Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 6. héten

rtl.hurtl.hu

2018. február 9. 19:50

Péternek nem tetszik, ahogy Balázs viselkedik Hannával, ami a két fiú között további konfliktusokhoz vezet. Júlia rosszul viseli Miklós főnökösködését, ám váratlan helyről támogatást kap. Alizt ismét csalódás éri Krisztiánnal kapcsolatban. Hedvig előkerül, és meglepő kérdést szegez Giginek. Zsolt lehetetlenül viselkedik Nórával, amivel kiváltja Miklós dühét, akinek így is fáj a feje Balázs és Bandi anyagi támogatását illetően.

Péter rövid kertelés után kijelenti: nem támogatja, hogy Balázs megpróbálja visszaszerezni Hannát. Szerinte kifejezetten szemét módon viselkedett Balázs Hannával, amikor két éve elment, így nincs joga hozzá, hogy újra a lány szívével játsszon. Balázs ezen felhúzza magát, és Péter fejéhez vágja, hogy szerinte pont Péter játszik Hanna érzéseivel, hiszen a bulin is ő táncolgatott vele, és bújt hozzá éjszaka, holott állítólag nem tudja viszonozni Hanna szerelmét. Miután ezen összevesznek, Péter Ottó hatására megérti, hogy Balázsnak valahol igaza van, ugyanis Hanna tényleg nehezen viseli Péter baráti közeledését. Péter ezért elmegy Hannához, és azt javasolja, hogy egy ideig tartsanak távolságot. Hanna ezen elszomorodik, Aliz biztatásának ellenére sem tudja könnyen elfogadni Péter döntését. Eközben Péter és Balázs békét kötnek, Balázs pedig biztosítja Pétert, hogy komolyak a szándékai Hannával.

 

 

Miklós visszavette a cég irányítását, és ezt igyekszik az alkalmazottai tudtára adni, Tóbiás pedig észreveszi, hogy Júliát komolyan zavarja Miklós főnökösködése, és hogy mindig ő a megmondó embert. Tóbiás nem hagyja, hogy Júlia magában bosszankodjon, felajánlja, hogy beszéljék ki Miklóst egy whisky mellett. Az italozás közben Tóbiás hatására Júlia megérti, hogy valami korábbi sérelem miatt húzza fel magát állandóan Miklós viselkedésén. Ezután, mivel Júlia már régóta ígéri a családjának, hogy elmennek vakációzni, elhatározza, hogy másnap egyszerűen bejelenti Miklósnak, hogy kivesz néhány nap szabadságot. Miklós meghökken, amikor Júlia – Miklós eszközeit használva – kijelenti, hogy elmegy üdülni, és nem is hagyja annyiban a dolgot: számon kéri Júliát, ám a veszekedésben Júlia Miklós fejéhez vágja, hogy mindig mindent csak kinyilatkoztat, az abortuszra is így kötelezte volna annak idején. Miklós és Júlia egyaránt ledermednek a véletlenül kimondott mondaton. A dühös Júlia Miklós szemére veti, hogy milyen önző módon viselkedett, amikor annak idején ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy Júliának el kell vetetnie a gyereküket. Habár Miklós leplezi Attila előtt, hogy konfliktusa volt Júliával, a veszekedés jobban megviseli, mint ahogy mutatja. A könnyeivel küszködő Júlia elmondja Attilának, hogy csúnyán összevesztek Miklóssal, de azt füllenti, hogy csak munkahelyi dolgokon. Attila erre kiosztja Miklóst, amiért nem bánik tisztességesen Júliával. Miközben Balázs nagy nehezen megtalálja a költségvetési rést (az András-alap pénzét), amelyből a Berényi Kft. bérelhetné neki a kabriót, Bandi levelet kap Londonból, amelyben értesítik, hogy felvették egy híres egyetem építész szakára. Miklós annyit ígér Balázsnak, hogy megbeszéli az autóbérlést a tulajdonostársakkal, ám Balázs ezt igennek tekinti, és visszabéreli a kocsit. Balázs, abban a hitben, hogy Miklós úgyis pénzeli majd neki a kabriót, továbbra is azt hazudja Péternek, hogy a kocsi az övé, és csak szervizben volt. Nem sejti, hogy Miklós közben beígéri Bandinak, hogy fizeti a tandíját az András-alapból.

Zsolt rendkívül jó hírt kap: kilátásban van egy korábbi műtéti időpont. Azonban ehhez a műtét költségeit is a vártnál előbb kell előteremteni. Miután Nóra közli Zsolttal, hogy lát arra esélyt, hogy több pénzt is ki lehessen alkudni a börtönből Zsolt operációjára, Zsolt ünnepelni akar. Hogy enyhítse a fájdalmát, Zsolt fájdalomcsillapítót vesz be, majd megjelenik Nóránál egy üveg pezsgővel, hogy ünnepeljenek. Illuminált állapotban Zsolt félreért egy baráti gesztust, és kikezd Nórával. Ennek azonban Miklós is szemtanúja lesz és megüti Zsoltot. Miután Nóra lehordja Miklóst azért, Miklós elmondja Nórának, hogy mivel borította ki Júlia. Nóra Júliának ad igazat, és elmagyarázza Miklósnak, hogy miért haragszik rá Júlia jogosan azért, mert annak idején Júlia érzelmeit figyelmen kívül hagyva arra kérte, hogy vetesse el a közös gyereküket. Miklóst elgondolkoztatják Nóra érvei, ugyanakkor nem akarja beismerni a felelősségét.

Amikor Aliz megtudja, hogy Tóbiásnak köszönhetően Krisztián valószínűleg vele tervezi a bisztró kicsinosítását, belelkesül. Mivel abban reménykedik, hogy a közös munka összehozza őket, azonnal felkészül az ötletelésre. Aliz nagy reményekkel el is indul, hogy Krisztián elé tárja a terveit, ám elszomorodik, amikor meglátja, hogy Krisztián nem vele, hanem Natasával kezdett bele a munkába. Túlteszi magát a csalódáson, és beszáll az ötletelésbe, ám amikor azt tapasztalja, hogy Krisztián Natasa ötleteit jobbnak tartja, felhúzza magát. Elpanaszolja Tóbiásnak a helyzetet, ám ezt meghallja Natasa is, aki így megtudja, hogy Aliz Krisztián miatt tartja fontosnak ezt az egész ötletbörzét. Natasa ezért lemondja a másnapi bútorkeresést Krisztiánnal, aki így felkéri Alizt. Aliz belelkesül, mert úgy érzi, a közös munka összehozhatja őket Krisztiánnal, majd később megígéri Tóbiásnak, hogy ő is segít majd neki visszaszerezni Kristófot.

 

 

Hedvig azzal keresi fel Gigit, hogy fogadja örökbe a születendő gyerekét. Eközben Ádám megtudja, hogy mivel Stella és Piros elköltöztek, Gizelláék teljesen maguk alatt vannak. Vigasztalásképp felveti, hogy vacsorázzanak együtt négyesben Gigivel. Gigi megosztja dilemmáját Hannával, és a beszélgetés hatására elhatározza, hogy felveti Ádámnak az örökbefogadás kérdését. A vacsora közben azonban Gigi gondterheltté válik, hiszen azzal szembesül, hogy László az örökbefogadás nehézségeiről panaszkodik. Amikor Gigi már teljesen bizonytalan, érdeklődni próbál Gizellától az örökbefogadásról, és fellélegzik, amikor a nő a Stellával eltöltött szép pillanatokról mesél neki. Később Ádám kijelenti, hogy szerinte az örökbefogadás nem jó módja a családalapításnak, amitől Gigi elszomorodik. Ádám rájön, hogy Gigi megbántódott, amikor elutasította az örökbefogadás lehetőségét, és Gizella hatására azt is belátja, hogy tennie kell egy gesztust Gigi felé, amiből a lány érzi, hogy ennek dacára el van köteleződve mellette. Közben Hanna rámutat a meglepett Giginek, hogy Ádám már van annyira fontos számára, mint a gyerekprojekt. Ádám romantikus gesztusának köszönhetően Gigi megenyhül, és a szerelmesek kibékülnek. Amikor Gigi azt hiszi, hogy minden a legnagyobb rendben, Hedvig közli vele, hogy választ vár: kell Giginek a gyereke, vagy kezdjen el más örökbefogadó szülők után nézni?

#Barátok közt#illés péter#berényi balázs#holman hanna#berényi júlia#berényi miklós#fekete aliz#bartha krisztián#hedvig#gigi#bartha zsolt#balogh nóra#berényi bandi#sorozat#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk