Akkora aligátor feküdt keresztbe az úton, hogy darus kocsival kellett eltávolítaniA több mint háromméteres houstoni hüllő nem volt hajlandó elhagyni az úttestet, ahhoz pedig túl testes volt, hogy emberi erővel elvonszolják.
Bulvár

Akkora aligátor feküdt keresztbe az úton, hogy darus kocsival kellett eltávolítani

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 20. 16:03

A több mint háromméteres houstoni hüllő nem volt hajlandó elhagyni az úttestet, ahhoz pedig túl testes volt, hogy emberi erővel elvonszolják.

Speciális rendőri akciót kellett indítani hétfő hajnalban egy texasi külvárosban, ahol egy jól megtermett ragadozó miatt állt a forgalom, írja a Click2Houston. Houston Atascocita városrészében egy helybéli azzal riasztotta a rendőröket, hogy egy aligátor henyél az autója alatt. Mire a hatóság emberei kiérkeztek a helyszínre, az állat úgy döntött, hogy az úton keresztbe fekve folytatja a pihengetést.

A több mint három méter hosszú, igencsak testes hüllőhöz állatbefogót riasztottak, de hamar kiderült, hogy a jól táplált ragadozót nem könnyű emberi erővel eltávolítani az útról. A helyzetet végül egy darus kocsival oldották meg: a hüllőszakértő bekötötte az aligátor száját, majd a mellső és hátsó lábai előtt hevedereket kötöttek testére és óvatosan beemelték az állatbefogó pickupjának rakterébe.


A rendőrség Twitteren azt közölte, hogy az aligátort ezután a helyi állatvédők gondjaira bízták:

 

#Bulvár#egyesült államok#texas#houston#aligátor

Címlapról ajánljuk