Bulvár

Megbírságoltak egy londoni férfit, mert az autója árnyéka rávetült a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyre

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 22. 19:11

A kertész, aki gyanútlanul leparkolt a külvárosi postahivatal előtt, csaknem harmincezer forintos csekket kapott.

Egy 65 fontról szóló parkolási büntetőjegyet kapott a lewishami tanácstól egy londoni férfi, mert az autója árnyéka a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyre vetült, írja a My London.

Matthew Cole áprilisban kapta a bírságot, miután egy napsütéses márciusi napon a dél-kelet londoni Lewisham postahivatala előtt hagyta járművét. Cole, aki egyéni vállalkozásban kertészként dolgozik, megdöbbent a hivatalos levélen. A hivatal szerint a férfi szabálytalanul parkolt a Blackheath posta előtt.

A Lewisham Tanácsa által küldött fotón az látható, hogy a férfi ezüstszínű Ford kombija a posta előtt lévő két parkolóhely közül a jobb oldali, jelöletlen parkolóhelyen áll, egy jelzett mozgássérült parkolóhely mellett. A fotón jól látszik, hogy az autónak az árnyéka a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyre vetül. A Google utcaképén is jól látszik, hogy a két parkolóhely közül csak a bal oldalit jelzi egy oszlopon lévő tábla, ami szerint a parkolóhely csak mozgáskorlátozotti igazolvánnyal rendelkezők számára vehető igénybe.


Cole szerint a büntetés abszurd. „Nincs jelzés, ahol parkoltam, és a fotókon, amelyeket küldtek, csak az autóm árnyéka látható a mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyen. A lányomat vittem egy futballmérkőzésre, és korábban már gond nélkül parkoltam ott.”

A férfi szerint a semmiért akarják most megbüntetni. A 65 fontos (csaknem harmincezer forintos) büntetés ráadásul késedelmes befizetés esetén megduplázódik, és a 130 font bizony már elég soknak hangzik.

Miután megkapta a bírságról szóló értesítést, Cole fellebbezett, mondván, hogy nem volt mozgássérült parkolótábla a parkolóhely mellett, ahol parkolt. A Lewisham Tanács elutasította a panaszát, és ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy a férfi mozgássérült igazolványt birtoklók számára fenntartott helyen parkolt. Cole azonban továbbra sem hajlandó kifizetni a bírságot, és másodszor is panaszt nyújtott be a bírság ellen.

Nyitókép: Lewisham Council/Matthew Cole via My London

#Bulvár#london#parkolóhely#büntetés#árnyék

Címlapról ajánljuk