Bulvár

Gondolta volna, hogy ennyi macskával van dolguk a magyar tűzoltóknak?

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 8. 14:52

A Nemzetközi Macskanap alkalmából a katasztrófavédelem közzétette, hogy idén eddig hány cicát mentettek ki szorult helyzetéből. Egy macska még a tűzhelyet is képes volt bekapcsolni.

Tréfás, egyben érdekes posztot osztott meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebookon abból az alkalomból, hogy augusztus 8-án ünneplik világszerte a macskák napját.  

A posztban 11 pontban összefoglalják, hogy mi mindent tanultak a tűzoltók a macskáktól, kezdve azzal a biofizikai alaptörvénnyel, hogy „a macska oda is befér, ahova nem”. Ebből a szabályból adódik, hogy a tűzoltóknak időről időre macskamentéssel is foglalkozniuk kell.

A katasztrófavédelem ezzel kapcsolatban közzé is tette az év eddigi macskamentési statisztikáit, amik egészen meghökkentő adatokról árulkodnak:

2022-ben eddig 154 macskát mentettek ki szorult helyzetéből a magyar tűzoltók, azaz körülbelül minden három napból kettőre jutott egy bajba jutott cica. 

A mentési szituációk a következőképp oszlottak meg:

  • 67 macska esett be olyan helyre, ahonnan nem tudott önerőből kimászni,
  • 50 macska szorult be valahová, ahonnan csak tűzoltók tudták kiszabadítani,
  • 36 macska mászott fel vagy be olyan helyre, ahonnan csak tűzoltók tudták le- vagy kihozni,
  • 1 macska okozott tüzet (konkrétan: Győr-Moson-Sopron megyében egy macska bekapcsolta az elektromos tűzhelyet, emiatt kigyulladt egy serpenyőnyi zsír).


Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

#Bulvár#tűzoltók#macska#statisztika#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk