Barátok közt

Barátok közt: Ez történt az 5. héten

rtl.hurtl.hu

2018. február 2. 19:35

Miklósék tárgyalása a horvát ügyféllel meglehetősen furcsán alakul. Natasa megpróbál új életet kezdeni. Milán olyan hírt kap, ami váratlan lépésre sarkalja. Úgy tűnik, Zsolt végre beavatja Krisztiánt az életébe. Gizella és László folytatni akarják a párterápiát Natasával, miután házasságuk ismét mélypontra jut. Hanna szerelmi élete teljesen másképp alakul, mint ahogy tervezte. Gigi megtudja Hedvig titkát, ami érzékenyen érinti. Vajon mit tesz?

Miklós, Balázs és Júlia lázasan készülődnek a tárgyalásra a horvát ügyféllel. Megbeszélik, hogy Júlia viszi a tárgyalást, és megállapodnak egy egyezményes jelben, amit lead, ha megakadna. Megérkezik a horvát ügyfél, akire Júlia egyből nagy hatást tesz. Eleinte simán megy minden, de homokszem kerül a gépezetbe, amikor Balázs átveszi a szót, és egy olyan megoldást javasol, amit Júlia nem akar. Hogy mentse a helyzetet, Balázs azt javasolja, hogy Júlia dobja be jobban a nőiességét, mert nyilvánvalóan hatással van a horvát ügyfélre. Júlia felháborodik ezen, és amikor később észreveszi, hogy a horvát tényleg a dekoltázsához beszél, veszélybe sodorja az üzletet, amikor kikéri magának a férfi viselkedését. Az ügyfél vérig sértve távozik. Később Júlia elbizonytalanodik, nem reagálta-e túl a problémát, de Attila megnyugtatja, hogy helyesen járt el. Eközben Miklós figyelmezteti a horvát üzletembert, hogy tiszteletlenül viselkedett Júliával, aki bocsánatkérése jeleként virágcsokrot küld Júliának. Júlia így megtudja, hogy Miklós kiállt mellette.

Emília távozása után Natasa erősebbnek mutatja magát, mint ahogy valójában érez, amit Rudi megkönnyebbülten, Irma pedig szkeptikusan fogad. Habár Rudi megpróbálja, nem tudja felvidítani a levert Natasát. Mivel elismeri, hogy neki nem megy a „lelkizés”, Rudi azt tanácsolja Natasának, hogy beszéljen egy barátnőjével, mire Natasa felhívja Emíliát, de nem éri el, mivel az anyukája már úton van Montreálba. Natasa több időt szeretne tölteni Irmával, viszont Irma - szeretetteljesen ugyan - de elutasítja, hogy Natasa Emília-pótléka legyen, és később bejelenti Natasának, hogy elhajózik Szingapúrba. A szomorú Natasa eztán búcsút vesz a régi életétől, és elindul az új felé.

Gigi megkísérel Hedvigbe – akit elutasítottak egy állásinterjún - lelket önteni, ám szíven üti, amikor Hedvig kétségbe vonja az újabb átalakítós-projekt értelmét. Amikor aztán Gigi rámutat, hogy Hedvig mintha felszedett volna magára, Hedvig nem bírja tovább és kiviharzik a lakásból. Habár Ádám azt tanácsolja Giginek, hogy hagyja egy kicsit békén Hedviget, Gigi továbbra sem adja fel Hedvig megsegítését. Gigi úgy hiszi, rájött Hedvig elutasításának valódi okára, ami az, hogy nincs állandó lakcíme, és megdöbben, amikor tudomást szerez arról, hogy az ok merőben más: Hedvig terhes. Gigi ledöbben, amikor megtudja, hogy rajta kívül mindenki tudott Hedvig terhességéről. Gigi találkozót beszél meg Hedviggel, és megdöbben, amikor megtudja, hogy a hajléktalan lánynak nincs más választása, minthogy elvetesse a gyereket. Gigi megpróbálja rábeszélni Hedviget, hogy az abortusz helyett gondolkodjon el az örökbeadáson.

László nagyon kiakad, amikor megtudja, hogy Gizella beszélt Tóbiásnak a párterápiáról. Gizella és László közt heves vita alakul ki, és habár László később békülni szeretne, Gizella nem enyhül meg. Megoldást keresve, László azzal fordul Natasához, hogy vegye át Emíliától a párterápiájukat, de Natasa elmondja neki, hogy ő már feladta ezt a szakmát. Később Natasa felkeresi Lászlóékat, hogy ajánljon egy másik pszichológust, de megesik a szíve Gizellán, és mégis bevállal egy-két alkalmat. Az első tanácsadáson Gizelláék azzal szembesülnek, hogy Natasa nem olyan profin vezeti a beszélgetést, mint Emília. Sikerül azért odáig eljutniuk, hogy Natasa arról kérdezzen, mi az, ami boldoggá tenné őket.

 

 

Bandi felkeresi Lucát egy, a szexjátékok eladása céljából létrehozott webshopukkal kapcsolatos problémával. Milánt is a helyszínen találja, akiben gyanakvást ébreszt. Luca meggyőzi Milánt, hogy nem kell Bandi miatt aggódnia. Milánt később Irma szembesíti a fájdalmas ténnyel: vissza kell költöznie az édesanyjához. Az elkeseredett és feldúlt Milán megpróbálja elmondani Lucának a dolgot, de ekkor még nagyobb csalódás éri: kiderül számára, hogy Luca és Bandi valóban titkolták előle, hogy közösen segítenek Vilmoséknak a szexuális segédeszközökkel. Milán a költözés miatt nem tud tiszta fejjel gondolkodni, ezért elhajtja a magyarázkodó Lucát. Később azonban Rudi tanácsára úgy dönt, hogy nem az első indulatára hallgat, ezért bocsánatot kér Lucától, sőt, egy meglepő kalandra hívja a szerelmét. Milán ráveszi Lucát, hogy szökjön meg vele, ám amikor besurrannak egy elhagyatott nyaralóba, már mindketten érzik, hogy ez a szökés egy rövidke kaland lesz csupán. Azzal, hogy Milánnak az anyjához kell költöznie, a kapcsolatuk hatalmas akadállyal néz szembe: el kell válniuk egymástól. Amikor Luca elindul haza, Milán képtelen elfojtani szomorúságát, Luca pedig hazaérkezve teljesen összetörik.

 

 

Nóra elégedett Hanna Zsoltról szóló cikkével, amivel a közvéleményt szeretnék Zsolt pártjára állítani a börtönnel szemben. Azonban a cikk meglehetősen nyíltan tárja fel Zsolt állapotát. Krisztián teljesen ledöbben, hogy ha a cikkben foglaltak igazak, miért nem szólt neki Zsolt, hogy ilyen súlyos az állapota. Zsolt először elvicceli a dolgot, majd nyomatékosan felszólítja Krisztiánt, hogy szálljon le róla, mert nincs szüksége segítségre. Aliz keményen kiosztja Zsoltot, amiért Zsolt képtelen elfogadni, hogy a testvére aggódik érte, ám később elbizonytalanodik, hogy vajon helyesen cselekedett-e. Zsolt elmereng, miután Aliz rádöbbentette, hogy képtelen elfogadni a segítséget. Eközben Krisztián Rudi hatására megérti, hogy Zsolt kemény ember, és nem szeret lelkizni, így felkeresi Zsoltot, hogy elmondja, nem erőlteti többé, hogy megossza vele a bajait. Ekkorra viszont Zsolt már kifejezetten nyitottan fogadja az öccsét, és beavatja a katari orvos ügyébe, ezért Krisztián biztosítja afelől, hogy ha pénzre van szüksége, akár a Rózsát is eladhatják.

Amikor Péter arról panaszkodik, hogy túlzsúfoltság van Alizéknál, Hanna felajánlja neki, hogy költözzön hozzá. Péter elutasítja a kedves ajánlatot, de később felveti, hogy mi lenne, ha Balázs költözne oda. Hanna nehéz helyzetbe kerül, de végül belemegy. Úgy tűnik, Hanna és Balázs hamar beleélik magukat a lakótársi szerepbe, és miután Ádám felhívja Péter figyelmét, hogy Balázs és Hanna közt csak úgy pattognak a szikrák, Péter elbizonytalanodik, hogy jó ötletet vetett-e fel. Péternek hajmeresztő ötlete támad, és bedobja Balázsnak, hogy a legjobb az lenne, ha ők ketten lennének lakótársak. Mivel Balázsnak tetszik a véget nem érő bulik lehetősége, azonnal rááll a dologra. Megkérik Hannát, hogy engedje meg, hogy Péter és Balázs beköltözhessenek az üresen álló villába. Amikor Péter meghívja Hannát az esti villaavató bulira, Hannában feléled a remény, hogy talán Péter mégis akar tőle valamit. Amikor a bulin Péter meggyőzi Balázst, hogy hadd táncoljon ő Hannával, Hanna kivirágzik, és – Aliz erőteljes támogatásának köszönhetően – egyre jobban bízni kezd abban, hogy Péter már nem csak barátként érdeklődik iránta. Lelkesedésében Hanna majdnem eljut odáig, hogy megcsókolja Pétert, de Péter elalszik Hanna ölében. Hajnalban Hanna Balázst találja a teraszon, amint a napfelkeltét nézi, és ragaszkodik hozzá, hogy behajtsa az elmaradt táncot. Tánc közben viszont megcsókolja Hannát. De vajon Hanna mit szól ehhez?

 

 

#Barátok közt#berényi miklós#kőhalmi natasa#markovics milán#bartha zsolt#bartha krisztián#bokros gizella#novák lászló#holman hanna#gigi#hedvig#sorozat#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk