Bulvár

Kényszerleszállást hajtott végre az AirAsia gépe, mert egy kígyó tekergett az utasok feje fölött

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 12. 18:49

A hüllő valahogy bejutott a poggyásztartóba, majd onnan az egyik lámpatestbe kúszott át. Az eredetileg Kuala Lumpurból Tawauba tartó gép Kuchingban leszállt.

A Kígyók a fedélzeten Zs-kategóriás akció-thrillert idézi, ami a malajziai AirAsia légitársaság egyik belföldi járatával történt csütörtökön. A gép úton volt a maláj fővárosból, Kuala Lumpurból, a Sabah állam Tawau körzetének fővárosába, Tawauba, amikor az utasok egy kígyót pillantottak meg a fejük fölött, az egyik lámpatest műanyag borítása mögött, írja a Channel News Asia.

Az opálos fehér, nem teljesen átlátszó búra mögött tekergőző hüllő pontos fajtáját a róla készült fotók és videók alapján nehéz megállapítani, leginkább egy maláj zöld ostorkígyónak látszik. A viszonylag kis testű zöld ostorkígyó a lombok közt él, általában békákkal, gyíkokkal táplálkozik, mérge gyenge, emberekre nem veszélyes.

@era.je Ular pun nak naik kapal terbang jugak. Kejadian seekor ular dalam pesawat ketika penerbangan dari KL ke Tawau. 😀 #fyp.Kredit video @edal8808 ♬ original sound - ERA


Ennek ellenére a repülőgép kapitánya természetesen úgy döntött, hogy megszakítja a repülőgép útját, és Kuchingban leszállt. A légitársaság azt közölte, hogy bár az efféle incidens nem mindennapi, az utasok nem voltak veszélyben, még aznap folytatni tudták útjukat.

Az NPR cikke szerint nem ez az első eset, hogy kígyót találtak utasszállító járatokon. 2019-ben egy Ausztráliából Skóciába hazautazó nő kígyót talált a poggyászában összegömbölyödve. Olyan eset is előfordult, hogy egy pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután egy kígyóra bukkant a pilótafülkében.

Nyitókép: edal8808/TikTok

#Bulvár#repülés#malajzia#kígyó#airasia

Címlapról ajánljuk