Bulvár

Azt hitte, hogy csak egy kiscica életét menti meg, nem volt felkészülve arra, ami ezután jött

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 12. 7:56

Egy amerikai férfi épp a lőtérre tartott autóval, amikor az út szélén egy magányos kismacskát vett észre. Mivel a felesége amúgy is szeretett volna egy cicát, megállt, hogy megmentse az út szélén árválkodó kölyköt. Ami ezután következett, arra igazán nem számított.

Amikor Robert Brantley június 7-én, kedden Louisiana északkeleti részének mellékútjain autózott, valami megragadta a figyelmét. A hivatásos vadász körülbelül 60 km/órás sebességgel haladt munka után a lőtér felé, amikor meglátta a kiscicának tűnő valamit az út szélén. Nem volt azonban biztos benne, ezért megfordult az autójával, és visszament, hogy megbizonyosodjon róla, jól látta-e, írja az NPR.

A férfi kiszállt az autóból, és tényleg egy fehér-szürke cirmos cica árválkodott az út szélén. Ami ezután következett, már internettörténelem.

A férfi azt gondolta, hogy a pár naposnak látszó jószág nem élné túl az éjszakát, és a felesége amúgy is szeretett volna a farmjukra egy macskát, úgy döntött magához veszi a kis nyivákoló szőrgombócot.

„Nézd ki van itt! Cicc, cicc” – szólította meg Brantley a cicát, aki azonnal nyávogva szaladt felé. A férfi felemelte hogy szemügyre vegye, amikor a rajtaütés megtörtént. Az útmenti magas fűből még egy tucat kismacska rontott elő, és vette körül a meglepetésében szinte köpni-nyelni sem tudó vadászt.

„Jaj ne, egy egész sereg, jaj, a mindenit, nem bírok veletek. Ó, te jó ég! Ó, te jó ég, van még több is!” – kiáltja Brantley.

A történtekről június 8-án, egy Instagramra feltöltött videón számolt be Brantley, a szívmelengető, lehengerlően cuki videót szélsebesen kapta fel az internet, pár óra múltán már a legnagyobb amerikai lapok és tévék is beszámoltak az esetről.


A 37 éves férfi az NPR-nek elmondta, hogy valószínűleg szándékosan dobta ki valaki a cicákat az út mentén. A kismcsakák nagyon fiatalok voltak, nem tudtak volna magukról gondoskodni. Brantley úgy döntött, hogy megmenti mindet. Nekilátott a különösen nehéz feladatnak, hogy a macskákat beterelje az autója csomagtartójába. Szerencsére erről is készült videó:


„Amikor kinyitottam az ajtót, és elkezdtem betenni őket, kiugrottak. Ha egyet bedobtam, hárman szaladtak ki” – mondta. „Végül letekertem az ablakokat, becsuktam az ajtót, és így kezdtem betenni őket. Ekkor már nem tudtak kijönni.”

Brantley ezután hazaindult a 13 cicával. Az első videó nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában, és Brantley elmondása szerint több ezer örökbefogadási ajánlat érkezett be hozzá az Egyesült Államok minden tájáról. Jelenleg az alom nagy része már elkelt, kivéve néhány cicát, akiknek egy kis extra orvosi ellátásra van szükségük.

Brantley az Instagramon azóta még pár videóban beszámolt a cicákkal történt dolgokról, így láthatjuk többek között a fürdetést és ahogy a kölykök játszanak.

#Bulvár#kiscica#állatmentés#macska#rajtaütés

Címlapról ajánljuk