Bulvár

Egy kantoni állatkertben él a világ leghülyébb frizurájú oroszlánja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 31. 12:30

Szegény Hang Hangon röhög fél Kína, az állatkert tagadja, hogy ők vágtak volna az oroszlánnak frufrut.

Internetes szenzáció lett egy kínai állatkert egyik fehér oroszlánja, írja a Newsweek. A kantoni állatkertben élő, Hang Hang nevű hím azután lett szempillantás alatt felszabadult röhögés tárgya, hogy egy látogató több képet is feltöltött róla az egyik kínai közösségi oldalra.

A fotók nem véletlenül kezdtek villámgyorsan terjedni: az oroszlán igazán mókásan néz ki rajtuk. Sörénye ugyanis meglehetősen méltatlan az állatok királyához, olyan mintha egy botkezű fodrász frufrut vágott volna neki.

Az állatkert azóta tagadta, hogy a gondozók nyúltak volna a fenséges ragadozó frizurájához, nem is mertek volna ilyet tenni. Szerintük a párás levegő miatt olyan a nevetség tárgyává vált sörény, amilyen. Ráadásul mivel az oroszlánok úgy ápolják magukat, hogy nyalogatják a bundájukat, ez időről időre változásokat okozhat a sörényük kinézetében.

Ennek ellenére sokan nem hisznek az állatkert illetékeseinek, ugyanis az állat sörénye korábban mindig is normálisnak, a többi oroszlánéhoz hasonlónak tűnt.

Nem ritka, hogy egy oroszlán sörénye idővel megváltozik, jegyzi meg mindezzel kapcsolatban a Newsweek cikke. Ahogy az oroszlánok öregszenek, a sörényük sötétebbé, világosabbá, hosszabbá vagy rövidebbé válhat. Az oroszlán sörényének megjelenése általában az oroszlán állapotát jelzi – például, hogy fiatal és fitt, vagy öregszik és már gyengül.

Nyitókép: Xiaohongshu

#Bulvár#kína#oroszlán#frufru#frizura#sörény#kanton#ma

Címlapról ajánljuk