Bulvár

Véget ért a cicapánik: megtalálták a sztármacskát, Frau Bürgermeisterin von Gödöllőt

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 6. 16:30

Január 27-én tűnt el a gödöllői polgármesteri hivatal háziállata, szerencsés megtalálásáról a macska hivatalos Facebook-oldala számolt be. 

Fellélegezhet Gödöllő népe: megtalálták Bürgit (polgári nevén: Frau Bürgermeisterin von Gödöllő), a polgármesteri hivatal sztárcicáját, aki még január végén tűnt el.

A hírről a macska hivatalos Facebook-oldala számolt be. Azt írták:

Köszönöm a sok aggódást, a figyelést, a keresést. Jelentem itthon vagyok. Ettem, és most nagyot alszom. Holnap pedig orvoshoz is visznek, hogy biztosak legyenek benne, minden rendben van.

A gödöllői lokálpatriotizmus cirmos megtestesítője után komoly hajtóvadászat zajlott: szórólapokon, plakátokon is felhívták a figyelmet arra, hogy keresik. A macska január 27-én délután Gödöllőn szökött ki Máriabesnyőn a Mandula utcai házból, ahova a hivatal átépítése miatt költöztették.

Ahogy mi is írtunk róla, a macska önkormányzati karrierje 2016-ban kezdődött, amikor még kiscicaként Péteri Csaba sajtófőnök nyomába szegődött az utcán. A hivatal akkori jegyzője – nagy macskarajongó lévén – engedélyezte, hogy Bürgi az önkormányzatnál maradjon.

Azóta fogadta már a svéd nagykövetet és több parlamenti képviselőt is.

Nyitókép: Frau Bürgermeisterin von Gödöllő / Facebook

 

#Bulvár#macska#gödöllő#polgármester#eltűnt#városháza#önkormányzat

Címlapról ajánljuk