Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 7. héten

rtl.hurtl.hu

2018. február 16. 19:50

Miklós bocsánatkéréssel lepi meg Júliát, Attilának viszont kevesebbel kell beérnie, mint amire számított feleségétől. A sértődött Balázs rosszindulatú taktikázásba kezd Bandi ellen. Lehet, hogy végül Krisztián veszi meg a Rózsát Zsolttól? Giziék furcsa feladatot kapnak Natasától a házaséletükkel kapcsolatban. Gigi hosszasan dilemmázik Hedvignek szóló válaszán, de mit szól majd döntéséhez Ádám?  Hanna ötletes ajándékot kap Balázstól.

Miután Attila felvetette Júliának, hogy lehetne egy közös gyerekük, Júlia azzal szereli le, hogy ő már kicsit idős ehhez és nagyon lefoglalja a munka is, de lágyítandó Attila szívét lelkesedik a vidéki ház megvásárlásának ötletéért. Később, amikor hazaérnek Miklós azonnal az irodába rendeli Júliát, aki teljesen biztos benne, hogy Miklós munkaügyben akar vele beszélni. Ezért annál nagyobb meglepetésként éri, amikor kiderül, hogy Miklós valójában csak bocsánatot akar kérni az abortusz üggyel kapcsolatban. Közben Attila lelkesen felkeresi Nórát a vidéki nyaraló adásvételi szerződésével, ám elbizonytalanodik, amikor megtudja, hogy Júlia nem mesélt Nórának a családi terveikről. Miután Attila – leplezve csalódottságát – elpanaszolja, hogy Júlia nem akar gyereket, magát győzködve felsorolja, hogy mi minden tartja őket össze mégis a házasságukban.

Miután kiderült, hogy Bandit felvették Londonba, Miklós úgy döntött, az iskolát az András-alapból fogja finanszírozni. Azonban ez Balázs számára azt jelenti, ismét vissza kell vinnie az autóját a kölcsönzőbe. Balázs számára egyértelmű, hogy Miklóst nem tudja rávenni, adjon neki is az alapból, ezért aljas taktikázásba kezd. Megpróbálja Bandit befeketíteni Miklós előtt, ehhez pedig a fiú Luca iránti érzéseit fogja felhasználni. Balázsnak ügyes manipulációval sikerül rávennie Bandit, hogy halasszon másnapra egy fontos Kft-s munkát, és helyette inkább ajánlja fel Lucának, hogy elviszi a sulis jelmezes bálba. Bandi azonban hiába próbálja ezt meg, Luca bejelenti, hogy Milán nélkül nincs kedve részt venni az eseményen. Bandi ezután rögtön fel is adná, ám Balázs azt tanácsolja neki, legyen kitartó és lepje meg Lucát valami eredetivel. Bandinak hosszas gondolkozás után végül támad is egy ötlete, így Leonardo da Vincinek öltözve állít be Lucához, kérve, hogy legyen az ő Mona Lisája. Luca erre a próbálkozásra már nem tud nemet mondani. Bandinak annyira jól sikerül az estéje Lucával, hogy hazatérés után nem fejezte be a munkát, mert elaludt. A dühös Miklós ébreszti, aki magyarázatot vár Banditól és Balázstól is. Bár Balázs befejezte Bandi helyett a feladatot, Miklóst nem érdekli a magyarázat. Bandi kétségbeesik Miklós heves reakciója miatt, ezért nem csak Balázzsal, de Lucával is bunkó. Balázsban bűntudat ébred, hiszen minden miatta történt, ezért meggyőzi Bandit, hogy még semmi sincs veszve, így Bandinak jobb kedve lesz, ám akaratlanul is megsérti Balázst.

Zsoltot teljesen feldúlja, hogy a börtön kizárólag tizenötmillió forintot hajlandó neki kifizetni peren kívüli megegyezés esetén, ugyanis ez az összeg csak félig fedezi a katari műtétjével kapcsolatos költségeket. Tehetetlen dühét tovább fokozza egy véletlen összeszólalkozás Lászlóval és Miklóssal, aminek végül Krisztián vet véget, aki keményen figyelmezteti Miklóst, hogy a jövőben hagyja békén Zsoltot. Krisztiánt eközben nyomasztani kezdi a franchise-szerződése, és mint később fény derül rá, nem alaptalanul. Kiderül ugyanis, hogy Krisztián a szerződés aláírásával hatalmas kockázatot vett a nyakába, ami akár a Rózsát is csődbe viheti. Krisztián végül úgy dönt, kiszáll a franchise-ból, és ezentúl kizárólag a Rózsára fog koncentrálni. Azt azonban nem sejti, hogy a pénzproblémákkal küszködő Zsoltnak is terve van a bisztróval: el akarja adni. Aliz önt belé lelket, de Krisztián hiába próbálja meg rávenni Kecskés Donátot, hogy engedjen a feltételekből, nem jár sikerrel. Krisztián rádöbben, hogy mennyire fontos számára a Rózsa, és végül úgy dönt, hagyja a franchise projektet és inkább ő maga vásárolja meg a bisztrót. Zsolt engedményt tesz Krisztiánnak, miután öccse bejelentette, hogy megvenné a bisztrót. De Krisztiánnak így is csak hat hete van arra, hogy összeszedjen harminc milliót. Krisztián banki kölcsönhöz folyamodik, ráadásul egy hirtelen ötlettől vezérelve meghívja az értékbecslőt a bisztróba, hogy körbe vezesse, és minél magasabbra taksáltassa vele a bisztrót. Az értékbecslő egyelőre nem mond számokat, de Krisztián reménykedik, hiszen még Miklós is megdicsérte, aki pont a bisztróban volt a körbevezetés alkalmával.

 

 

Miután Gizella mesél Bözsinek a Natasa-féle tanácsadáson kapott feladatukról, bevallja, hogy vannak olyan dolgok, amiket végül nem sorolt fel a vágyairól szóló listában. A Natasával való újabb szeánszuk alkalmával pedig ki is derül, hogy ezek a vágyak a szexuális életével kapcsolatosak, és azért nem mert róluk írni, mert félt, hogy ezáltal kellemetlen helyzetbe hozza Lászlót a tanácsadáson. László hiába állítja, hogy minden rendben van a szexuális életükkel, Gizella elmeséli Natasának az ő verzióját is a témáról, aki végül azt a feladatot adja ki a házaspárnak, hogy vezessenek naplót az együttléteikről. Gizella ezt követően Bözsinek panaszkodik arról, hogy fogalma sincs, hogyan oldja meg a feladatot, ám Bözsi átlát a szitán, és rájön, hogy Gizella korántsem a naplóvezetés, sokkal inkább László hozzáállása miatt aggódik. László eközben ki is fejezi Vilmosnak a feladatról alkotott véleményét, később azonban azzal szembesül, hogy Gizella ultimátum elé állítja: ha nincs napló, a továbbiakban nincs szex sem. László kiakad, amiért Gizella még a közeledését is a naplóírás feladatának citálásával szakítja meg. Gizella szerint azonban a naplóírás a záloga annak, hogy ismét minden rendben legyen köztük. Egy ideig egyikük sem enged az igazából, de a harc végül kibékülésbe és szexbe torkollik, amikor László megérteti Gizellával, hogy csak a naplóírásra képtelen, minden másra tökéletesen alkalmas. Gizella viszont Lászlótól függetlenül kezd bele az írásba, és úgy tűnik, élvezi is.

Hazaérve Hanna egy romantikus ajándékot talál a lábtörlőjén: meghívót egy főzőtanfolyamra. Hanna feszültté válik, mert belátja, hogy az ajándékot vagy a nagyképű Balázstól, vagy a tőle semmit nem akaró Pétertől kaphatta. Amikor azonban megbizonyosodik róla, hogy a titkos hódoló Balázs, Hanna csalódik, és spontán hazugsággal el is utasítja a srác randi ajánlatát. Ennek ellenére Balázs elhatározza, hogy nem hagyja annyiban, hogy Hanna lekoptatta, és fel is keresi a lányt, ám az akaratos, macsó duma csak felhúzza Hannát, aki ki is osztja Balázst, amiért ilyen végtelenül felületes és önző.

 

 

Ádám lakása csőtörés áldozata lesz, pont amikor Gigi beteg. Amíg megoldódik a probléma a pár Gizelláékhoz költözik. Ádám aggódik, mert Gigi nem csak beteg, hanem levert és távolságtartó is. Gigi bevallja Hannának, hogy Hedvig felajánlotta neki a gyermekét örökbefogadásra, de ő képtelen meghozni a döntést. Hanna segít Giginek rájönni, hogyan kell döntenie, ám amikor Gigi találkozik Hedviggel, az utolsó pillanatban megmásítja a választását és mégis az örökbefogadás mellett dönt. Eközben Ádám jó hírt kap telefonon. Később Gigi megpróbálja bevallani Ádámnak a titkát, de László miatt a kísérlet meghiúsul. Ádám ezért megkéri Lászlót, hogy hadd maradjon este kettesben Gigivel. Gigi nagyon izgul, de Gizella segítségével összeszedi a bátorságát a vallomáshoz, ám amikor minden klappol, és kettesben maradnak Ádámmal, a vallomását megelőzve Ádám elújságolja, hogy megkeresték egy külföldi állásajánlattal.

#Barátok közt#berényi miklós#berényi júlia#berényi attila#berényi balázs#berényi bandi#bartha krisztián#bartha zsolt#kőhalmi natasa#gigi#hedvig#bokros ádám#holman hanna#sorozat#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk