Belföld

Kicsoda Barlay Kristóf, a Magyar Pétert állítólag támogató fiatal üzletember?

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 13:20

Barlay Kristóf nevétől hangos a kormánypárti sajtó, akit „dúsgazdag aranyifjúként”, és Magyar Péter egyik legnagyobb támogatójaként jellemeznek. Magyar Péter egy nyilvános posztban vette védelmébe, amit Barlay külön meg is köszönt neki. Katolikus iskolába járt, aminek apja a mai napig igazgatója, Áder Jánossal teniszezett, nemrég pedig a kormány kedvenc oktatási műhelyének számító Mathias Corvinus Collegium meghívására adott elő. Kicsoda Barlay Kristóf? 

Dúsgazda aranyifjú. A fővárosi éjszakai élet jól ismert alakja. Falja az életet. Síel, vitorlázik, drága külföldi luxusutakra jár, szivarozik, golfozik. Barlay Kristóf így jelent meg a héten a kormánypárti honlapokon. Az említett kiadványok azért kezdtek el foglalkozni vele, mert egyike volt Magyar Péter március 15-i rendezvényének szervezőinek, és a közösségi oldalakon együtt népszerűsítették az eseményt.


Barlay Kristóf közösségi oldalai azonban megmutatják egy másik oldalát is. 

Csák János mellett áll, amikor a miniszter az apjának, Barlay Bencének, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatójának ad át egy díjat. Áder Jánossal fog kezet egy budai teniszklubban, ahova mindketten jártak. A kormányközeli Mathias Corvinus Collegium - MCC meghívására ad elő.

A fentiek alapján ez nem az a makulátlan ellenzéki pedigré, bár pártpreferenciáira ennyiből nem lehet következtetni. Annyi talán óvatosan kijelenthető, hogy Barlay valószínűleg jól él.

A vádakra Magyar Péter is reagált a közösségi oldalán. Azt írta: 

Barlay Kristóf neve ma nagyot ment a rogáni árnyékvilágban, a köztévé híradója is vele kezdődik. Minden volt ő ma: pezsgőt locsoló aranyifjú, szivarozó, yachtozó, síelő, nőfaló, stb. És a barátom. Na most, Kristóffal először egy hete találkoztam, jó fej, igazi közösségépítő srác. És szereti az életet, ahogy a fiatalok általában. És ez nem is volt gond Tóniéknak, ameddig a Fidesznek dolgozott.


Magyar Péter bejegyzésére Barlay Kristóf is reagált egy kommentben. Azt írta:

Köszönöm szépen, Péter!

Erre cikkünk írásakor mintegy 1600 lájk érkezett.

Kicsoda Barlay Kristóf, a Magyar Pétert támogató fiatal magyar üzletember?
Forrás: Magyar Péter Facebook oldala

Keresztény iskolából indult buliszervező

Barlay Kristóf a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumba járt, aminek fenntartója a Zirci Ciszterci Apátság. A Villányi úton található iskola weboldalán található leírás szerint azokat a fiatalokat várja, akik „a ciszterci szellemiség újraélesztésével, keresztény elvű-szellemű közegben és együttműködésben kívánnak felkészülni az életre, egy szebb-jobb magyar világ felépítésének reményében”.

2015-ben az amerikai Texas államban, Dallas közelében található Cistercian Preparatory School nevű, csak fiúkat oktató független katolikus magángimnáziumban tanult cserediákként.

A gimnázium után az ELTÉ-re járt Barlay Kristóf középiskolás korában kezdett el bulikat és rendezvényeket szervezni, majd 18 évesen megalapította a CS Company nevű rendezvény- és buliszervező céget, aminek LinkedIn-oldala szerint a tulajdonosa. Emellett egy vitorlázással foglalkozó cége is van, a Barlay Yacht & Sailing, és egy prémium síkölcsönző, a Barlay Benyó Ski társtulajdonosa is.

Vállakozói sikereiről két hónapja a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium - MCC meghívására tartott egy előadást, „Barátság & Business” címmel – olvasható Linkedin-oldalán. 

Keresztény nevelés, vitorlással, síeléssel

Édesapja Barlay Bence, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója 2012 óta, és 2022 decemberében a „Gelsey Vilmos-díj a szoborral” kitüntetésben részesült, amit a keresztény nevelés ügyének több évtizedes, elkötelezett szolgálatáért ítéltek oda neki. A díjat dr. Kiss-Rigó László püspök és Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter adta át.

A díjátadó ünnepségen ott volt Barlay Kristóf is:


Édesapja egy éve a Karmelitában átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, amit „kiemelkedő iskolavezetői és közösségteremtő tevékenysége, a keresztény nevelés ügyét elkötelezetten szolgáló, több évtizedes pedagógusi pályája elismeréseként” kapott meg.


A vitorlázás Barlay Kristóf elmondása szerint hagyomány a családjában. LinkedIn-oldalán azt írja, hogy ezért a rajongásért „nagypapánknak örökké hálásak lesznek”, mert „ő szerettette meg összes unokájával ezt az életformát”. Instagram-oldalán azt írta, hogy a nagyapja tanította meg vitorlázni, aki „magyar bajnok lett Starban”, és az óceánon is vitorlázott. „Nagypapám volt a csúcs. A legnagyobb életművész. Ő tanított síelni, szörfözni és vitorlázni” – írta Barlay Kristóf.

A vitorlázást apja is űzi:


Barlay Kristóf 2016-ban mint vitorlásoktató szerepelt az M1 műsorában is.

Áder Jánossal járt teniszezni

Közösségi oldalaiból kiderül, hogy két éven át hétfő reggelente ugyanakkor járt teniszezni egy budai teniszklubba, mint Áder János volt köztársasági elnök. „Egy nagyon emberi, humoros és sportos oldalát ismerhettem meg az elmúlt években” – írta róla Facebook-oldalán. De találkoztak Afrikában is, Ghánában – ahol Barlay Kristóf önkénteskedett – egy fogadáson vettek részt együtt:


Kérdéseinkkel megkerestük Barlay Kristófot. Egyebek közt azt szeretnénk megtudni, hogy támogatta-e, és ha igen, mekkora összeggel Magyar Pétert. Érdekelne minket, mióta ismerik egymást Magyar Péterrel, és mit szól a kormánypárti weblapokon róla megjelent cikkekhez. Arra is szeretnénk választ kapni Barlay Kristóftól, hogy ő kereste-e meg Magyar Pétert, vagy fordítva történt. Amennyiben kérdéseinkre választ kapunk, beszámolunk róla.

Nyitókép: Barlay Kristóf / Facebook

#Belföld#barlay kristóf#magyar péter#támogatás#ma

Címlapról ajánljuk