:

  • Online adományozási lehetőség: kutato-mento.hu/donation/adomany
  • Bankszámlára utalás: CIB 10700718-43073504-51100005 Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat
  • Adószám: 18711509-1-13
#Bulvár#macska#cica#panelház#mentőakció

Címlapról ajánljuk