Bulvár

Lefejelte egy megvadult négymázsás tehén a gyanútlan kutyasétáltatót, kis híján elvesztette az egyik szemét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 13. 13:56

A 26 éves Cathrene Mieras egyik pillantban még a kutyáját dicsérte, majd szempillantás alatt egy hatalmas tehénfej töltötte ki látómezőjét.

Brutális találkozásban volt része egy 444 kilogrammos tehénnel egy angliai nőnek, írja a Daily Mail.

A teheneket általában barátságos, jámbor, szelíd jószágnak tartják, de az a barna példány, amelyik megtámadta 26 éves Cathrene Mieras-t, egyiknek sem mondható.

Carlisle-ben lakó nő szeptember 4-én a kutyáját sétáltatta otthona közelében, és már hazafelé tartott, amikor átvágott egy mezőn. Eközben zenét hallgatott, feltehetően ezért nem vette észre a felé robogó veszélyt.

Lehajolt, hogy megdícsérje kutyáját, amiért jól viselkedett, de a következő pillanatban már nem látott mást, csak egy hatalmas tehénfejet. A megvadult tehén kétszer is lefejelte a nőt, aki azt hitte, hogy vége, a hatalmas kérődző végez vele.

Szerencséjére a nő sikolyától a bőszen rohamozó tehén megrémült, és végül meghátrált. A nő jobb szeme viszont hatalmasra duzzadt. Amikor telefonja kamerájával megnézte, nagyon megrémült: azt gondolta, hogy a véres golyó, amit lát, ki fog pattanni a fejéből.


A nőt kórházba vitték, megröntgenezték. Szerencsére nem tört el semmije, a teniszlabda méretűvé duzzadt szemét két nappal később már ki is tudta nyitni, és pár hét alatt a rémületes duzzanat is lelohadt. A gyógyulás azért nem volt valami kellemes, olyan erős állkapocsfájdalmai is voltak, hogy nem tudott enni, és kénytelen volt két hétig turmixon élni.

A feltételezések szerint a tűző nap, a szeptember elején szokatlan hőség lehetett az oka, amiért a tehén megvadult. Az sem kizárt, hogy korábban volt valamiféle kellemetlen találkozása egy kutyával, és ezért rontott rá a nőre.

Nyitókép: In Pictures Ltd./Corbis via Getty Images

#Bulvár#egyesült királyság#anglia#tehén#tehéntámadás

Címlapról ajánljuk