Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 11. héten

rtl.hurtl.hu

2018. március 14. 20:45

Tóbiás őszintén beszél Kristóffal, és ettől még jobban elkeseredik. László elhatározza, hogy színt visz az együttlétükbe Gizivel, hogy felesége kedvébe járjon. Zsolt nagyon rossz hírt kap a műtétjét illetően, ezért kénytelen segítséget kérni egy régi ellenlábasától. Júlia, Attila neheztelésének hatására, végre a családot helyezi előterébe a munka helyett. Gigi az örökbefogadás miatt kénytelen Hedviget beavatni a múltjába.

Tóbiás egy ideig próbálja titkolni, hogy zavarja Kristóf új barátja, de amikor Boldizsár kimegy a mosdóba, összeszedi a bátorságát és Kristóf elé áll: tisztázza vele, mennyire megbántotta ezzel a lépésével. Az elkeseredett Tóbiás az őt vigasztaló Alizt is megbántja, közli vele, hogy csak áltatják magukat azzal, hogy valaha újra együtt lesznek régi szerelmeikkel. Tóbiás másnap bocsánatot kér Aliztól, de arról már nem értesül, hogy a lánynak igaza is volt Boldizsárral kapcsolatban. Kristóf és új barátja közötti viszony még egyáltalán nem szoros, ráadásul Kristóf meg is bánta, hogy elvitte Boldizsárt a buliba, hiszen ezzel megbántotta Tóbiást.

 

 

Gizella felfedezi, hogy az általa talált, Lászlónak címzett dobozban egy vibrátor van. Először meglepődik, majd Natasa hatására úgy dönt, nem szól Lászlónak arról, hogy megtalálta a dobozt. Gizella visszarakja a dobozt a lábtörlőre, amit László még Vilmosék előtt megtalál. Gizella azt várja, hogy László elmondja neki, mi van a dobozban, hiszen titkon reménykedik, hogy a férje azért rendelte a szexuális segédeszközt, hogy egy kicsit izgalmasabbá tegye az együttléteiket. Gizellának azonban csalódnia kell. Lászlót egyedül az vezeti, hogy leleplezze Vilmosék online szexboltját. László meghökken, amikor Gizella bevallja neki, hogy szeretné, ha a bejáratott szokásaikon néha-néha változtatnának. De László nem érti, milyen meglepetésre vágyik Gizella. Attilának feltűnik László gondterheltsége, és amikor László elpanaszolja a helyzetét, Attila azt javasolja neki, hogy menjenek el együtt a konditerembe. László kényelmetlenül érzi magát a számára idegen közegben, kevéssé lelkesíti az edzés. Viszont észreveszi, hogy egy személyi edző férfi tiszteletlenül bánik egy nővel, annak ellenére, hogy a nő figyelmezteti, feszélyezi a közeledése. László azonnal rendre inti az edzőt, ám ekkor megtudja, hogy a férfi és a nő régóta házasok, és hasonló szerepjátékokkal szokták feldobni a házaséletüket. László az esettől megihletve vízvezeték szerelőnek öltözve lepi meg Gizellát.

Zsolt jó híreket kap az összekötőtől. Már csak néhány lépés választja el attól, hogy sor kerüljön a sorsfordító műtétre. Ehhez Zsolt mindenféle dokumentumokat kap, amiket alá kell írnia. Azonban az apróbetűs részből kiderül, hogy a szerződés korántsem olyan előnyös, mint ahogy azt Zsolt képzelte. Ha nem fizeti be egy héten belül a műtét teljes összegét, akkor extra költséget is ki kell fizetnie azért, hogy kórházi ellátásban és étkezésben is részesüljön. Zsoltot sokkolja a hír. Később találkozik Pilisi Aladárral, az összekötőjével a katari orvoshoz, és számon kéri, amiért Pilisi nem szólt ezekről a költségekről. De sajnos Pilisi rávilágít, hogy a magánkórházakban ez szokványos. Zsoltban tudatosul, hogy amennyiben nem akarja az extra költségeket, azonnal, és áron alul kell eladnia a bisztrót. Krisztiánt is feldúlja a hír, ugyanis egyrészt így még kisebb az esélye, hogy valahonnan előteremtse a vételárat, másrészt aggódik Zsoltért, amiért újabb akadály gördült a várva-várt műtétje elé. Zsolt kétségbeesésében váratlan helyre fordul segítségért. Később Zsolt elmondja Krisztiánnak, hogy Miklóssal sem járt sikerrel, sőt, az a szemét még bele is rúgott egy nagyot, mire Krisztián azonnal neki akar menni Miklósnak. De Aliz visszatartja, mert szerinte Miklós hasznukra lehetne. Aliz rávilágít, hogy Miklósnak csak Zsolt van a bögyében, Krisztiánt úgy tűnt, kedveli, ezért Aliz azt javasolja kérjen kölcsönt maga Krisztián. Krisztián Nóra segítségét kéri a tervhez, így Krisztián és Nóra ketten jelennek meg Miklósnál, hogy a segítségét kérjék. Vajon hogyan dönt Miklós?

Júlia úgy dönt, este nem dolgozik, hogy alaposan fel tudjon készülni a másnapi interjúra, melyet a lap készít vele. Attilának is kapóra jön a dolog, mert lenne egy sürgős munkája, de Júlia biztosítja, hogy nyugodtan mehet, mert egész este otthon lesz, tud vigyázni Mátéra. Azonban Máté emlékezteti Júliát, hogy másnap lesz egy iskolai rendezvény, amelyen Máté alakítja Napóleont, így jelmezre volna szüksége. Júlia mégis Attila segítségét kéri, akiből kibukik, hogy Júlia mostanában mindig a munkáját helyezi előtérbe a családdal szemben. Júliában lelkiismeretfurdalás ébred, és végül bevállalja egyedül, hogy az interjúra való készülés helyett mindent elkészít a másnapi rendezvényre Máténak.

 

 

Mivel Gigi és Ádám nem házasok, el kell dönteniük, melyikük indítványozza az örökbefogadást. Úgy döntenek, hogy Gigi lesz az örökbefogadó szülő. Ekkor Nóra tájékoztató anyagokat ad Giginek, melyekből kiderül, hogy Giginek a procedúra részeként részt kell vennie egy pszichológiai vizsgálaton. Gigi attól tart, hogy korábbi pszichés problémái miatt elesik a lehetőségtől, de aggodalmát elhallgatja Hedvig elől. Az összezavarodott Gigi furcsa kéréssel áll Ádám elé. Ádám azt javasolja Giginek, hogy mielőtt úgy döntenének, hogy mégis Ádám legyen az örökbefogadó szülő, járjanak utána, hogy tényleg jelenthet-e problémát, hogy Gigit szanatóriumban kezelték. Ádám meghökken, amikor Nóra is óvatosságra inti, mert ő is azon az állásponton van, hogy ilyen szempontból Ádám talán tényleg esélyesebb a pozitív elbírálásra. Ádám beavatja Gizellát, hogy eléggé megrettent az ettől rászakadó felelősségtől, hiszen, ha bármi történne közte és Gigi között, a baba jogilag csakis hozzá tartozna. De Gizella eloszlatja Ádám kételyeit, amikor rávilágít, hogy Ádám és Gigi kapcsolata nem a szakítás felé tart. Ádám közli Gigivel, hogy bevállalja az örökbefogadást, amitől Gigi elérzékenyül. Azonban amikor elmondják Hedvignek a fejleményeket, azzal szembesülnek, hogy Hedvig bővebb magyarázatot kér, miért nem lehet Gigi az örökbefogadó. Gigi úgy dönt, beavatja Hedviget, hogy nem feddhetetlen a múltja. Mit szól ehhez Hedvig?

#Barátok közt#nagy tóbiás#asztalos kristóf#novák lászló#bokros gizi#bartha zsolt#berényi júlia#berényi attila#gigi#hedvig#sorozat#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk