Belföld

Feljelentést tesz a pécsi önkormányzati cég, mert nem találják a Hoppál Péter felesége által elvégzett munka nyomait

Molnár RichárdMolnár Richárd

2022. március 9. 9:37

Két és fél év alatt 7,25 millió forint díjazásban részesült a Fidesz országgyűlési képviselőjének felesége, még a fideszes Páva Zsolt polgármestersége idején. Hoppál szerint aljas módon hazudik a baloldal. 

Folyamatban vannak a rendőrségi feljelentések a pécsi önkormányzat kommunikációs cége, a Pécsi Kommunikációs Kft. átvilágítása során feltárt ügyek, köztük Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő feleségének szerződése kapcsán – értesült az rtl.hu. 

Az önkormányzati cég arról tájékoztatta portálunkat, hogy a jelenleg Pécsen magyar-német tanárként dolgozó Hoppálné Erdő Judit 2016. január 1-től 2018. május 31-ig állt megbízási jogviszonyban a cég jogelődjével, a Pécsi Kreatív Központ Kft.-vel, ami végül közös megegyezéssel szűnt meg.

Szerződése alapján Hoppál Péter feleségének feladata az önkormányzati cég ügyfeleitől megrendelt, a nyilvánosságnak szóló hirdetmények, marketing- és kommunikációs eszközök szövegeinek korrektúrázása volt. 

Ezért havi bruttó 250 ezer forint illette meg, így két és fél év alatt összesen 7 250 000 forint bruttó díjazásban részesült.

Pécs városát 2009 és 2019 között a Fidesz színeiben induló Páva Zsolt polgármester vezette, Hoppál Péter pedig a Fidesz egyéni országgyűlési képviselője Pécsen és térségében 2010 óta. A 2019-es önkormányzati választásokon az ellenzéki támogatással induló Péterffy Attila lett a polgármester, a pécsi önkormányzati cégeknél pedig 2020-ban átvilágítások indultak el. Ezek a koronavírus-járvány miatt ugyan elhúzódtak, de mára befejeződtek, és már csak a rendőrségi feljelentések vannak hátra.

A Pécsi Kommunikációs Kft. tájékoztatása szerint a cégnél zajló átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál Péter feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés.

Nincsenek megrendelők, teljesítési igazolások, levelezések vagy bármilyen valós tevékenységre, munkavégzésre utaló bizonyíték. Nincs olyan cikk, hirdetés vagy marketing- illetve kommunikációs anyag, ami igazolhatóan járt volna a megbízottnál

– fogalmazott a pécsi önkormányzati cég. Pedig állításuk szerint a szerződés rendelkezik a teljesítés igazolásának szükségességéről a megbízásos jogviszony időtartama alatt. Vagyis álláspontjuk szerint a havi díjak kifizetése a teljesítés igazolása nélkül történt, a szerződéses rendelkezések ellenére.

A cég szerint a korrektúrázást valójában a megbízó, vagyis a jogelőd, a Pécsi Kreatív Központ munkavállalói végezték Hoppálné jogviszonyának időtartama alatt. Mint írták, a Pécsi Kommunikációs Kft. dolgozóinak nyilatkozata alapján az átvilágítás során megállapították, hogy dr. Hoppálné Erdő Judit a cégnél irodával vagy munkaállomással nem rendelkezett,

a társaság székhelyén mindössze néhány alkalommal járt a 2017. évben, jogviszonyának ügyintézése kapcsán, tehát nem munkavégzés céljából.

A pécsi önkormányzati cég szerint a rendelkezésre álló adatokból az a gyanú merült fel, hogy a megbízás fiktív volt, a kifizetések teljesítés nélkül történtek, emiatt rendőrségi feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen.

A cég szerint az is megállapítható, hogy a vállalat korábbi vezető tisztségviselője szabálytalanul, a szerződés rendelkezéseit be nem tartva rendelkezett a Hoppál Péter feleségének járó havi megbízási díjak kifizetéséről. Így a megfogalmazásuk szerint „fiktív megbízási jogviszonyból” eredően 7 250 000 forint vagyoni hátránya keletkezett az önkormányzati kft.-nek, ami a mai napig nem térült meg.

Hoppál Péter és Páva Zsolt a Chagall-kiállítás megnyitóján a pécsi Janus Pannonius Múzeum Martyn Ferenc Múzeumában 2015. április 27-én. – Fotó: Sóki Tamás / MTI


Munkahelyi email címén keresztül kérdésekkel fordultunk Hoppálné Erdő Judithoz, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Telefonon elértük viszont Hoppál Pétert, aki az alábbi nyilatkozatot adta:

Minden, a feleségemmel kapcsolatos híresztelés a baloldal aljas hazugsága. A baloldalról tudjuk, hogy a jelenlegi és régi vezetőjük szerint hazudtak reggel, délben és este. Pécsett is ezt műveli a baloldal. Nekik semmi sem drága, közszereplőnek nem minősülő családtagokat is belerángatnak a kampányba.

„Egy országgyűlési képviselőnek sokkal jobban oda kell arra figyelnie, hogy minden tisztességesen és a törvények betartásával működjön, a család tekintetében is” – mondta Hoppál Péterre utalva az rtl.hu-nak Szakács László országgyűlési képviselő, az Egységben Magyarországért pécsi képviselőjelöltje. A politikus szerint sajnos semmi meglepő nincsen az ügyben az elmúlt 12 év alapján.

Ha a Fideszről, a családról és egy közintézményről van szó, a hatalmon lévők soha nem tanúsítanak gondosságot és önmegtartóztatást, helyette csak szabálytalanságot és mohóságot látunk minden esetben

– fogalmazott Szakács László.

Az ellenzéki politikus hozzátette: Pécs 2019 előtti, Fidesz-vezette önkormányzatánál 2017-ben már volt egy átvilágítás, amit éppen Hoppál Péter fideszes képviselő végzett el, amikor az adósságválság miatt kormányzati gyámság alá helyezték Páva Zsolt fideszes polgármestert. Emiatt nagyon érdekes, hogy Hoppál Péternek akkor nem szúrt szemet a felesége szerződése az önkormányzati cégek dokumentumai között – tette hozzá Szakács László.

Nyitókép: Hoppál Péter az Országgyűlésben. – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#pécs#átvilágítás#hoppál péter#feleség#feljelentés#önkormányzat

Címlapról ajánljuk