Bulvár

Hajdú Péteren és Forstner Csengén nevet a külföldi internet

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. január 31. 12:01

Szerintük egymást buktatta le a házigazda és interjúalanya.

Egyre több televíziós személy készít műsorokat az internetre. Palik László már több mint egy éve szórakoztatja az internet népét a Paliék Világa című műsorában, Hajdú Péter viszont csak nemrég állt be a sorba, a Frizbi TV elnevezésű Youtube-csatornájával.

A műsorvezető többnyire ismert személyeket hív meg a műsorába, ezúttal a TikTok-ról ismert sztárt, Forstner Csengét. A lány onnan lehet ismerős, hogy ő indította el a „sékeneszpresszou” trendet, ami akkora elsöprő sikerű volt a TikTok-on, hogy több hazai sztár is utánozta. Csenge ebben a videójában a Starbucks kávézólánc egyik különlegességét, a fehércsokis "shaken espressót" kóstolta meg.


Az interjú után természetesen közös fotót is lőtt Hajdú és Forstner, amit meg is osztottak a saját közösségi oldalaikon. Ezt a két képet pedig a külföldi Reddit is felkapta, ugyanis ha egymás mellé helyezzük őket, akkor tisztán látszik, hogy mindketten megszerkesztették a saját arcukat a fotón.

Ha összedolgoztak volna a fotó szerkesztésben is, akkor nem buktak volna le

– írta az egyik kommentelő.

A két fotón látszik, hogy más szögből és más pózban készültek, azonban ennek ellenére is egyértelmű a különbség.

Ha ez nem foglalja össze tökéletesen azt a közösségi média paradoxont, amelyben élünk, akkor nem tudom, mi

 – írta egy másik kommentelő, aki szerint ez a kép kiváló példája a mai hamis világunknak. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy jól látható különbségek pusztán attól is adódhatnak akár két teljesen egyforma szögből készített fotón is, ha különböző telefonokkal lőtték a felvételeket. Ezekben, ha a lencsék történetesen ugyanolyanok is, a képfeldolgozó algoritmus teljesen más, és a szabad szemmel alig látható eltérések (például a fényviszonyok esetében) a többszörsére nagyítódhatnak egy-egy ilyen fotón. 


Nyitókép: RTL

#Bulvár#hajdú péter#forstner csenge#internet#reddit#kép#szerkesztés#instagram#paliék világa#friderikusz sándor#geszti péter

Címlapról ajánljuk