Bulvár

Gépesített? Nem, mémesített hókotróval járják az utcákat a fonyódi közutasok

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 5. 13:42

Bár most hó épp nincs, egy mosolyt így is megér a hóeltakarító jármű sószóró feje fölé rögzített kép.

 Mókás poszt jelent meg szerda reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram oldalán.

Sokan küldtétek és tavaly mi is sokszor belefutottunk egy külföldi fotóba, amin egy sószóró gép adapterére @nusr_et vagyis Salt Bae volt rászerkesztve

– írják, ezekre a montázsokra utalva:

Forrás: knowyourmeme, imgur

Nos, a fonyódi kollégák most megcsinálták élőben is az egyik hóeltakarító járművünkre.

A rendesen, masszív lapra felkasírozott, majd négy jókora csavarral odarögzített fotó Nusret Gökçéről (mint cikkünk nyitóképén is látható) feltehetőleg mosolyt csal a csúszásmentesítő gép mögött autózók arcára, főleg ha egyből beugrik nekik a híres török hentes és látványséf jellegzetes mozdulata, amivel sót szokott szórni az ételeire:


A Magyar Közút instaposztja megemlíti még, hogy

bár viszonylag enyhe most a tél, de azért az éjszakai és hajnali órákban így is több térségben voltak szolgálatban az elmúlt napokban is a közutas sószórók, hogy az országos utakon végezzenek többnyire megelőző síkosságmentesítést.


További érdekesség, hogy a poszt szerint a téli üzem kezdete óta (2021. november 10.) 62 300 tonna sót és csaknem 5 millió liter kalcium-kloridot szórtak ki a Magyar Közút kezelésében lévő 32 ezer kilométeres közúthálózatra. (Ebbe nem tartozik bele az önkormányzatok kezelésében lévő kb. 140 ezer kilométernyi belterületi úthálózat, sem a koncessziós társaságokhoz tartozó M5 és M6 autópálya).

Nyitókép: magyarkozut/Instagram

#Bulvár#magyar közút#salt bae#mem#sószóró#fonyód

Címlapról ajánljuk