Bulvár

Ez a tűzpiros autó akarta megölni Jay Lenót – bőrátültetésre lehet szüksége

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 16. 10:07

Az autógyűjteménye egyik féltett darabját bütykölő műsorvezető akár meg is halhatott volna a berobbanó benzintől. Fél arca így is csúnyán megégett, örülhet, hogy nem vesztette el a szemét vagy a fülét.

Újabb részletekkel rukkolt elő a TMZ bulvármagazin Jay Leno balesetéről. A lap, ami először írt arról, hogy a világhírű amerikai tévés műsorvezető autószerelés közben súlyos égési sérüléseket szenvedett múlt hét szombaton, megtudta, hogy az incidens akár Leno életébe is kerülhetett volna.

A még mindig kórházban lábadozó autógyűjtő ugyanis a TMZ-nek elmondta, hogy 

a 30 lóerős, 1907-es évjáratú White gőzautóján dolgozott, és ha nincs vele egyik barátja, akkor lehet, hogy már nem lenne az élők sorában. 

Leno ugyanis egy eltömődött benzinvezetéket javított, amikor benzin fröccsent az arcára és a kezére, egy szikra pedig lángra lobbantotta az üzemanyagot. A Dave néven emlegetett haver azonnal odaugrott, és segített elfojtani a lángokat.

Mielőtt bárki kérdezné, hogy kerül benzin egy gőzhajtású autóba: a 115 éves autó nemrég felújított motorja nagy nyomáson porlasztott benzin elégetésével forralja a betöltött vizet és generálja a gőzt, amivel aztán a tengelyeket forgatja. Az autó működéséről az alábbi videóban részletesen beszél Leno:


A TMZ szerint Leno arcának bal oldalán és a kezén is súlyos, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és lehet, hogy bőrátültetésre lesz szüksége. A műsorvezető nagy szerencséje egyébként, hogy sem a szemét, sem a fülét nem veszítette el, de 5-10 napig így is kórházban kell maradnia.

Nyitókép: Jay Leno's Garage / YouTube

#Bulvár#jay leno#sérülés#tűz#gőzautó

Címlapról ajánljuk